HomeInteresting14 hasznos pszichológiai tanács, ami könnyebbé teheti a mindennapjaidat!

14 hasznos pszichológiai tanács, ami könnyebbé teheti a mindennapjaidat!

Minden évben közzétételre kerül néhány tudományos cikk, ami pszichológiai kutatások eredményeit foglalja magába. Ezek segíthetnek a mindennapi életben, mert motiválnak, fejlesztik a kommunikációt, segít más emberekkel normális kapcsolatot teremteni és az egészségesebb életben is jelentős szerepük van. Itt van 14 hasznos tanács, ami bemutatja, hogyan fejleszd saját magad.

Az önbizalom fontosabb, mint a megjelenés.

A férfiak számára a magabiztosság fontosabb, mint a megjelenés, sőt ezt női megítélések támasztják alá. Abban a kapcsolatban, ahol a nő jobban néz ki, mint a férfi, pozitívabb, mint azoknál a pároknál, ahol ennek ellenkezője van, tehát a férfi néz ki jobban, mint a nő.

A férfiak csak 6 percig figyelnek a nőkre.

A férfiak mindössze öt percig tudják figyelmesen és türelmesen hallgatni párjukat, de a hatodik perctől már lankad a figyelmük. A férfiak ezzel szemben, 15 percig képesek egymásra figyelni.

A papírra vetett gondolatok csökkentik a stresszt.

A trauma leírása javítja az érzelmi állapotot és redukálja a szorongást. A szorongásra-hajlamos emberek, akik megfogalmazták érzelmeiket, érzéseiket, jobb eredményt értek el, mint azok, akik nem írtak semmit.
A másik stressz csökkentő módszer, az evés. Az emberek evéssel próbálják kitölteni azt az űrt, amit magukban éreznek.

Énekeld végig a dalt, hogy kiverd a fejedből.

Sokszor jut eszünkbe valamilyen nóta, ami újra és újra elindul a fejünkben. Ez az egyszerű trükk segít azonban megszabadulni a fejünkben játszódó dallamtól, csak annyit kell tenned, hogy meghallgatod teljes egészében azt a számot, ami a fejedben van.

A videojátékokkal befolyásolhatod az álmaidat.

A videojátékok segítenek, hogy álmaid, élénkebbé vagy egyszerűbbé váljanak, mivel a videojátékok és az éjszakai álmok alternatív valóságot jelentenek. Használhatod, hogy elűzd vele a rémálmaidat.

A matricás autók gyakrabban karamboloznak.

A matricás autós sofőrjei nagyobb valószínűséggel ütköznek össze más autókkal, mint azok akiknek nem található matrica a kocsiján. Hihetetlen, de ez tényleg így van!

Szemkontaktus beszélgetés alatt.

A hosszabb beszélgetés elengedhetetlen gesztusa a szemkontaktus. De vannak helyzetek, mikor már nem tudsz mit kérdezni és kínos csend üti fel fejét. Próbálj meg ilyenkor valami nagyon egyszerű kérdést feltenni, főzésről, időjárásról, hobbiról. A partner válaszára kontrázz rá valami saját történettel ő erre szintén válaszolni fog, hogy elkerülje a néma csendet.

4 másodpercen túli csend már kellemetlen.

A 4 másodpercnél hosszabb hallgatás befolyásolhatja a partner önbecsülését, éberségét és önbizalmát. Ha folyékonyan beszélgetsz, a kínosabb megjegyzések sem lesznek észrevehetők, mert nem okoznak zavart a könnyed társalgási folyamatban.

A kék szín serkenti az eredményt.

Az irodai falak színe befolyásolja, mennyire vagy eredményes. Ha ösztönző környezetet szeretnél, a kék szín a legoptimálisabb választás. A kék és a narancs kombinációja segít,  kiegyensúlyozottabbá váljanak az érzelmeid, és a gondolataid.

Az emberek vissza juttatják a pénztárcákat, ha van baba kép benne.

Az Edinburgh-i pszichológusok, szándékosan ejtettek ki pénztárcákat a város több pontján, hogy felmérjék, hány tárca talál vissza a gazdájához. Az aranyos baba fényképét tartalmazó tárcák, 88% -kal több eséllyel kerültek vissza, mint azok a pénztárcák, amiben családi, vagy egy kutya fényképe volt.

Ha kimondod hangosan a céljaidat, csökken az érdeklődésed felé.

Kutatások szerint, ha céljaidat elmeséled valakinek, csökken az érdeklődésed afelé a dolog felé. De ha magadban tartod, akkor sokkal jobban fókuszálsz annak elérésére.

Meg tudod győzni magad, hogy jól aludtál.

Kutatások kimutatták, hogy az emberek képesek meggyőzni saját magukat arról, hogy jól aludtak éjszaka, még akkor is ha ez egyáltalán nem volt így. A fáradtságról való panaszkodás csökkenti a teljesítőképességünket.

Bizonytalanság esetén, az ember, mindig a lista tetejéről választ.

Az árucikkek webshopos vásárlás esetén, az ember, mindig minden körülmények között az elsőt fogják választani, mert a termékek megjelenítési sorrendje fontosabb, mint a valós minősége.

Jobb az idegennyelven való gondolkodás.

Más nyelven való gondolkodás, háttérbe szorítja a félrevezető előítéleteinket, ami nagy befolyással bír a nyereségre és a kockázatmérlegelésre.

Most Popular

Recent Comments