HomeInteresting18 elképesztő tény a nagyvilágból, amiről sosem gondoltad volna, hogy igaz

18 elképesztő tény a nagyvilágból, amiről sosem gondoltad volna, hogy igaz

Mindegy hány könyvet olvasol el, mindegy mennyire figyelsz oda az iskolában, mindegy hány okos ember szavait iszod, mint a vizet nem juthatsz minden tudás birtokába. Ez fizikai képtelenség, de az internet nagyon sokat segíthet még pluszba, hogy kibővítsd a tudásod. Gondoltad volna, hogy a leggyakoribb időpont, mikor az emberek felébrednek az éjszaka közepén 03:44-kor van, vagy, hogy a bálnák képesek lebarnulni, esetleg, hogy a tehenek tudnak egymással kommunikálni? Nem, igaz? Nos, mai posztunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy még több információhoz segítsünk hozzá téged és ezáltal bővítsd a tudástárad.

1, A tehenek képesek egymást tájékoztatni a lelkiállapotukról

Néhány tudós 5 hónapon keresztül tanulmányozott egy szarvasmarha állományt, hogy kiderítsék tudnak-e egymással kommunikálni. Az eredmények szerint hangmagasságuk változásával képesek egymásnak elmondani, milyen érzelmek tombolnak bennük.

2, Néhány tudóst nagyon érdekelt, hogyan is voltak képesek a dinoszauruszok sétálni, és ahhoz, hogy ezt megtudják mű dinófarkat raktak egy tyúk hátsójára.

3, Mivel a Vatikán területe csupán 0,49 négyzetkilométer, ezért az 1 négyzetkilométerre jutó pápák száma: 2.

4, A kínai rendőrség úgy döntött, hogy libákra cseréli a rendőrkutyákat. Kiderült, hogy eme állatoknak is tökéletes fülük és szemük van arról nem beszélve, hogy agresszívabbak mint a kutyák.

5, A bálnák le tudnak barnulni.

Brit származású tudósok kutatások révén arra a következtetésre jutottak, hogy ha a bálnák bőrét magas UV sugárzás éri, akkor besötétül.

6, Kutatások során kiderült, hogy a nők 20-30 °C-on képesek jobban dolgozni, míg a férfiaknál ez pont fordítva működik. Az erősebbik nem képviselői 20 °C alatt teljesítenek jobban a munkában.

7, Brian Eno egy Mac számítógépen írta meg a Windows 95 üdvözlőzenéjét.

8, A Stonehenge tetejére 1977-ig felmászhattak a turisták.

9, 10 millió kattintásra van szükség ahhoz, hogy egyetlen kalóriát el tudjunk égetni

Rhett Alleyn a Lousianai Egyetem professzorát egy nap azzal kereste meg a gyermeke, hogy azt mondták neki az iskolában, hogy egyetlen egérkattintással képes egy kalóriát égetni. A professzor ki akarta deríteni ennek valószínűségét ezért kísérletbe kezdett. Az eredményei azt bizonyították, hogy egyetlen kalória elégetéséhez bizony 10 milliószor kell kattintani az egerünkkel.

10, A Samsung cég legelső értékesítési termékei között szárított hal is volt.

11, Leonardo da Vinci képes volt egy időben, az egyik kezével írni a másikkal pedig rajzolni.

12, Ha beleteszel a vízbe egy doboz light és egy doboz hagyományos kólát akkor a hagyományos kóla el fog süllyedni. Ezt a bennük lévő cukormennyiség eltérés okozza.

13, A mostani okostelefonok teljesítménye erősebb, mint azon számítógépes rendszereké, melyekkel az amerikaiak a Holdra szálltak.

14, Egy agyagtáblára írták a legrégebbi ismert vásárlói panaszt kb 4000 évvel ezelőtt Mezopotámia területén belül. A vásárló akkoriban a hosszú szállítási időre valamint az áruk minősége miatt panaszkodott.

15, Kutatások szerint a kezdő sofőrök több hibát vétenek vezetés közben, ha kedvenc daluk szól a rádióból, mint akkor mikor ismeretlen zenéket adnak le.

16, Pompeii romjainak vizsgálata során a tudósok bizonyítékot találtak arra, hogy már akkoriban is léteztek olyan éttermek, melyekből elvitelre lehetett kérni ételt. Úgy válik, hogy eme helyek lehettek a gyorséttermek elődei.

17, A ketchupot emésztési panaszok ellen találták fel az 1830-as években.

18, Tanulmányok szerint 03:44 az az időpont, mikor a legtöbb ember felébred az éjszaka során.

Te melyikről nem hallottál még?

Most Popular

Recent Comments