HomeInteresting12 jel, amiből kiszúrhatod, hogy a fiatalabb generációt veszély fenyegeti!

12 jel, amiből kiszúrhatod, hogy a fiatalabb generációt veszély fenyegeti!

Évente több ezer gyermek válik köddé a világ minden táján, sajnálatos módon nyomtalanul. Azok az emberek, akik ezért felelősek, rendkívüli pszichológiai érzékekkel bírnak, amit arra használnak, hogy kapcsolatot létesítsenek egy fiatalkorúval, sőt befolyással legyenek rá.
Készítettünk egy listát 12 trükkről, amit a gonosz és rosszakaró emberek alkalmaznak. Ezek a jelek segíthetnek, hogy felismerd azokat a szituációkat, amik veszélyt jelentenek a fiatalabb generációra.

1. A legősibb trükk, amivel elcsalhatják gyermeked, ha a segítségét kérik valamiben, mondjuk, mert elvesztette a kutyáját. Ez a helyzet nem normális, hiszen a felnőttek nem gyerek segítségét kérik. Szóval ilyen helyzetben gyanakodj.

2. Ha azt hallod, vagy látod, hogy a gyerek sír és ki akarja tépni a kezét valaki kezéből, nyilván első gondolatra azt hiheted csak hisztizik a szülőnek. Nyugodtan kérdezd meg a gyerektől, hogy ki az a felnőtt, akivel épp van. Ha egy emberrablóval állsz szemben, tuti el fog menni, mert biztosra veszi, hogy megjegyezted az arcát.

3. Ha azt látod, hogy valaki fel-alá járkál a játszótéren, és figyeli a gyermekeket az gyanakvásra adhat okot. Ebben az esetben csinálj egy képet róla feltűnően, hogy mindenki lássa. Ez a tökéletes módszer arra, hogy elriassza az embert.

4. A gyerekek naivak és nagyon egyszerű elnyerni a bizalmukat. Ha csokit vagy játékokat adnak nekik, vagy ha azt mondják, hogy mutatnak egy szuper játékot, de csak abban az esetben, ha beszállnak az autóba, akkor egyértelmű, hogy miről is van itt szó. Az átlagos hétköznapi felnőttek, nem adnak idegen gyermekeknek semmit, illetve az autójukba sem akarják őket beültetni.

5. Azok az emberek, akiknek valami hátsó szándékuk van, rengeteg információval rendelkezhetnek a kiszemelt áldozatról. Sőt van, hogy olyan, sok mindent tudnak a családról, hogy könnyű szívvel akár egy felnőttet is átverhetnek vele. Természetesen a közösségi oldalak csak még nagyobb segítséget adnak számukra, hiszen mindent megtudhatnak az adott család szokásairól. Például kik dolgoznak a szülőkkel, születésnapokat, szobájuk kinézetét és a többit.

Ilyen információk birtokában próbálják elnyerni a gyermekek bizalmát. Azt is mondhatják, hogy az édesanyja kórházban van, és őt küldte, hogy vigyen el hozzá… stb. Ha ehhez hasonló szituációt tapasztalsz semmiképpen se hagyd figyelmen kívül, ugyanis 10-ből 10 esetben nagyon rossz vége lehet egy ilyen helyzetnek.

6. Olykor a rossz emberek, saját porontyokat használnak annak érdekében, hogy összehaverkodjanak a kiszemelt gyermekkel. Mivel a kicsik még nem tudnak az idegen szóra semmit asszociálni, ezért persze, hogy mindent elhisznek. Azt gondolhatnánk, hogy azok az emberek, akik veszélyt jelenthetnek családtagjainkra, gonosz kinézetük van, de ez manapság nem igaz. A szép hölgyek is veszélyt jelenthetnek, sőt gyerekek is. Ha azt látod, hogy az egyik gyermek a másikat elviszi magával a játszótérről, nyugodtan tedd fel nekik a kérdést, hogy ismerik egy egymást és, hogy hova tartanak.

7. Ha azt tapasztalod, hogy egy személygépjármű lassan halad az út szélén és leszólít néhány gyereket, vagy épp csak egyet, az önmagában is bajt sugallhat. A sofőr esetleg megkérheti a gyereket, hogy szálljon be mellé a kocsiba, hogy megmutassa neki azt a helyet, amit keres. Ez hatalmas probléma és azonnal sietni kell a fiatal segítségére. A rendes felnőttek nem egy kisgyerek segítségét fogják kérni, hanem egy tapasztalt felnőttét.

8. Nem egyszer hallhattunk olyan esetről, mikor úgy kerültek veszélybe fiatalok, hogy felajánlották nekik, hogy a menő motorjukon viszik őket egy kört. Természetesen ki ne akarná ezt kipróbálni. Ha ilyen helyzetet látsz azonnal avatkozz közbe. Te sem viszel ismeretlen gyerekeket autóval, csak, hogy jól érezzék magukat.

9. A gyanús emberek sokszor azt mondják a naiv fiataloknak, hogy fotósként, vagy rendezőként dolgoznak, és pont hasonló korabeli fiatalokat keres reklámarcnak. Ezt leginkább kb. a 10-11 éves gyerekeknél használják. Próbálják megfogni a figyelmüket azzal, hogy hatalmas sikert és csillogást varázsolnak a szemük elé. Egyértelmű, hogy egy igazi szakember, nem a játszótéren, parkban, parkolóban vagy utcán vadászik gyermek modellt, vagy színészt. Azokra speciális castingokat szerveznek szülői felügyelet mellett.

10. A leghihetőbb, mikor megjelenik egy rendőr a gyermek előtt, és azt mondja neki, hogy el kell vinni magával a kapitányságra. Ezt még egy felnőtt ember is bevenné, hiszen ki gyanakodna épp egy egyenruhás emberre. Ám az igazság az, hogy az igazi rendőrök a fiatalkorú szüleit keresik meg első körben, nem holmi tingli-tangli indokot találnak ki, hogy magukkal vihessék. Ha esetleg ilyenre lennél figyelmes, mindenképpen menj oda a rendőrhöz, és kérd meg, hogy mutasson egy jelvényt. Ha idegességszerű jeleket produkál próbálj képet készíteni az arcáról. Ettől megijed és felveszi a nyúlcipőt.

11. Ha arra leszel figyelmes, hogy egy kisgyermek, néninek, vagy bácsinak hív valakit, azonnal avatkozz közbe, mert a gyerekek nem hívják így azokat, akiket ismernek. A beavatkozás elmulasztás súlyos következményekkel járhat.

12. Egy másik példa, amire célszerű odafigyelni, hogy a gyermek és a felnőtt között horribilis megjelenési különbség mutatkozik, ami aggodalomra adhat okot. Ez egy lehetséges vészhelyzet egyik előjele. Ha megfigyelsz más jeleket is, segíthetsz megakadályozni egy visszafordíthatatlan problémát.

Most Popular

Recent Comments