HomeInteresting18 lebilincselő tény a nagyvilágból, amit felhasználók osztottak meg az interneten

18 lebilincselő tény a nagyvilágból, amit felhasználók osztottak meg az interneten

Nem győzzük magunkat ismételni, miszerint világunk a legcsodásabb, legmegdöbbentőbb és legérdekesebb. Napi szinten derülnek ki újabb és újabb dolgok, ami után csak fogjuk a fejünket, mert nem hisszük el, hogy ilyen valóban létezik. Gondoltad volna, hogy a varjak a legokosabb állatok közé tartoznak, mert egy 7 éves gyermek gondolkodásának szintjén állnak, vagy, hogy egy ember 68 éven át folyamatosan csuklott, vagy, hogy a kék bálnák nyelve nehezebb, mint egy felnőtt elefánt?! Nem, igaz?! Mi sem, viszont mai posztunkban jó pár ilyen és ehhez hasonló érdekességet hoztunk el nektek, ami láttán a ti állatok is le fog esni.

1, A kék bálna erei olyan nagyok, hogy egy kisgyerek képes lenne rajta átúszni.

Ekkora egy bálna szíve

2, Ha már kék bálnáknál járunk akkor fontos megosztanunk, hogy a nyelvük súlya több, mint egy átlagos felnőtt elefánt teljes testtömege.

3, A varjak egy 7 éves gyermek gondolkodásának szintjén állnak. Ennek tudatában a legokosabb állatok közé tartozik.

4, A hím emu összegyűjti a nőstény tojásait egy fészekbe, majd addig ül rajtuk, míg ki nem kelnek. A legérdekesebb, hogy miután kikeltek nem az anya, hanem az apa gondoskodik az utódokról. Az anya egyáltalán nem vesz részt a kicsik nevelésében.

5, A Jupiter egy nagyon különleges bolygó már csak azért is, mert gyémánteső hullik rajta.

6, A világon több műanyagból készült flamingó van, mint igazi. Ez azt is bizonyítja, hogy jelentősen megcsappant a számuk.

7, Vannak rózsaszín színben pompázó delfinek az Amazonas és az Orinocó folyóban. Ezeket a példányokat amazonasi folyamidelfinnek hívják.

8, 2012-ben egy francia méhész nagyon ledöbbent mikor látta, hogy méhei kék és zöld színű mézet készítenek. Egy kis utánajárás és kutatás után kiderült, hogy méhei az M&M’s gyár területén röpködtek és az ottani hulladékból is szereztek egy kis alapanyagot.

9, Annak ellenére, hogy a rajzfilmekben Tapsi Hapsi folyamatosan répát evett nem jelenti azt, hogy a valódi nyulaknak is azt kellene enni. A sárgarépa olyan a nyulaknak, mint az embereknek a cukor, vagyis elhízáshoz vezethet ezért csak néha szabad nekik adni belőle.

10, Ha hiszed, ha nem mi emberek képesek vagyunk hallani a különbséget a hideg és a meleg víz között. Ennek az az oka, hogy a víz viszkozitása a hőmérséklet emelkedésével csökken.

11, A méhek nagyon szeretnek a virágokban aludni, sőt akár több órán át is képesek benne szunyókálni. Az idősebb méheknek pedig még több alvásra van szükségük.

12, A borostyánkő a legkönnyebb drágakövek közé tartozik. Olyan szinten könnyű, hogy képes fennmaradni a sós víz felszínén.

13, Az Egyesül Államok egyik államában, név szerint Arkansasban van egy gyémántbánya, ami minden odalátogató számára nyilvános. A turisták bármilyen drágakövet megtarthatnak, amit onnan szereztek.

14, Nemcsak az emberek lehetnek allergiásak a különböző dolgokra például porra, pollenre, virágporra, füvekre, szőrre stb. hanem a macskák is. Ezt a jelenséget macskaasztmának hívják és 200 macskából csupán egyet érint.

15, Oroszország 2011-ig nem tekintette a sört szeszes italnak. Azelőtt ugyanolyan üdítőként értékesítették, mint a kólát vagy az almalevet.

16, A Földön élő emberek kétharmada még soha életében nem látott havat.

17, Egy Charles Osborne nevű férfi 68 éven át csuklott folyamatosan, majd egyik napról a másikra, abbamaradt.

18, A nyelv az emberi test legerősebb izma.

Te tudtál ezekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments