HomeImage6 nagyon furcsa dolog, ami régen teljesen normálisnak számított!

6 nagyon furcsa dolog, ami régen teljesen normálisnak számított!

Ha úgy gondolod az emberek manapság furcsa dolgokat csinálnak, érdemes utánajárni a régi dolgoknak. Most hoztunk nektek 6 dolgot, ami régen teljesen normálisnak számított.

  1. A gyerekek elküldése a postával „csomagként”.

Ez viccnek hangzik, pedig a 20.század elején Amerikában lehetőség volt a postán keresztül elküldeni a gyerekünket, például a rokonokhoz.

2. Kültéri baba ketrecek

Az 1930-as években Angliában nagyon gyakoriak voltak a babaketrecek. Ez az eszköz arra szolgált akkoriban, hogy a gyerekek friss levegőt tudjanak szívni, míg az anyukák összetakarítottak a lakásban.

3. Kerti remete

Régen a gazdag embereknek furcsa szeszélyeik voltak. A 18.században népszerű volt a gazdagok körében a kerti remete. A remetéknek nem volt szabad fürödni, hajat vágni, körmöt vágni stb. Amikor jöttek látogatók a gazdagokhoz akkor a látogatóknak megmutatták a kerti remetéjüket.

4. Furcsa kezelési módszerek

Régen nagyon elmaradott volt az orvostudomány. Furcsa módszereket alkalmaztak. Mint például a vérvétel mint egy gyógymód, vagy az áramütéses kezelés.

5. Radioaktív játékok

Az 1950-es években a radioaktiv játékokat teljesen biztonságosnak tartották. Az ilyen kis atomi játékokat mint mini laboratórium, nagyon népszerűek voltak.

6. Dohányzás a terhesség alatt.

Az 1930-as években egyáltalán nem volt „nem ajánlott”  a dohányzás a terhes nőknek.

Most Popular

Recent Comments