HomeInteresting14 dolog, amit jobb, ha soha nem posztolunk a facebookon!

14 dolog, amit jobb, ha soha nem posztolunk a facebookon!

Muszáj, hogy szót ejtsünk pár dologról, amit igazán nem illik a Facebookra kiposztolni. Vannak olyan életesemények, melyek abszolút nem tartoznak a többiekre, akik az interneten találhatók. Első körben azért, mert senki sem kíváncsi rá, másodsorban amiatt, mert ezek a dolgok, annyira magánjellegűek, hogy nem jó ilyen bensőséges információkkal ellátni a nagyérdeműt. Összegyűjtöttünk néhány pontot, amit kifejezetten hiba megosztani a Facebookon.

A hálószobában zajló eseményekről jobban tesszük, ha nem beszélünk a közösségi oldalakon, ez egy olyan téma, ami nem tartozik a többi emberre, csak rád és a párodra.

A párunk beleegyezése nélkül ne tegyünk közzé semmilyen adatot, ami a magánéletére vagy személyes adataira vonatkozik. Nem szép dolog kiteregetni a másik dolgait.

Szintén nem kell azt reklámozni, hogy hívjátok egymást a négy fal között. Ez a ti kettőtök kis dolga, ami nagyon bensőséges. Amúgy is, ha ciki a név, azért lenne nagy visszhangja.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy nem szép dolog olyan képet közzé tenni a közösségi oldalon, amihez a párunk nem járult hozzá. Biztos nem véletlen, hogy nem engedi meg. Ha mindenképp képet akarsz róla feltölteni kérdezd meg melyiket oszthatod meg.

Nem szükséges kiteregetni a szennyest. Jobb ha konfliktusokat otthon a négy fal között beszélitek meg, amúgy sincs senkinek semmi köze ahhoz, hogy miért veszekedtek egymással. Ne engedd be az ismeretlen embereket a magánszférátokba.

Nem kell annyira túltolni az érzelmeket, hogy az internetezőknek folyjon a nyál a monitorjából. Ezek a képek, megint csak nektek készülnek, amik nagyon szép emléket tudnak idézni. Azt, hogy ti miért így puszilkodtok egymással, csak rátok tartozik.

Ne publikálj olyan vicceket, aminek kétértelmű jelentése van, mert lehet, hogy mások félreértik és elkezdenek veled veszekedni a posztod alatt. Jobb elkerülni a vitát.

Az emberek irigykednek a másikra, mert nekik nem adatik meg a lehetőség, hogy új autót, telefont, vagy bármit vegyenek. Rossz érzést kelt bennük, ha te folyamatosan az új holmijaidról osztasz meg képeket. Kérkedősnek fognak gondolni, holott nem biztos, hogy neked ez volt vele a célod.

Miért kell közzé tenni, hogy épp milyen hangulatban vagy? Az interneten keresztül csak használhatatlanabbnál-használhatatlanabb tanácsokat fogsz kapni, és mindenki kérdezősködni fog, még az is, akit egyáltalán nem ismersz. Ha problémád van beszéld meg a legjobb barátoddal, a pároddal, vagy végső esetben a szüleiddel.

Ne csak azért tegyél ki képet, hogy 500 vagy még több likeot gyűjts be. Hanem azért, mert az életeseményeidet szívből meg szeretnéd osztani, függetlenül attól, mennyi likeot kapsz érte.

Persze nem lehetsz mindenkivel jóban a családodban, de ezt megint csak nem kell kiteregetni a nyilvánosságnak. Az, hogy esetleg nem szimpatizáltok egymással az csak rátok tartozik. Ne kezd el a képe alatt szidni, mert az nem sok jót szül.

Nem kell kikürtölni a világnak, hogy babát vársz, főleg nem kell kitenni az ultrahang felvételeket, ha nem akarod, hogy az összes létező ismerősöd kérdezősködjön a babával kapcsolatban, illetve, ha nem akarod, hogy kioktassanak az anyaságról.

A szakításotokat nem kell nagy dobra verni, megtörtént és kész, ezen már nem lehet változtatni. Próbáljatok meg nem acsarkodni egymás posztjai és képei alá, hanem békességben tűrjétek meg egymást a felületen. A valóságban úgy sem kell egymással találkoznotok.

Azt meg pláne felejtsd el, hogy minden egyes perced megosztod a közösségi oldalon. Hidd el senki nem kíváncsi rá, hogy épp főzöl, vagy WC-n ülsz, esetleg olvasol valamit. Nem kell ennyire az internettől függni.

 

Most Popular

Recent Comments