HomeÉtelekErre az 5 dologra érdemes odafigyelni, dinnyevásárlás során!

Erre az 5 dologra érdemes odafigyelni, dinnyevásárlás során!

Ki ne szeretne a nyári gyümölcsök királyát a dinnyét? A legjobb és a legízletesebb darabot kiválasztani, viszont nem olyan egyszerű mint azt sokan gondolják. Vannak árulkodó jelek, amelyek megmutatják melyik a tökéleset. Ha ezeket a pontokat figyelembe veszed többé nem lősz mellé dinnyevásárlásnál.

1. A dinnyéken mindig van egy folt. Ez a rész az ami a földön van az érési folyamat alatt. Ha igazán édes dinnyét szeretnénk akkor olyat válasszunk ami inkább narancsos, barnás színű. A fehér is lehet ízletes de a édes mindig sötétebb színnel van „jelölve”.

2. A görögdinnye barna foltjai azt jelentik, hogy a méhek porozták a dinnye virágát. Minél több a beporzás, annál édesebb a gyümölcs. Tehát minél több a folt annál jobb dinnyét kapunk a pénzünkért.  

3. Sokan nem tudják, hogy a gazdák nemek szerint besorolják a görögdinnyét. Például a „fiú” nagyobb, hosszúkás alakú és vizes ízűek. A „lány” kerek alakú és  ízre nagyon édesek.

4. A közép méretből válogassunk. A túl nagy és a túl kicsi sem jó. Egy átlagos méretű gyümölcsöt válasszunk, ha ízletes gyümölcsöt szeretnénk. 

5. Ha a szár ami a dinnyén van már száraz akkor valószínűleg egy édes dinnyét kapunk. Ami viszont még zöld azt idő előtt leszedték, és ez az izén is érezhető lesz. 

Most Popular

Recent Comments