HomeArt14 jól ismert logó, amiknek most felfedjük a rejtett jelentését

14 jól ismert logó, amiknek most felfedjük a rejtett jelentését

Most kiderül, hogy a jól ismert logók nem véletlenül néznek ki úgy, ahogy, hanem a profi tervezésnek köszönhetően valamilyen mögöttes tartalommal és utalással is bírnak.

1. Hyundai
Sokan azt hiszik, hogy a „H” csak a Hyundai kezdőbetűjét jelenti, pedig nem. A „H” két ember (eladó és vevő), kézfogását szimbolizálja.

2. Adidas
Az Adidas ezen logója egy hegyet ábrázol, ami azt az akadályt és nehézséget jelenti, amit minden sportolónak le kell küzdenie.

3. Apple
Az angol „bite” (harapás) szó pontosan ugyanúgy hangzik, mint a „byte”. Az alma pedig már adott volt a logóhoz.

4. Sony Vaio
A logó első része, a „VA” egy hullámot ábrázol, ami az analóg jelből adódik, az „IO” pedig egy digitális 1-et és 0-t jelent.

5. Amazon
Elsőre talán nem tűnik fel, de a sárga nyíl egy mosolyt ábrázol, ami az ügyfelek elégedettségére utal. Az pedig, hogy az „A”-tól a „Z”-ig húzódik azt jelképezi , hogy minden megtalálható náluk.

6. Toyota
A logóba beletervezték a márka összes betűjét:

7. Continental
A cég logójának első két betűje egy abroncsot formál.

8. F1
Ha jól megnézzük, a fekete „F” és a piros csíkok között – amelyek egyébként a sebességet szimbolizálják – egy „1”-es látható.

9. Pinterest
A „P” betű egy rajzszöget formál, ami utal az oldal legfőbb funkciójára, ami nem más, mint hogy a felhasználók „kitűzhetik” maguknak a legjobban kedvelt képeiket.

10. Toblerone
A híres berni csokigyár logójában egy medve sziluettje van elrejtve, ami abból adódik, hogy Bern-t a medvék városának is szokták hívni.

11. BMW
Sokan gondolják, hogy a BMW logója egy forgó propellert jelképez, ugyanis a cég kezdetben repülőgépmotorok gyártásával foglalkozott. Valójában a szín és a minta Bajorország zászlajából adódik.

12. LG
A cég logója egy nevető arcot ábrázol, ami a vásárlók elégedettségét jelenti.

De muszáj megmutatnunk az alábbi variációt is, aminek a Pac-Man rajongók örülni fognak. 🙂

13. Coca-Cola
Talán ez a leghíresebb logó a világon, nézzük mit rejt! Az „o” és az „l” betű között kitűnik a dán zászló, ami valójában csak véletlen, de a skandináv országban előszeretettel használják marketing célra.
A logó maga egy oldalára fektetett kólásüveget formáz.

14. Pepsi
Nehéz elhinni, de a Pepsi több, mint egy millió dollárt költött az új logójára. Az új design olyan dolgokra utal, mint a Föld mágneses mezeje, Feng shui, Pitagorasz, geodinamika és az aranymetszés.
A tervezője azt is mondta, hogy köze van a Mona Lisa-hoz, a Parthenón-hoz és még René Descartes-hoz is. Azt sajnos nem árulta el, hogy miként.
A színei mindig is az amerikai zászlót képviselték.

Most Popular

Recent Comments