HomeInteresting13 megdöbbentő esemény amire 2050-ig sor fog kerülni

13 megdöbbentő esemény amire 2050-ig sor fog kerülni

Nem kell látnoknak lenni ahhoz, hogy megjósolhassuk a jövőt csupán elemezni kell a tényeket.

Új országok jelenhetnek meg a térképen. A Bougainville sziget jelenleg Pápua Új-Guinea önálló tartománya de 2019-ben külön országgá válhat ha a népesség többsége megszavazza. Így lehet ez Új-Kaledónia-val is, ami jelenleg Franciaország tengerentúli területe.

2020-ban fejeződik be a világ legmagasabb épületének az építése. Jelenleg a Burj Khalifa a világ legmagasabb épülete a 828 méteres magasságával, de ez hamarosan meg fog dőlni ugyanis 2020-ba elkészül a Jeddah Tower ami 1000 méter magas lesz!

2020-ban megnyílhat az első hotel az űreben.

2024-re tervezik, hogy az első SpaceX űrhajó megy a Mars-ra. A SpaceX amerikai űrkutatási vállalat, amelynek központja a kaliforniai Hawthorne-ban található. 2002-ben alapította a dél-afrikai származású Elon Musk, akinek a nevéhez a PayPal és a Tesla Motors megalapítása is fűződik. A SpaceX fő célja kezdetektől fogva az űrrepülés költségeinek leszorítása, valamint a Mars kolonizációjának lehetővé tétele.

2025-re a Földön 8 milliárd ember fog élni, 2050-re pedig elérhetjük a 10 milliárdot is.

2026-ban befejeződik a Sagrada Família templom építése Barcelonában. Az építkezés még 1883-ban kezdődött.

2028-ra Velence lakhatatlanná válhat. Ez nem azt jelenti, hogy a város teljesen víz alá kerül, de a vízszint annyira megnövekedhet, hogy a házak lakhatatlanná válhatnak.

2029-ben az Apophis aszteroida 29 450 kilométerre közelíti meg a földet és 2,7 %-os eséllyel össze is ütközünk.

2030-ra rendkívül kicsi lesz az Északi-sarki jégtakaró egyes becslések szerint akár teljesen el is tűnhet…

2033-ban az „Aurora” misszió keretin belül embert akarnak küldeni a Marsra. Előtte azonban még rakományokat küldenek illetve fejleszteni fogják a leszállás technológiáját és lehetővé tenni a visszatérést.

2040-ben működésbe lép az első Termonukleáris Kísérleti Reaktor Dél-Franciaországban. Ez a reaktor sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos atomreaktor, mert baleset esetén nincs hatással a környezetére, így evakuálni sem kell az embereket.


2048-ban az Antarktiszon az ásványkitermelésre vonatkozó moratórium feloldásra kerül. Mivel az Antarktisz-t jelenleg egy ország sem birtokolja így egy egyezmény szerint szigorúan tilos bármilyen ásványkitermelést folyatni. 2048 után újragondolhatják ezt az egyezményt.

2050 a Mars gyarmatosítása elkezdődik.

Most Popular

Recent Comments