HomeInteresting3 rendkívül érdekes tény az eunuchokról, akik uralmuk alá vonták az egész...

3 rendkívül érdekes tény az eunuchokról, akik uralmuk alá vonták az egész világot!

Az első eunuchok Asszíriából származnak, általában olyan embereket kasztráltak, akik általában a háremre vigyáztak. Ám volt néhány híres ember, akik veszélyt jelentettek a kormányra, ezért kasztrálták őket, mivel ezek az emberek így nem tudtak gyereket nemzeni, a kormányfők békésen aludtak, ennek következtében soha nem tették el őket láb alól, hiszen nem kellett attól félniük, hogy saját dinasztiát hoznak létre, amivel leigázzák a kormányt.

Ez a beavatkozás az asszírok, perzsák, majd számos más keleti országban elfogadott lett. Úgy döntöttünk, hogy több érdekes tényt mesélünk el az eunuchokról, amik leginkább érdekelhetik az embereket.

A fiúkat 8 éves kortól kasztráltatták: A művelet meglehetősen kegyetlen volt – a fiatalokat egy asztalhoz kötötték, majd egy kötelet kötöttek az érintett területre és éles pengével eltávolították. Ezután a sebet megégették vagy gyantával töltötték ki, hogy összeforrasszák a sebet. Majd ezután néhány napig a forró homokba nyakig betemették.

A siker érdekében az eunuchoknak keményen kellett dolgoznia: Meg kellett járniuk a hierarchia minden lépcsőjét, hogy közelebb kerüljenek a szultánhoz. Így válhattak az egyik legjobb és legmagasabb rangú tanácsadóvá.

A 17. század az eunuchok történetének legsikeresebb időszaka: Nem csak intrikákat keltettek, hanem eldöntötték, ki üljön a trónra, jelezte, hogy mit és hogyan kellene csinálnia a szultánnak.

Most Popular

Recent Comments