HomeInteresting15 szokatlan érdekesség a világról, amit az enciklopédiákban hiába keresnél

15 szokatlan érdekesség a világról, amit az enciklopédiákban hiába keresnél

A világ egy nagyszerű hely! Szinte nap mint nap derülnek ki újabb és újabb érdekességek, tények még olyan dolgokról is, amikről azt hihetnénk, hogy már mindent tudunk róla.
Például kiderült, hogy a világ aranytartalékának 1/10 része indiai feleségek birtokában van. Vagy hogy létezik egy falu, ahol az emberek olyan alvási rendellenességben szenvednek, amitől egy hétig alszanak egyfolytában!
Ilyen és ezekhez hasonló érdekességeket gyűjtöttünk össze az alábbiakban.

1. Steven Spielberg szeretett volna egy James Bond filmet rendezni, ám nem engedték neki. Ezután találkozott barátjával, George Lucas-szal, aki elmondta, hogy van egy ötlete egy jobb „James Bond” filmhez. Így született meg Indiana Jones.

2. A bébi elefántok ugyanúgy a szájukba veszik az ormányukat, mint az emberi babák a kisujjukat.

3. A világ aranytartalékának 1/10-ét indiai feleségek birtokolják. Ez több, mint az Egyesült Államoké, Svájcé és Németországé összesen.

4. 1982-ben egy férfinek sikerült beosonnia a Buckingham-palotába. 30 percen keresztül cheddar sajtot evett és fel-alá járkált. Majd miután a trónra is ráült és megivott fél üveg bort, elment.

5. Egy kazahsztáni faluban, Kalichi-ben az emberek furcsa betegségben szenvednek. Amikor lefekszenek aludni, előfordul, hogy egy hétig alszanak egyfolytában. Már több tudós és kutató is vizsgálta az esetet, de senkinek sem volt magyarázata arra vonatkozóan, hogy mi okozhatja.

6. A külföldről importált almákat a boltba érkezés előtt 6-12 hónappal szedik, majd azokat egy speciális, nagyon alacsony oxigénszintű hűtőben szállítják a különböző országokba.

7. Az atomok 99.9999999%-ban üres térből állnak. Ha összegyűjtenénk minden embert a Földön és eltávolítanánk belőlük az atomjaikban lévő üres teret, akkorák lennének, mint egy narancs.

8. Az amerikai haditengerészet lecserélte a régi tengeralattjárók irányítórendszerét Xbox 360 kontrollerére. Az új katonák sokkal gyorsabban megtanulták irányítani a tengeralattjárókat.

9. Így változtak a Coca-Cola üvegei az évek alatt. Balról haladva az elsőt még 1899-ben, a másodikat 1900-ban, a harmadikat 1915-ben, a negyediket 1916-ban, az ötödiket 1957-ben, a hatodikat pedig 1986-ban használták.

10. Azoknak az embereknek a fele, akik 65 évvel ezelőtt születtek, még mindig élnek. A 20. század előtt az átlagos életkor világszinten csak 33-39 év volt. Ma ez a szám már sokkal több, hála a modern orvostudománynak és a gyógyszereknek.

11. Meglepő, de igaz, hogy a köldökben sokkal többféle baktérium van, mint a fürdőszobában.

12. A Vietnami-háború végén egy amerikai hajó 10 millió dollár értékű helikoptert dobott le magáról, hogy le tudjon szállni egy pilóta a családjával.

13. Csak kevesen tudják, de Elvis Presley hajszíne eredetileg szőke. Még fiatalkorában kezdte el sötétre festetni.

14. A 19. század elejéig a ketchupot hasmenés és sárgaság gyógyszereként hirdették. Sőt, még tablettákat is csináltak belőle. Később persze kiderült, hogy ez nem így van, azóta csak sima szószként használjuk. 🙂

15. Sokan úgy hiszik, hogy a születendő baba nemét meg lehet állapítani a kismama hasáról. Ha az csak előre domborodik, akkor kisfiú lesz, ha oldalra is, akkor pedig kislány.
Természetesen ez csak egy tévhit, ugyanis a pocak alakja nagyon sok mindentől függ, például a kismama magasságától is.

Most Popular

Recent Comments