HomeInteresting6 egyszerűen kivitelezhető fejmasszázs, amivel búcsút inthetsz a ráncoknak

6 egyszerűen kivitelezhető fejmasszázs, amivel búcsút inthetsz a ráncoknak

Még ha rendszeresen is hidratálod, ápolod a bőrödet, akkor is bizonyos időközönként el kell látogatni a kozmetikushoz. Ő az, aki tökéletes szaktudásával és speciális készítményeivel valamint gépeivel szebbé és egészségesebbé tudja varázsolni az arcod. Ezen kívül nagyon fontos még a rendszeres fej és nyak masszázs, ugyanis ez képes befolyásolni a bőr színét, ráncainak számát, a frissességet és a többit.

A fejbőr az életkor előrehaladtával mozdulatlanná váli és elveszíti rugalmasságát. Ez lelassítja a mikrocirkulációs rendszert, ami azért is rossz, mert az arc megváltozik, például a szemhéjak ráncosak lesznek, szarkalábak jelennek meg a szemek sarkában, mély ráncok alakulnak ki és az arc ovális alakú lesz.

Annak érdekében, hogy megszabadulj a ráncoktól vagy halványítsd azokat illetve a fent említett problémákat is orvosold, elhoztunk 6 egyszerű fejmasszázst, amit te magad is el tudsz végezni a nap folyamán.

A masszázs által nyújtott fő hatások:

a szőrtüszők aktívabbak lesznek és ennek eredményeként a hajnövekedés beindul;

jobb vérkeringés előidézése;

pulzusszám normalizálódása;

fejfájás csökkentése;

az arc, különösen a felső részek duzzanatának csökkenése;

az arcszövetek természetes felemelése;

ráncok csökkentése.

1, Oldalirányú masszázs

Fogd meg a fejed mindkét oldalt néhány centiméterrel a fülek felett. Érezd, ahogy a fejbőröd mozog. Akkor jó a tartás, ha kissé húzod a hajad. Döntsd előre a fejed, hogy a haj és a bőr feszesebb legyen, majd körkörös mozdulatokkal masszírozd az óramutató járásával megegyező, majd ellentétes irányba is.

Masszírozd 30–40 másodpercig.

2, Fülek mögötti masszázs

Fogd meg a fejed mindkét oldalát a fülek mögött. A kezed legyen közelebb a fej hátsó részéhez és érezd, ahogy a fejbőröd mozog, ezután kissé húzd meg a hajad a fej teteje felé. Tartsd ezt a pózt, majd körkörös mozdulatokkal kezd el masszírozni az óramutató járásával megegyező és ellentétes irányba.

Masszírozd 30–40 másodpercig.

3, Összenyomó masszázs

Fogd meg a fejed hátul kb. a közepénél és elől a homlokod felett. A képen látható nyilak irányba kezd el húzni a hajad majd körkörös mozdulatokkal masszírozd a fejed az óramutató járásával megegyező illetve ellentétes irányba.

Masszírozd 30–40 másodpercig.

4, Masszázs homloktól fejbúbig

Helyezd mindkét kezed ujjait a homlokodra, és kezd el húzni a bőrt valamint a hajat a fejbúb irányába. Ott körkörös mozdulatokkal kezd el masszírozni a fejed. Ha valahol fájdalmat érzel ott is enyhe nyomással kezd el masszírozni.

Masszírozd 30–40 másodpercig.

5, Tarkó masszírozása

Helyezd mindkét kezed ujjait a piros pontokkal jelzett területre. Ha megvan kezd el lefelé húzni a tarkó irányába. Ezek után enyhe nyomással és körkörös mozdulatokkal kezd el masszírozni a területet. Azokat a részeket is masszírozhatod, ahol fájdalmat érzel.

Masszírozd 30–40 másodpercig.

6, Kiálló csont masszázs

Szorítsd ökölbe a kezeid és helyezd őket a koponya kiálló csontjaira. Ezek után körkörös mozdulatokkal kezd el masszírozni az óramutató járásával megegyező illetve ellentétes irányba.Ezt a masszázst napközben

Masszírozd 30–40 másodpercig.

Ezt a masszázst napközben is el lehet végezni, viszont a legoptimálisabb idő ébredés után van. A masszázs alatt vagy ülj vagy állj.

Most Popular

Recent Comments