HomeInteresting12 nyomasztó, de nagyon érdekes tény, amiket soha sem fogsz elfelejteni

12 nyomasztó, de nagyon érdekes tény, amiket soha sem fogsz elfelejteni

A gyenge idegzetűek ne olvassák el ezt a cikket, hiszen az alábbiakban 12 nyomasztó és nyugtalanító tényt gyűjtöttünk össze. Ezen felül persze nagyon érdekesek is, olyannyira, hogy biztosan örökre megjegyzed őket!

1. Egy átlagos ember az élete során legalább 16 gyilkos mellett sétál el.

2. Az Egyesült Államok nemzeti parkjaiban eddig már több, mint 1.600 ember tűnt el nyomtalanul, akiket sosem találtak meg.

3. Létezik egy rák, amely a hal nyelvével táplálkozik. Sőt, miután elfogyasztotta teljesen át is veszi a nyelv szerepét.

4. Az arcbőrödön apró, úgynevezett szőrtüszőatkák élnek, melyek az elhalt bőrsejtjeiddel táplálkoznak. Minél idősebb vagy, annál több van belőlük. Sőt, emberről emberre is terjednek.

5. Emma Morano 1899. november 29-én született és 2017. április 15-én halt meg. Ő volt a legutolsó ember, aki még élt a 19. században.

6. Létezik egy élősködő, ami leginkább a macskák ürülékében él és ami átvenni az irányítást a patkányok elméje felett.

7. Minden évben elsétálunk jövőbeni halálunk évfordulójának dátuma mellett.

8. 1518-ban afféle „táncoló pestis” tört ki Strasbourgban, amely során kb. 400 embert ropta megállás nélkül, napokon keresztül. Sokan voltak, akik végkimerültségben haltak meg. Mind a mai napig nincs rá magyarázat.

9. Jóval nagyobb a valószínűsége, hogy egy tehén áldozatává válsz, mintsem egy cápáénak.

10. A Troxler-hatásnak nevezett jelenség, egy optikai illúzió: ha sokáig bámulod a tükörképedet, egy idő után eltorzultnak, amorfnak fogod látni magad.

11. Az óceánok gyakorlatilag hatalmas temetők, hiszen több ezren fulladtak már bele, illetve ezen kívül sokan kifejezetten kérik, hogy oda temessék őket.

12. A medúzák testén csak egyetlen nyílás van. Ez egyben a szájuk és az ánuszuk is.

Most Popular

Recent Comments