HomeInteresting5 hiba, amivel teljesen elszúrhatod az első benyomást!

5 hiba, amivel teljesen elszúrhatod az első benyomást!

Azt mondják, az első 7 másodperc alatt eldől, hogy valaki szimpatikus-e vagy sem. Ha az a bizonyos valaki ebben a néhány másodpercben olyat mond, vagy tesz, mint ami például az alábbiakban is fel van sorolva, könnyen az emberek ellenszenvét válthatja ki.
Hogy nehogy beleess ebbe a hibába és, hogy tisztában legyél a legfőbb „szabályokkal”, megmutatjuk mikre kell figyelned.

1. Kamuzni tilos.

A hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát – tartja a mondás. Idővel minden hazugságra fény derül. Ha már az elején olyan dolgokat állítasz, amik nem igazak, az a későbbiekben kínos szituációkhoz vezethet.

2. Túspilázod a dolgot

Ha túl intelligensnek vagy szuper pasinak próbálod magad beállítani, az a beszélgetőpartnerednek úgy tűnhet, mintha azt próbálod éreztetni vele, hogy te mindenben jobb vagy nála. Esélytelen.

3. Ha túlságosan megnyílsz.

Ha túl sokat sztorizol magadról anélkül, hogy lehetőséget adnál a másiknak arra, hogy ő is beszéljen magáról, könnyen kínos helyzetbe kerülhetsz.

4. Ne félj a csendtől.

Nem kell folyamatosan beszélgetni. Néha egy kis csend is jó. Nagyon fárasztó (és idegesítő) olyan ember társaságában lenni, aki megállás nélkül, egyfolytában beszél, mintha kényszert erezne rá. Te ne legyél ilyen!

5. Ne tegyél fel túl indiszkrét kérdéseket!

Érdeklődni a másik felől mindig jó dolog. Azonban ügyelj rá, hogy ne tegyél fel kínos kérdéseket. A végén még kitér az egész dolog elől mert cikisnek érzi.

Mit gondoltok? Mi a véleményetek? Írjátok meg kommentben!

Most Popular

Recent Comments