HomeInteresting11 ország szigorú törvényei, amit jobb ha betartasz, mikor nyaralni mész!

11 ország szigorú törvényei, amit jobb ha betartasz, mikor nyaralni mész!

Egyes országok tele vannak furábbnál-furább törvényekkel, ahol egy sípszó miatt megbírságolhatnak, a ruháid miatt pedig egyenesen börtönbe vihetnek. Összeszedtünk pár országot a nagyvilágból, ahol jó ha tisztában vagy milyen törvények vannak, ha esetleg ellátogatnál ezekre a helyekre.

Burundi: felejtsd el a reggeli futást.

A reggeli futást ebben az afrikai országban nagyon gyorsan felejtsd el, ugyanis börtönbe visznek, ha meglátják. Háborús cselekménynek számít ezért megtiltották ennek a tevékenységnek az űzését, ezzel is megállítva a burundi etnikai csoportok közötti nézeteltéréseket.

Malajzia: a sárga az tabu.

Ha Malajziába mész nyugodtan verd ki a fejedből a sárga színű ruháidat, mert az országban törvény tiltja, ennek a színnek a viselését, ugyanis sztrájk színnek tekintik. Börtönbe visznek, ha meglátják.

Barbados – terepminta viselése tilos.

Törvény tiltja, a terepmintás ruhadarabok, sapkák, kabátok..stb viselését, mert csak és kizárólag a katonaság hordhat efféle ruhákat.

Thaiföld – taxizni szigorúan csak ruhában.

Teljesen mindegy, hogy meggyulladsz, Thaiföldön nem ülhetsz be csak egy szál bikinibe a kocsiba. Rendesen fel kell öltözni, ha ezzel a közlekedési eszközzel akarsz eljutni A-ból B pontba. Ez mind a sofőrre, mind az utasra egyaránt vonatkozik.

Olaszország – szokj hozzá a mezítlábas közlekedéshez.

Az olasz Capri-szigetén, nem viselhetsz se szandált, se papucsot, se cipőt, ez azért van mert túl sok zajjal jár és zavarja a többi nyaraló pihenését.

Columbia – Uberezni tilos.

Kolumbiában törvény tiltja az Uber használatát. Ha nem akarod, hogy meggyanúsítsanak, ülj az anyós ülésre. Ha hátraülsz a rendőr megállítja a kocsit, ebbe 100%-ban biztos lehetsz. Sőt meg is bírságolhatnak, ha a hátsó ülésen találnak.

Kanada – tilos a síp szó.

Petrolia városában tilos sípot használni. Ha mégis sípszót alkalmaznál, 250 kanadai dollárral bírságolnak meg. Ezzel megvédik a lakosságot a zajoktól.

Olaszország – tilos a homokvár.

Eraclea város polgármestere megtiltotta, hogy homokvárak épüljenek a strandokon sőt azt is, hogy az emberek labdázzanak, mindezt azért, mert biztosítani akarta a zavartalan pihenést a nyaralók és turisták számára.

Szaúd-Arábia – bárhova mész csak felügyelettel.

Rijádban nem mehetnek a nők felügyelet nélkül boltba se. Ezt a törvény, a nők védelme érdekében hozták létre.

Az Egyesült Arab Emírségek – rossz hír, tilos a szelfizés.

A helyi emberek fotózása szigorúan tilos ebben az országban. A tengerparton még a saját családtagjaidat sem fényképezheted le.

Kenya – nem használhatsz szatyrot.

Itt a szintetikus szatyrok használata szigorúan tilos. Ha a reptéren efféle terméket találnak nálad körülbelül 9.842.000 Forinttal megbírságolnak.

Most Popular

Recent Comments