HomeInteresting5 titkos projekt, ami tökéletesen bizonyítja, hogy a Szovjetunió szuperhatalom volt!

5 titkos projekt, ami tökéletesen bizonyítja, hogy a Szovjetunió szuperhatalom volt!

A történelem órákon mindannyian hallhattunk történeteket a Szovjetunióról. Hagyományosan az Orosz Birodalom utódaként tartották számon, amit 1922 decemberében alapítottak. Ez a kormány igazgatta az ország gazdaságát és társadalmát. Felbomlása előtt ez rendelkezett a világ legnagyobb központilag irányított gazdaságával. Az 1917-es októberi forradalom után a fejletlen paraszti társadalmú ország a világ második legnagyobb gazdasági hatalmává nőtte ki magát. A Szovjet statisztikák szerint az 5,5% világpiaci részesedés 1913 és 1980 között 20%-ra nőtt. Ám azt sokan nem tudják, hogy hány titkos projektet hoztak itt létre. Ilyen projektekből hoztunk most párat, hogy ti is tisztában legyetek vele, mik zajlottak titokban a világban.

„Oil Rocks” Azerbajdzsánban.

Az „Oil Rocks” egy egyedülálló város, ami egy Azerbajdzsáni olajmező területére épült a vízen. Figyelemre méltó, mert ez az olajtermelés legrégebbi platformja (legalábbis ez a rekord szerepel a Guinness Rekordok Könyvében)

A település építése 1958-ban kezdődött. Először tengerészgyalogosokat hoztak be, akiknek apró házakban kellett lakniuk vagy a hajókikötőben esetleg a kőolajkamrákban, ám ezeket az Olaj-kőzetek elárasztották.

A város még mindig működik és az itt dolgozók 7 napon át dolgoznak a területen. Az Oil Rocks minden szükséges infrastruktúrával rendelkezik, beleértve a futballpályát is, és a szabadidő eltöltésére alkalmas létesítményeket is.

Tengeralattjárók bázisa Krímben (Balaklava)

A Balaklava tengeralattjárók bázisa a Szovjetunió összeomlásával megszűnt. Azonban az építési munkák idején, a krími város zárva volt, és nem is lehetett meglátogatni.

Egy ilyen alap létrehozásának gondolata, válasz volt az atomenergia potenciáljának felépítésére. A helyet olyan gondosan választották ki, hogy az alap teljes biztonságban és elszigeteltségben legyen. A földalatti komplexum építése 8 éven át tartott.

Az alapja olyan nagy méretű volt, hogy a területén 7 tengeralattjáró javítására alkalmas dokkok fértek el.

Ionoszféra tanulmányi állomás a modern Ukrajna területén.

Ezt a szovjet projektet gyakran nevezik az amerikai HAARP állomás megfelelőjének, ahol a magaslégkör vezetőképességét vizsgálják az Egyesült Államokban.

Ez az állomás Kharkiv régióban, Zmiev településén található. Több antenna mező és hatalmas parabola antenna is található ott, melynek átmérője 25 méter.

Hivatalosan az állomás ma is működik, de a szemtanúk szerint nagyon rossz állapotban van.

Hadron Collider Protvino.

A Protvino-i Nagy Energetikai Fizikai Intézet gyorsítótároló komplexuma, egy konzervatív földalatti létesítmény. A földalatti gyűrű hossza 21 km. Az 5 méteres átmérőjű alagút 20-60 méter mélységben van elhelyezve (tereptől függően). Ezenkívül számos kiegészítő épület épült hozzá, függőleges tengelyekkel a felszínhez kapcsolva. Az építkezés a 80-as években kezdődött, és a Szovjetunió összeomlásával megállt.

Duga radarállomás Csernobilban.

A radarállomások építése valódi áttörést jelentett a hadsereg számára, mivel ezek az óriás létesítmények lehetővé tették az interkontinentális ballisztikus rakéták nyomon követését.

A csernobili állomás átadta az összes szükséges adatot, már kész volt a teljes működésre, de a csernobili atomkatasztrófa megváltoztatta a terveiket.

Abból a bizonyos zónából érkező emberek evakuálása miatt az állomást be kellett zárni.

Most Popular

Recent Comments