HomeInteresting12 ember, aki egy furcsa ötlettel milliókat keresett!

12 ember, aki egy furcsa ötlettel milliókat keresett!

Sajnos nincs egy univerzális módszer arra, hogy meggazdagodjunk. Néha elég egyetlen apró kis ötlet…amire még senki sem gondolt és „bumm” bombaként robban be a köztudatba. Ezek rendszerint milliókat hoznak a feltalálóinak.

Mutatunk nektek pár ilyen egyszerű ötletet. Sajnos ezek már el lettek „lőve”…de hátha eszetekbe jut valami forradalmi. 🙂

Joy Mangano és a Mágikus felmosó

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Joy Mangano Official (@joymangano) által megosztott bejegyzés,

Joy Mangano 1990-ben feltalálta a saját és milliók életét megváltoztató mágikus felmosót. Az elvált, háromgyerekes anya kilátástalan életéből (a pincében lakó volt férjjel és állandóan változó munkahelyekkel) óriási lehetőséget adott számára, hogy kitörjön a csapdának tűnő életéből. Már 1995-ben egymillió dollárt keresett vele. Azóta több hasznos dolgot is sikerült piacra dobnia. Film is készült az életéről 2015-ben.

Guy Laliberté és a Cirque du Soleil

Fiatalon megismerkedett a cirkusz világával. Bemutató előadása a tűznyelés volt. Kisebb kitérők után 1984-ben társ-alapítója, vezérigazgatója a Cirque du Soleil vállalatnak. A cirkusz előadását több mint 90 millió ember látta. Kanada 11., a világ 459. leggazdagabb embere (2012). 2009. június 4-től részesült űrhajóskiképzésben a Jurij Gagarin Űrhajós Kiképző Központban. Űrszolgálata alatt összesen 10 napot, 21 órát és 17 percet töltött a világűrben. Űrhajós pályafutását 2009. október 11-én fejezte be.

Richard James és a lépegető rugó

Több mint 70 éve történt, hogy egy Philadelphiában élő hajómérnök, Richard James a hajón elhelyezendő műszerek stabilitására keresett megoldást. Mindenféle rugóval próbálkozott, mikor egy napon szobájában ülve az asztalon lévő könyvhalmazra helyezett rugó „életre kelt”, és lelépkedett a földre. Nagyon megtetszett neki, ezért hazavitte a rugót a gyermekeinek, hogy azok játsszanak vele. Kis idő múlva minden szomszéd gyerek akart egyet, 1945-től pedig boltokban is árulni kezdték. Az eredeti fém prototípus 24,4 méter drótból készült, 6,35 cm volt az átmérője, és 98 tekercsből állt.

Gary Dahl és a Pet Rock

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Crystal⭐️ (@cstarh) által megosztott bejegyzés,

Gary Dahl 1975 áprilisában a barátaival egy kocsmában ülve beszélgetett a kisállattartásról Kaliforniában, amikor eszébe jutott, hogy a legtökéletesebb kisállat igazából egy kő lenne, mert nem kell etetni, itatni, sétáltatni, gondozni.Bár viccnek indult, Dahl komolyan elgondolkodott az ötleten és nekiállt megvalósítani. A felhasznált kövek a mexikói Playas de Rosaritóból származtak és úgy reklámozták őket, mint a valódi kisállatokat.Hatalmas sikere volt, fél év alatt több mint másfél millió darabot adtak el belőle 4 dolláros áron, azonban a vásárlási láz hamar véget ért. A „kő kisállathoz” Dahl humoros tartási útmutatót is mellékelt, melyben ilyen tanácsok szerepeltek: „Amennyiben a dobozból való kivételt követően a kő izgatottnak tűnik, helyezd régi újságra. A kő tudni fogja, mire való az újság, további instrukció nem szükséges neki. Az újságpapíron marad, amíg onnan el nem mozdítod.”
A Pet Rock 2012 óta újra elérhető a piacon, a Rosebud Entertainment védjegyeként.

Byron Reese és a SantaMail

2001-ben Byron megalapította a SantaMail céget. Egy alaszkai kisvárosból leveleket küld a Mikulás névvel. A bélyegző, a cím egyértelműen arra utal, hogy azt a Mikulás küldte. A szolgáltatás ára körülbelül 10 dollár.

Roni Di Lullo kutya-szemüveg

1997-ben ez az ember kitalálta, hogy a kutyáknak is kellhet napszemüveg. Anatómiailag a kutyák fejére tervezett szemüveg védi az állatok szemét. Ma már egyéb hasznos dolgokat is tervez az állatok számára.

Ken Aroni és a vágyak csontja

 

 

Hálaadás napján szokás eltörni a pulykák csontját. Akinek a nagyobb rész marad a kezében, annak teljesül egy vágya. Ken Ahroni-nak elege lett abból, hogy minden évben hálaadáskor az asztalnál csak két ember kívánhat, a többi pedig csak ezt nézheti. Kitalálta, hogy elkezd műanyag szerencsecsontokat gyártani és megalkotta a Lucky Break nevű vállalkozást 1999-ben. 2006-ra milliomos lett.

John White. Billy Bob fogak

Mindenki szép fogakat szeretne….de mi van azokkal, akiknek bejön a hiányos szuvas fog. 1993-ban alapított céget, ami ilyeneket forgalmazott. A Billy Bob fogak több mint 20 millió példányban keltek el.

Joe Pelletier és a vicces sügér

Mindenkinek jól jöhet otthon egy éneklő, beszélő sügér a falon. 1998-ban találták fel és azóta a tömegkultúra egyik eleme Amerikában.

Gary Clegg és a takaró, aminek ujjai vannak

2005-ben alapította a Slanket céget. 35 dollárért takarókat gyárt és ad el. Ezeknek a takaróknak ujja van. Ennyi…és megérte neki. 🙂

Phil Ozersky

Van, hogy csak jókor voltak jó helyen. Phil Ozerski egy legendás baseball meccsen kapott el egy labdát a pódiumon. Nem adta vissza és később 3 millió dollárért adta el egy aukción. Nem semmi….

Jason Sadler

Jason Sadler a fejébe vette, hogy munka nélkül fog pénzt keresni – méghozzá sok pénzt. Persze, ez a betegség sokakat megtámad, neki azonban volt egy – első hallásra nem túl sokat ígérő – ötlete is hozzá. Konkrétan azt találta ki, hogy minden egyes nap felvesz egy reklámpólót, amelyen valamelyik híres vállalat neve, logója van, és kiposztolja a képet a Facebookra, meg ahová csak lehet. Először csak 1 dollárt kért a cégektől egy ilyen képért, de a dolog bejött, és ő egyre híresebbé vált az ötletével. Úgyhogy végül 5 év alatt nem kevesebb mint 1 millió dollárt keresett a pólóival. Sőt, olyan ismert lett, hogy dokumentumfilmet is forgattak róla.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket.

Most Popular

Recent Comments