HomeInteresting12 zseniális szabály, amit minden gazdag ember alkalmaz

12 zseniális szabály, amit minden gazdag ember alkalmaz

Sokan szeretnék elérni a pénzügyi szabadságot, és függetlenek lenni, minden kontroll nélkül költekezni, gazdagnak lenni. Ezek elsőre nagyon jónak és népszerűnek tűnnek, és elég sokan is vágynak rá. A legnagyobb odafigyelést nem a vagyon megszerzése jelenti, hanem a megtartása. A gazdagabb rétegnek saját pénzügyi tanácsadóik vannak, akik most megosztják velünk azokat a praktikákat, hogy hogyan tudunk odafigyelni a költekezéseinkre.

1.

50/30/20 szabály

Fontos felosztani kiadásainkat. A lehető legjobb, ha minden hónap elején összeírjuk, hogy mire kell kiadnunk( hitel, rezsi), mi az mire tényleg szükségünk lesz, és szintén ki kell fizetni (esetleg javítás, pl. autószerelés), és mik azok a személyes dolgok, amiket szeretnénk vásárolni. Át kell gondolni mire van igazán szükségünk. Muszáj figyelni arra is, hogy megtakarítsunk, ez nagyon fontos dolog a gazdagoknál.Ők mindig raknak félre.

 

2.

A 24 órás szabály

Első nem hangzik olyan egyszerűen, de nagyon is praktikus.Ha meglátnak valami drágább dolgot, mindig adnak maguknak 24 óra gondolkodási időt, hogy át tudják rágni, vajon tényleg szükségük van-e az adott dologra. Ezt érdemes megfogadni, hiszen így rengeteg felesleges dolog megvásárlásától mentesülünk.

 

3.

Készpénz használata kártya helyett

A hitekártya használata megkönnyíti életünket, viszont meg is nehezítheti. A gazdagok mindig készítenek elő annyi készpénzt, amire szükségük lehet. Nem szeretik, ha mások is megszerzik a kártyaadataikat, valamint mivel nem látjuk a korlátot, mint a készpénznél – könnyebben is költekezünk. Azért van ebben ráció!

 

4.

A gazdagok csak azokat a dolgokat veszik meg, amiket ki tudnak fizetni készpénzzel. Így a kiadásaik elég korlátozottak lesznek. Nyilván, egy hosszabb nyaralást nem készpénzben fogunk kifizetni, de érdemes odafigyelni arra, ha lehet, hogy ne nyögjük évekig az egy hetes nyaralás adósságait!

 

5.

A gazdagok sok mindenről készítenek listát. Ilyen a bevásárlás is. Előszeretettel veszik meg a leárazott dolgokat, még ha nincs is szezonja. Próbáld ki te is! A ruhák elállnak a szekrényben.

 

6.

A hétköznapi ember szeret olyan dolgokat venni, amivel tud villogni. A gazdag ember élményeket „vesz”. Mivel keményen dolgoznak, ők inkább a kikapcsolódásra fordítanak pénzt és energiát. Úgy gondolják, hogy túl sokat dolgoznak, hogy brutál drága táskákra vagy cipőkre költsenek.

 

7.

Be kell állítani olyan napokat a hónapban, amikor nem költekezel. Ilyenkor célszerű otthon főzőcskézni, elmenni biciklizni,kirándulni. Nem kell mindenhez pénz. A gazdagok inkább minőségi ételeket fogyasztanak,és kevésbé hagyatkoznak a gyorséttermek kínálatára.

 

8.

Mivel sokan sajnos hónapról hónapra élnek, így meg kell tanulni -lehetőségekhez mérten- spórolni. Ha hirtelen az ölünkbe szakad egy kis pénz(eladtunk valamit),akkor ne költsük el egyből, hanem próbáljuk félrerakni.

 

9.

Sokszor hallani olyat is, hogy egy éjszaka alatt milliomos lett valaki.Ez eléggé ritka eset. Persze, megtörténhet, viszont a gazdagok mottója: „Türelem, türelem!”. Tehát ne keseredjünk el,ha esetleg kicsit több kitartásra lesz szükségünk a célunk elérésében.

 

10.

Mivel nagyon figyelnek az értékeikre, hogy megtartsák őket, ha elromlik valami, nem szeretik őket egyből kidobni. Megpróbálják első körben megjavítani.

 

11.

Sokan sokat dolgozunk a pénzért. Igyekezzünk ne tárgyakat vásárolni, hanem tapasztalatot gyűjteni.

 

Most Popular

Recent Comments