HomeInteresting14 tévhit, amit az emberek többsége Afrikáról gondol.

14 tévhit, amit az emberek többsége Afrikáról gondol.

Sokakban Afrika úgy él mintha valami középköri népről beszélnénk. Azt gondoljuk, hogy itt a sivatagok és a mezítláb szaladgáló embereken kívül nincs semmi. Pedig nem így van. Afrika igaz, hogy lassabban de egy fejlődő kontinens. Itt is ugyan úgy civilizáltan élnek az emberek, és ugyan úgy megtalálsz mindent amire szükséged lehet. Ebben a cikkben is erről olvashatsz. 17 dolog amit az emberek többsége nem lát tisztán.

1.Afrika technikai fejlődése.

 Az afrikaiak is 90% -ban használnak mobilt. Vannak remek programozóik is, akik saját alkalmazásokat és modulokat készítenek. Például a egyes fejlesztők a gazdálkodók számára, olyan programokat hoztak létre amik segítik a gazdaságok működését. Ezenkívül a gyártásuk is fejlett, és egyes országokban gépeket,vagy akár autókat is gyártanak.

2.Afrika egy hatalmas sivatag.

Ha valaki Afrikáról beszél rögtön a sivatag és a szárasság jut eszünkbe. Ennek a félreértésnek elkerülése végett tudatjuk, hogy Afrikában  minden éghajlati övezet jelen van.

3. Az állatok elérhető közelségben.

A műsoroknak köszönhetően az emberek Afrikát olyan vadon élő állatokkal képzelik amelyek szabadon a természetben élnek, és akár az emberek számára elérhető közelségben járnak, kelnek. A valóságban azonban a legtöbb szafarit a téli hónapokban szervezik. Ilyenkor a veszélyes kígyók és rovarok hibernált állapotban vannak, és ami a vadon élő állatokat illeti, a legtöbbjük jelenleg a nemzeti parkokban él.

4.Dübörög a bűnözés.

Igazság szerint a turizmus nagyon fejlett az afrikai országokban is. Egyre  népszerűbb idegenforgalmi célpont a nyugati utazók körében. Évente közel 1,5 millió turista látogat el Dél-Afrikába. Ez köszönhető annak, hogy emelkedik szolgáltatás színvonala és közben egyedülálló lehetősé nyílik a turisták számára. Hisz az itteni természet világa és az egzotikus állatok közelsége egyedülálló a világon.

5.Afrikában nincsenek történelmi látványosságok.

Afrikára gondolva nem nagyon jut eszünkbe történelmi örökség. Afrika  sok ősi épületet és kulturális emléket őriz. Kenya több mint 200 építészeti emléknek ad otthont.

6.Afrikában szegénység van.

Sokan gondolják, hogy itt mély szegénységben élnek az emberek. Pedig ez nem így van. Vannak elmaradottabb országok, ahol a szegénységi küszöb alatt élnek. De átlagosan a normál fejlődő országok közé tartozik. Ugyanakkor ezek az országok a bevételeket befektetik a turizmusba, hogy kényelmes hoteleket és kikapcsolódási lehetőségeket teremtsenek a turisták vonzására.

7.Sok járvány és halálos betegség van.

A média hatása, hogy mindenki számára az a kép alakult ki, hogy itt sok veszélynek vagyunk kitéve. Valóban létező betegségek az Ebola és a Malária, de az előbbi például csak a Sierra Leone országát és környékét érintette. Az utóbbinál igen léteznek ezek a szúnyogok, de megfelelő szabályok betartásával nem történhet semmi baj. 

8. Kunyhókban élnek.

Ez is nagy tévedés. Mivel hasonlóan fejlődnek, mint más országok. Ezért a nagyvárosokban ugyan úgy, sok emeletes lakóház, felhőkarcoló és bevásárlóközpont van.

9. Afrikában sajátos nyelvet használnak.

Mivel egy turisztikailag is fejlett kontinens, ezért a sajátos nyelvek amiket a törzsek használnak, egyre jobban eltűnnek. Átveszik az európai nyelveket, mint például angolul, franciául, németül és portugálul beszélnek. 

10.Afrikában éheznek.

Valóban léteznek olyan országok, amelyek éheznek, de nem ez a jellemző. A világ legtermékenyebb talajának körülbelül egynegyede itt található, és nem mindegyiket használják a mezőgazdaságban. Ahol dübörög a turizmus ott gyakoriak a McDonald’s éttermek is.

11. Afrikában nem szeretik a fehéreket.

A fejlett idegenforgalomnak köszönhetően az országokban a lakosok minden nemzetiségű embereket szívesen látnak. Annak érdekében, hogy elkerüljék a lehetséges problémákat persze szükség van arra, hogy a turisták maradjanak azokon a területeken amelyeket kijelölnek. És természetesen, hogy ne provokálja a helyi lakosságot.

12.A víz hiánya.

Az afrikai ivóvíz probléma egy létező, és szörnyű dolog. Bár szerencsére  nem érinti az egész kontinenst. A turisták által látogatott területeken nem jelent problémát egy üveg tiszta víz vásárlása. Még különböző népszerű italokat is megtalálhatunk, mint például a Coca-Cola .

13.Afrikában nincsenek autók.

Tény, hogy még ez sem olyan fejlett Afrikában, de ettől függetlenül léteznek itt is autók. És a nagyvárosokban nem is ritkák. Ha nem szeretnél meglepetéseket az utazásod során, nem árt előre egyeztetni, ha szeretnél egy sofőrt magadnak a nyaralás idejére.  

14.A modern technológia itt nincs jelen.

Az itteni fiatalok is épp úgy használnak internetet, számítógépeket. Senki nem lepődik meg ha a Facebook-ról van szó. Mivel egy fejlődő ország, ezért a turistákkal is sokkal vendégszeretőbbek mint sok más országokban.

Most Popular

Recent Comments