HomeInteresting11 filmjelenet, ami bizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való...

11 filmjelenet, ami bizonyítja, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a való életről

Senki sem akar minden filmben hibákat keresni, de olykor nem lehet elmenni szó nélkül a legabszurdabb, legérthetetlenebb dolgok mellett. Gondolunk itt például arra, mikor két fiatal megbeszéli, hogy elmennek randizni, viszont soha szóba sem kerül, hogy „hol” illetve „mikor” fognak találkozni, csak megjelennek az adott helyszínen. Ha a fiatalok nem rendelkeznek telepatikus képességekkel akkor kizárt dolog, hogy ismeretlenül egy rugóra járjon az agyuk. A másik ilyen pontatlanság a számítógépes hackelés a sorozatokban, filmekben. Bizonyára te is láttad már, hogy akad olyan jelenet, ahol az illető másodpercek alatt betör egy bomba biztosan védett rendszerbe, nos ez is teljesen abszurd. A mai posztunkban ilyen és ehhez hasonló valószerűtlen jeleneteket hoztunk el, amik bizonyítják, hogy a forgatókönyvírók nagyon keveset tudnak a valóságról.

1, Páncél

Sajnos nem minden filmkészítő tudja, mi is a páncélok valódi célja. A filmekben általában vonzóbbá teszik vele a nőket és fenyegetőbbé a férfiakat. Viszont a filmekben bemutatott „páncélok” nemcsak, hogy nem védték az ember létfontosságú szerveit, hanem még korlátozta is a mozgásukat.

2, Csodálatos átalakulások

A filmekben általában olyan nők vannak, akik kicsit sem különlegesek, sőt inkább unalmas megjelenésűek, de tele vannak potenciállal. Miután teljesen lecserélik ruhatárukat igazi istennőknek tűnnek és a körülöttük lévő embereket teljesen ledöbbentik. Ilyenkor azonban megváltoztatják viselkedési szokásaikat is és a bizonytalan nők nagyon magabiztos, extrovertált személyiségekké alakulnak. A való életben viszont egy ilyen átváltozáshoz sokkal-sokkal több erőfeszítésre és munkára van szükség.

3, Taxi fogás kiabálással

De most komolyan, valaki látta a való életben, hogy az emberek úgy fognak taxit, hogy kiállnak az útpadkára és elkiáltják magukat, hogy: „Taxi!”?!?! Dehogyis. Ha elkezdesz hasonlóképp kiabálni az utcán, az emberek azt fogják gondolni, hogy elment az eszed. A filmekben ezeket a jeleneteket is eltúlozzák a készítők.

4, Vajúdás/szülés

A filmekben általában irreálisan ábrázolják és mutatják be a vajúdást valamint a szülést. Az édesanya 9 hónapon keresztül teljesen jól érzi magát, majd a szülés előtt egy órával hirtelen összehúzódásai lesznek, nos a való életben ez nem így működik. Sőt a filmekben a kisbabák teljesen tisztán és sokkal nagyobb méretekkel jönnek világra, mint a valóságban.

5, Sebesülések és kóma

A filmekben úgy tűnhet mintha a karaktereknek szuperképessége lenne, mivel többszöri sérülés, verés, vágás, lövés után a kórházban csak úgy kihúzzák a kezükből a tűket, leveszik a mellkasukról a tappancsokat és két lábon futnak ki az épületből. Sőt olyan is van, hogy az illető a kómából felébredve bárkit képes legyőzni, de a valóságban egy kómából felébredt beteg még járni is képtelen, nemhogy harcolni.

6, Számítógépek/hackelések

Az informatikusok, programozók számára teljes felháborodást vált ki, mikor meglátják egy filmben, hogy a készítők miként ábrázolták a számítógépes programokat, hackeléseket…stb. A filmekben a számítógépek furcsa hangot adnak ki magukból, a klaviatúra túl hangos gépelés során, és a szoftverek úgy néznek ki, mintha egy 3 éves tervezte volna meg. Az NCIS forgatókönyvírók ennél is tovább mentek, ugyanis lehetővé tették, hogy két ember egyetlen klaviatúrán egyszerre tudjon írni. Arról nem beszélve, hogy 15 másodperc elegendő nekik ahhoz, hogy a világ bármely pontján átvegyék az irányítást egy másik számítógép fölött.

7, Beszéd kitöltő szavak nélkül

A színészek és színésznők természetesen tökéletesen megtanulják a saját szövegüket és sok időt foglalkoznak a szavak kiejtésével és a szükséges szünetek megtartásával. Viszont ez nem minden esetben reális, mivel a való életben nagyon-nagyon kevés ember beszél ilyen módon. A valóságban az emberek többször tévesztenek, vagy máshogy mondanak valamit, vagy elfelejtenek bizonyos dolgokat, ez a filmekben, sorozatokban azonban nem így zajlik.

8, Tudósok, akik mindent tudnak

A filmekben nagyon irreálisan ábrázolják a tudósokat és kutatókat, ugyanis ott a karakterek szinte minden tudományágban jeleskednek, gondolunk itt a robotok felépítésére, szervek átültetésére, az FBI biztonsági rendszerének feltörésére…stb. A valóságban viszont évtizedekbe telik mire az ember egyetlen területen képes kiemelkedő képességeket elsajátítani.

9, Tökéletes haj és fogak az ősi emberekről szóló filmekben

Mindenki tökéletesen tisztában van vele, hogy a valóságban az ilyen embereknek nem volt lehetősége, sem módja arra, hogy tisztán tartsa a fogait, és állandóan odafigyeljen a hajára. Még a mai világban is gyakorlatilag minden embernek vannak fogászati problémái, a múltban viszont mindenki szenvedett tőle, ezért is nem valósághű az ilyen emberek álbárzolása.

10, Zuhanyzás

Nem tudjuk, hogy hogyan szoktak a forgatókönyvírók zuhanyozni, de az biztos, hogy a legtöbb ember a zuhany alatt felkiált, mert vagy nagyon hideg a víz, vagy nagyon meleg. A filmekben viszont még csak meg sem rezdülnek a színészek mikor a víz hozzáér a testükhöz.

11, Nem említik a randik időpontját, sem a találka helyét

Ha sokszor nézel drámai filmet, akkor észrevehetted, hogy a szereplők soha nem beszélik meg, hogy hány órakor illetve, hogy hol találkoznak. Csak annyi hangzik el: „Felveszlek” vagy „Ott találkozunk”. A valóságban viszont az embereknek nincs telepatikus képessége, szóval mindenképp meg kell említeniük, hogy hol és mikor szándékoznak találkozni.

Te észrevetted ezeket?

Most Popular

Recent Comments