HomeInteresting18 röntgenkép, ami többet elárul a testedről, mint bármilyen biológiai tankönyv.

18 röntgenkép, ami többet elárul a testedről, mint bármilyen biológiai tankönyv.

Szerintem nem túlozzuk el a dolgokat, amikor azt mondjuk, hogy az emberi test a legösszetettebb dolog az egész világon, mely még a legokosabb tudósokat is képes teljesen meglepni. Az évezredek során rengeteg alkalommal megpróbálták feltérképezni és rájönni hogyan is működnek bizonyos részei, ám mind a mai napig van olyan, melyet nem sikerült megfejteni, sőt felderíteni sem. Körülbelül 120 évvel ezelőtt, egy zseniális elme felfedezte a röntgensugárzást, ami lehetővé tette az orvostudománynak, hogy alaposabban tanulmányozhassák a szervezetet. Ő volt, Wilhelm Conrad Röntgen Nobel-díjas fizikus. Az ő erőfeszítéseinek hála ma már sokkal pontosabb diagnózist lehet felállítani bizonyos esetekben, ami akár életmentő is lehet. Mai cikkünkben elhoztunk nektek néhány röntgenképet, melyek több mindent elárulnak a testről, mint bármilyen biológiai tankönyv.

1, A felső képen egy 7 éves kisgyerek röntgenképe látható, amin jól látszik, hol vannak még tejfogak. Az alsó kép pedig egy 30 éves felnőtt ember állkapcsa, akinek már inden foga csontfog.

2, Bizonyára hallottál már az aortáról, testünk legnagyobb verőeréről, de soha nem tudtad, hogy is néz ki valójában. Nos, itt a elehetőség, hogy megtekintsd.

3, Az ujjhegyeken található véredények miatt vérzik annyira az ujjunk, mikor megvágjuk őket.

4, Egy ember, akinek MRI felvételén jól látható, hogy a túlzott szeszes ital fogyasztás következtében a nagyagy és a kisagy mérete csökken.

5, Michael Volle operaénekes éppen Richard Wagner zeneszerző egyik szerzeményét énekelte. Nézzétek mi megy végbe a torkában. Döbbenet.

6, Egy 185 kilós felnőtt ember röntgenfelvétele. Jól látható, hogy a testét beborító zsírszövet kitakarja a csontokat.

7, Egy spektrális szkennerrel készített kép, egy ember bokájáról. Így sokkal átláthatóbb a kép, mintha fekete-fehérben lenne.

8, Egy férfi CT képe, akiről kiderült, hogy tiltott anyagokat akart átszállítani egyik országból a másikba.

9, Ez egy olyan páciens röntgenképe, akinél jól látszik, hogy korábban aranyszálas arcfeszesítésen vett részt.

10, Egy nő, aki a CT vizsgálat előtt túl sok sminket rakott fel és a gép képet tudott csinálni  szempilláiról.

11, Egy édesanya és egy kisgyermek MRI felvétele. A kisgyermek annyira félt, hogy nem mert egyedül befeküdni a gépbe és az orvosok megengedték, hogy az anyukája bemenjen vele.

12, Egy férfi röntgenképe, akinél jól látszik, hogy szívéhez pacemakert ültettek, hogy tudja szabályozni a szívritmusát.

13, Egy speciális MRI gép, melynek neve traktográfia, megmutatja az agyban lévő idegvégződéseket, amik kapcsolatban vannak egymással.

14, Egy 16 hónapos kisfiú véletlenül lenyelte a Spongyabob medálját, ami ezen a röntgenfelvételen tökéletesen kivehető.

15, Vicces panorámaröntgen egy férfiról, aki véletlenül elfelejtette levenni a szemüvegét. Olyan, mint egy mesefigura.

16, Ezen a képen látható, hogyan is néz ki valójában egy kómában fekvő beteg és egy egészséges ember agya.

17, Néha a szakemberekre rájön az 5 perc és vicces felvételeket készítenek. Ez például a Csillagok háborúja egy rohamosztagos röntgenképe.

18, Ilyen lenne Tony Stark, vagyis a Vasember röntgenképe, ha valaha elvégeznék rajta a vizsgálatot.

Neked, hogy tetszettek a képek? Láttál már ezekhez hasonlót?

Most Popular

Recent Comments