HomeInteresting14 nagyon hasznos tanács, ami segít megtalálni a hozzád illő parfümöt!

14 nagyon hasznos tanács, ami segít megtalálni a hozzád illő parfümöt!

A tökéletes parfüm kiválasztása egy rendkívül nehéz és hosszadalmas feladat. Sajnos, mielőtt megtalálnád a leginkább hozzád illő parfümöt, több tucat illatmintát kell megszagolnod. De még így sem lehet teljesen eldönteni, mert az illatminta papírnak teljesen más a textúrája, mint az emberi bőrnek, tehát ha magadra fújod nem biztos, hogy ugyanazt az illatot kapod vissza, mint amit a papíron éreztél. Szerencsére vannak olyan tippek és trükkök, amik segítenek redukálni a keresési folyamatot, és segítenek megtalálni a tökéletes parfümöt, amit valószínű sokáig fogsz használni.

Felkészülés a parfümvásárlásra.

A keresési folyamat gördülékenyebben fog menni, ha már meg tudod különböztetni az aromákat, és tisztában vagy azokkal melyek azok az illatanyagok, amik számodra szimpatikusak, ilyen a virág, pézsma, csokoládé, vanília illat.

Lancôme Official (@lancomeofficial) által megosztott bejegyzés,

Ne hallgass azokra a dolgokra, amiket a TV-ben, rádiókban reklámoznak. Nem csinos parfüm üveget keresünk, hanem megfelelő illatot. A hozzád legközelebb álló illat, elrejthető a legegyszerűbb palackban is.

Menj el egyedül egy parfümös boltba. Próbálj meg olyan illatot választani, ami a legjobban passzol a személyiségedhez.

Nem szabad kapkodva parfümöt választani. Fontos, hogy olyan lelkiállapotba menj a boltba, amikor boldog vagy! Stresszesen, mérgesen nem fogsz tudni reálisan gondolkodni és valószínű mellé fogsz nyúlni.

Ha 3-4-nél több illatot próbáltál ki, és egyikük sem nyerte el a tetszésed, akkor jobb, ha aznapra félbehagyod a keresést, és másnap folytatod. Az orr ilyenkor elfárad és nem lesz képes minden aroma összetételét teljes mértékben felmérni.

Parfümüzletben.

Ha egy ismeretlen illatanyagot szeretnél kipróbálni, először papírra fújd rá. Semmi értelme kupakból vagy levegőből megszagolni, mert úgysem ugyanolyan az illata, mint a bőrödön.

Ha papíron tetszett a parfüm, akkor kell ráfújni a csuklódra, és várni néhány másodpercet, mivel az aroma összetétele fokozatosan nyílik meg.

Miért a csukló? Az ember csuklóján fellépő impulzus segít abban, hogy az illat jobban kibontakozzon. Ezenkívül elég messze van az orrtól, ami megakadályozza, hogy az aroma kompozíció másképp hasson.

Egyébként, a kávé, ami minden parfümériában megtalálható, nem jó arra a célra, hogy a fáradt orrot felfrissítsük, és újabb parfümök szaglásának induljunk neki. Hatékonyabb hideg vizet inni vagy friss levegőre menni.

Az a parfüm, ami nem okoz kellemetlen érzést vagy szédülést, az illik a legjobban hozzád. Természetesen akkor ha szereted azt a fajta illatot.

Mitől függ a parfüm hosszú távú hatása?

Az illatkompozíció hosszú távú hatását befolyásoló egyik dolog az aromás vegyületek koncentrációja. Minél magasabb, annál hosszabb ideig marad a bőrön.

Eau fraîche koncentráció – 1% -3%, kevesebb, mint 2 óra.

Eau de Cologne koncentráció – 2% -4%, legfeljebb 2 óra.

Eau de Toilette koncentráció – 5% -15%, legfeljebb 4 óra.

Eau de Parfum koncentráció – 15% -20%, 5-6 óráig tart.

Parfüm koncentráció – 20% -30%, legfeljebb 10 óra.

Guerlain (@guerlain) által megosztott bejegyzés,

A hosszú távú hatás attól is függ, hogy ez a kompozíció milyen illatjegyeket tartalmaz.
3 illatjegyet különbözetünk meg:

A fejjegy az első benyomás, mikor 3-4 fújás után a parfüm azonnal kifejt egy hatást.

A szívjegyet, ez az illat szíve, ami körülbelül 20 perc után érezhető.

Az alsójegy, a maradandó illatjegy, ami egész napra biztosítja a kellemes illatot.

A citrusfélék és a friss illatok alapja általában könnyű, így a parfüm nem olyan tartós, miközben a pézsma és az állati illatok nehezebb alapot alkotnak, így ez a parfüm tovább marad a bőrön.

A parfüm helyes alkalmazása.

Jo Malone London (@jomalonelondon) által megosztott bejegyzés,

Minden illat hajlamos felfelé haladni, miközben elpárolog. Ezért jobb, ha a térd, a könyökök, a csukló és a bokáknál alkalmazzuk. Annak érdekében, hogy az illat tovább maradjon, jobb, parfümözés előtt hidratálni a bőrt. Használj hozzá illatmentes krémet.

Ha a parfümöt a csuklódra szoktad fújni, akkor jobb, ha nem dörzsölöd össze őket. Nem azért, mert megtörheti a kompozíciót, hanem azért, mert a bőr hőmérséklete megemelkedni, ami a parfüm elpárolgásához vezethet.

Nem szabad elfelejteni, hogy a nagyobb mennyiségben alkalmazott parfüm, nem hosszabbítja meg az élettartamát. Sőt, inkább csak tönkreteszi azt.

Most Popular

Recent Comments