HomeInteresting12 higiéniai probléma, amit az emberek napi szinten elkövetnek!

12 higiéniai probléma, amit az emberek napi szinten elkövetnek!

Az emberek már rutinszerűen végzik a napi teendőiket. A nap részét képezi a telefon megfogása, a köröm rágása, és a WC használata. De akadnak olyan hibák, amibe a legtöbb ember belesétál úgy, hogy fel sem méri milyen következményekkel járhat egy-egy ilyen szokás elvégzése. Összeállítottunk egy listát azokról a higiéniai szokásokról, amikben általában a legnagyobbat hibázunk.

Körömrágás, mint a stressz kezelésének módja.

A körömrágást érzelmi vagy mentális stressz okozhatja, és sokan gondolják, hogy ez a szokás segít enyhíteni a problémát. Sajnos ez nem működik olyan jól, ahogy azt mindenki gondolja, mert a megjelenés és az egészség szempontjából is rossz dolog. Keress valami más megoldást, a stressz kezelésére.

Fülpiszkáló, mint fültisztítási lehetőség.

Legtöbben azt hisszük, hogy a fülpiszkálók segítenek kitisztítani a fülünket. Használatuk során, éppen az ellenkezője történik, a fülszírt nem kifele, hanem befele kezdjük el tolni, ami több kárt okoz, mint hasznot. Ennek eredményeképpen dobhártya károsodás is kialakulhat, ami halláskárosodáshoz vezethet. A szakemberek azt tanácsolják, hogy forduljunk orvoshoz, ha valóban probléma van.

Kézmosás hiánya a mosdó használata után.

Egyes kutatások szerint az emberek hajlamosak elfeledkezni a kézmosásról mosdó használat után. Az emberek nagy része úgy véli, hogy ez nem fontos tevékenység, hanem csak időpocsékolás. Azonban a kézmosás a legjobb és legegyszerűbb módja annak, hogy megakadályozd a betegségek kialakulását.

Hosszú ideig nem cseréled le a fogkeféd.

A nedves fogkefék egy hónap alatt több baktériumot gyűjthetnek össze, ami káros lehet az egészségre. A fogorvosok azt javasolják, hogy 2 havonta kellene lecserélni a fogkefénket, hiszen ha több, mint 3 hónapon keresztül ugyanazt a terméket használod, súlyos egészségügyi problémákat okozhatnak, amik többek között szívbetegséghez is vezethetnek.

A fogmosás módja.

Ha fogkefével csak két irányba mosunk fogat, fel és le, az nem megfelelő tisztítási módszer és hamar fogkő kialakuláshoz vezethet. A fogorvosok azt javasolják, hogy a fogat 2 percen át kellene mosni a jobb oldali képnek megfelelően.

A fogíny elhanyagolása.

Nem számít, mennyire alaposan mostad meg a fogaidat, hogy távol tartsd a baktériumokat. Fogselyem nélkül, aligha tarthatod az ínyt jó állapotban. A fogselyem csökkenti a baktériumok elszaporodását a szájban, és megakadályozza a fogínygyulladást.

Hámlasztás mindennap.

A túlzott hámlasztástól pattanások és ráncok jelennek meg az arcon, amitől idősebbnek tűnhetsz. A bőrgyógyászok azt tanácsolják, hogy heti kétszer hámlaszd csak az arcod, mert sokkal károsabb lehet, mint gondolod.

Nem tisztítod meg a dolgokat, amiket minden nap kézbe veszel.

Milyen gyakran tisztítod meg azokat a tárgyakat, amiket napi szinten a kezedbe veszel?  Valójában a fogantyúk, a billentyűzet, a kapcsolók és az okostelefonok is számos baktérium melegágya, hiszen itt gyűlik össze a legtöbb kórokozó.

Fluoridos fogkrém használata.

Ez a fajta fogkrém különösen veszélyes a gyermekek számára, mert helytelen fogfejlődéshez vezethet. A fluoriddal töltött fogkrém károsan hat a gyerek fogazatára, és növelheti az abszorpciós szintet az agyunkban, ami hozzájárul az Alzheimer-kór kialakulásához.

Pamuthuzatot húzz a párnádra.

Ez a szövet ráncokat eredményez az arcon alvás közben, megszárítja a bőrt és károsítja a hajat is. A legjobb választás, ha a párnahuzat anyaga selyemből van.

Túl gyakori porszívózás.

Ha minden nap porszívózol, az káros lehet az egészségre. Ha nem tisztítod ki a gépet, a következő porszívózásnál a porrészecskék egy része visszaszállhat a levegőbe. Ha heti egyszer használod a porszívót, javasoljuk, hogy évente egyszer cseréld ki a szűrőt.

A lábköröm vágása.

Ha a körmeidet túl rövidre vágod, a zokni és a gyaloglás lesz az első probléma számodra.  Nyomás hatására, a lábujj körüli bőr túlnövekedéshez vezethet, ami komoly fájdalmakat fog eredményezni, mert a köröm nem tud a megfelelő úton növekedni.

Most Popular

Recent Comments