HomeInteresting13 tudományos tény amely más megvilágításba helyezi a világ dolgait.

13 tudományos tény amely más megvilágításba helyezi a világ dolgait.

Ki mondta, hogy a tudomány nem érdekes? Olyan dolgokra mutat rá, amelyek minden ember számára izgalmas lehet. Például tudtad, hogy a málna ízét alkotó fő vegyület a világon a legtöbb dologban megtalálható. Persze ettől még nem lesz málna íze egy gombának. Ahhoz az ízhez szükség van még azokra az összetevőkre ami még megtalálható a málna vegyületében.

1. Az univerzum leghidegebb helye a Földön található. Finnországi tudósok lézersugarakkal fagyasztják az atomokat. Ezzel képesek vagyunk elérni az abszolút nulla fokot.

2. Ha az atomok közötti részecskéket el lehetne távolítani, akkor az emberiség elférne egy almában.
3. Egy bolha 5-szer gyorsabban gyorsul mint egy űrhajó. Egy bolha ugrása közben, 1 ezredmásodperc alatt akár 8cm távolságra is képes eljutni.  
4. Az emberi tüdő olyan hatalmas, ha kiterítenénk befedne egy teniszpályát.
5. A születendő gyermek nemét mindig az apa befolyásolja. Ha egy férfi tagnak az idősebb testvére lány, akkor nagyobb esélye van, hogy lánya születik. Amennyiben idősebb testvére fiú, abban az esetben fiú utódokra számíthatunk.
6. Az Archerfish más néven a lövőhalfélék képesek megkülönböztetni az arcokat. Felismerik a számukra már ismert arcot, és meg is tudják mutatni, hogy ki az akivel már találkoztak az előtt.
7.Az Eiffel-torony magassága az időjárástól függően változik. Nyáron a hőségben 15 cm-t is nőhet akár, hisz köztudott, hogy a fémek melegítés hatására tágulnak.
8.Amikor egy tévécsatorna zavarát észleljük, vagy az üres csatornákat látjuk, akkor valójában a  világegyetem születésének maradványait észleljük. Olyan fényforrással indult, amelyek minden irányba terjednek, és a rádióhullámok sugárzása ennek a kitörésnek a része.
9. Létezik Thaiföldön egy hal amely képes sziklát mászni. Fejlett medencéjének köszönhetően kis végtagok keletkeztek a testén.
10.Pascal Cott művészettörténész különleges felszerelés segítségével megvizsgálta a „Mona Lisa” -t, és fény derült egy két dologra. Például a festményen szereplő nőnek van szemöldöke, de a lakk használatától elhalványult. Eredetileg szélesebb volt az arca, és az égbolt is kék volt.  
11.A csimpánzoknál erős férfi barátságokat véltek felfedezni. Amelyek stresszoldó hatással is bírnak, és harcok során erőt adnak egymásnak.
12. Az agy olyan energiát termel amely képes lenne egy 10 wattos izzót megvilágítani. Mindegy, hogy nyugalmi vagy éber állapotban van-e.
13. A koffein zsírégető tulajdonságokkal bír. Ha egy nő napi 3 csésze kávét megiszik akkor csökkenhet a kebelmérete. Mint ismert a mell zsírszövetekből áll. Ezt a kávé szerető nők láthatóan meg is sínylik.  

Most Popular

Recent Comments