HomeCreepy15 marketing trükk amivel az orrunknál fogva vezetnek minket

15 marketing trükk amivel az orrunknál fogva vezetnek minket

A marketing és a reklámok nem szólnak másról mint, hogy befolyásolnak minket, és az orrunknál fogva vezetnek. Persze ezt nem nyíltan teszik. Sokszor észre sem vesszük, hogy mi zajlik körülöttünk. De ha jobban belegondolunk, rá fogunk jönni, hogy igazából át vagyunk verve. A tudat alattinkat befolyásolva olyan dolgokra képesek amiket lehet, hogy amúgy nem is tennénk, akarnánk.

1. Hatalmas hirdető plakátokon hírességekkel hívják fel a figyelmet, különböző étterem láncok. Azt az érzetet keltve bennünk, hogy „Ő is eszik!” . Ezt akaratlanul is eltározzuk magunkban. Mikor megéhezünk, ez a kép lesz bennünk és bármit megadnánk, hogy mi is ehessünk abból.  Ilyenkor persze nem csak annyit veszünk amennyit megennénk, hanem többet.

2.  Észre vetted már, hogy vendéglátóhelyeken lágy, halk vagy klasszikus zenék szólnak a háttérben? Ennek is oka van. Tudósok bebizonyították, hogy ilyen zene hatására az emberek 10%- kal többet költenek. 

3. A figyelem felkeltő cédula. Figyelem nem érdemes egy bevásárló központban az akciós soron vásárolni. Érdemes mindent a saját helyén keresni. Így esetleg találhatunk számunkra kedvezőbbet. Az akció nem mindig az. Van hogy normál áras termék jó reklámmal!

4.Nagy divat manapság az egészséges élelmiszer vásárlása. Ezzel a gyártók is tisztában vannak. Ezért nem lehetünk biztosak abban, hogy mindig azt kapjuk ami hirdetve van.  

5. Bebizonyított tény, hogy az emberek a legtöbb árut a szem magasság és környékéről veszik el. Ezért is találkozhatunk mindenhol azzal a jelenséggel, hogy a legdrágább és a legvonzóbb termékeket helyezik ezekre a területekre. Az olcsóbbakat alulra.

6.A szagok közvetlenül az agyba jutnak.  Érzelmeket kelt az emlékezetében. Egy ilyen trükk arra szolgál, hogy felidézze a termék képének és a különleges ízeknek a kapcsolatát .Tudósok állítják, hogy a „meleg” szagok miatt az emberek több árut vásárolnak, és a „hideg” illatok megakadályozzák az ügyfeleket abban, hogy több pénzt költsenek.

7. Azok a bizonyos E betűk az élelmiszerekben. Különböző ízfokozók, és képesek akár függőséget is okozni. 

8.Érdekes tény, hogy az évek múlásával az árak mértékével bizonyos áruk mérete is egyenes arányosságban nőt. De ez is csak marketing. Valójában ugyan annyit kapunk csak silányabb minőségben. 

9. Az idegen nyelvű feliratok. Valamiért emberek a külföldi jelzésektől tartanak. Ezért is van, hogy minden terméket az adott ország jelzésével van ellátva. 

10. Főtt étel is kapható.A marketing szakemberek szeretik az ilyen trükköket!Az ügyfelek úgy gondolják, hogy az üzletekben nincs semmi titok. Hisz minden a szemük előtt történik. És tudat alatt elkezd megbízni az üzletben.

11. A rendkívül alacsony árak kiemelése. Ezt szinte mindenki alkalmazza. A lényeg, hogy a nagyon alacsony árak vonzzák a vásárlót. Ez azokra a termékekre is igaz amit az olcsó árú mellé kiraknak nem a legjutányosabb árért. 

12.Ez csak illúzió, hogy az árukat véletlenszerűen helyezik el. A legnépszerűbb elemek általában középen helyezkednek el, de nem a bejáratnál. Amíg próbálunk oda jutni, több tételt helyezünk a kosárba. Ennek eredményeként sok terméket vásárolunk amit alapól nem szeretünk volna.

13. A képek és a valóság. Az áruk általában nagyon vonzó képeket tartalmaznak a csomagoláson. És általában működik. Nem vesszük észre, hogy az alatta lévő kis jel azt mondja, hogy ez csak egy példa a kiszolgálásról.

14.A csomagolás is hatalmas reklám fogás. Nem más mint az agyunk átverése. Tudósok bizonyították, hogy egy csepp víz a csomagoláson azt az érzetet váltja ki a vásárlóból, hogy frissítő hatású. Ugyan ez ha nagy betűkészlettel jelölik a termékek összetételét egészséges és megbízhatóbbnak tűnik, így az emberek hajlamosak újra és újra ilyen termékeket vásárolni.

15.A modern marketing szakemberei nem árut, hanem hangulatot és életmódot árulnak. Kóstoljuk meg a süteményeket, és megteremtik az ünnepi hangulatot.A megvilágított tér, finom illatok, barátságos eladók és fényes csomagolások.

Most Popular

Recent Comments