HomeInteresting10 szuper munkahely, ami szinte túl jó ahhoz, hogy igaz legyen

10 szuper munkahely, ami szinte túl jó ahhoz, hogy igaz legyen

A legtöbb főnök azt vallja, hogy a profit fontosabb, mint az beosztottak jóléte. Nekik fogalmuk sincs arról, hogy egy vállalatot a benne dolgozó emberek tartanak egyben. Sokszor hajlamosak ezt elfelejteni, és kisajtolni a beosztottjaikból a nyereséget. Nagyon sok hely van a világon, ahol a munkahely nem így működik. Igen is figyelnek a dolgozókra.

Ezért bemutatjuk a világ legklasszabb munkahelyeit és a legszimpatikusabb és empatikusabb főnökét, akiknek mindenki nagyon szívesen dolgozna.

Chatri Sityodtong, majdnem 150 millió forintot fizetett ki, hogy 100 alkalmazottját a Maldív-szigetekre küldje nyaralni.

EVOLVE MMA (@evolvemma) által megosztott bejegyzés,

A dolgozók csak annyit tudtak, hogy egy ötcsillagos szállodába mentek nyaralni. Evolve cég alapítója és, aki a küzdősportba fektette vagyonát, úgy határozott, hogy megajándékozza alkalmazottait, mert 30%-os növekedést ért el a cég. Az is kiderült, hogy nem ez volt az első ilyen út. Sityodtong régebben is szervezett ilyen utakat, ám az úti célról senkinek semmilyen információja nincs.

A BrewDog sörfőzde főnöksége egy hét szabadságot ad annak az alkalmazottnak, aki örökbe fogad egy kutyát egy menhelyről.

BrewDog (@brewdogofficial) által megosztott bejegyzés,

Ha egy ember úgy dönt, hogy örökbe fogad, vagy akár vesz egy háziállatot, sok idő kell, hogy elfogadja és megszokja a helyzetet. Régebben, akinek házi kedvence volt elvihette magával a sörfőzdébe a négylábút. Ám most viszont egy hétig tartó fizetett szabadsággal illetik azt, aki árván maradt menhelyről származó kutyát fogad magához.

Dan Price megosztotta a bevételeit a beosztottjaival.

Dan Price, aki a „Gravity Payments” nagyatyja, nagyon sajátos módon hálálta meg munkavállalóinak a kemény munkájukat, ugyanis mindenki fizetését majdnem 19 millió forinttal emelte meg éves szinten.

A beosztottak a nagylelkűségéért cserébe fél évig gyűjtögettek, hogy megajándékozhassák főnöküket. Price az emelések miatt, nem vehette meg magának azt a Teslát, amiről már nagyon régóta álmodott, Így a csapat fogta magát és megvették neki a járgányt.

Savji Dholakia legnagyobb célja az volt, hogy 5 éven belül az összes alkalmazottjának lakást és autót adhasson.

A „Hare Krishna Export” egy óriási indiai származású vállalat, összesen 1260 autót és 400 lakást adott azoknak az alkalmazottaknak, akik 2016-ban a legtermékenyebbek voltak.

Stefan Sagmeister, minden 7. évben 1 év szabadságra küldi az alkalmazottait.

A Sagmeister & Walsh tulajdonosa, aki nem mellesleg egy nagyon híres grafikus, úgy érezte, ha az embereinek nincs elegendő szabadsága, művészként nagyon könnyen elveszíthetik képességeiket és kreativitásukat. Ezért minden 7. évben egy év szabadsággal megjutalmazza dolgozóit.

Lee McAteer az irodát hatalmas labdamedencévé varázsolta át.

A Manchester-i székhelyű Invasion tulajdonosa, még tovább ment. Minden jó főnök arra törekszik, hogy a lehető legkényelmesebb munkahelyet biztosítsák alkalmazottai számára, hogy jobban érezzék magukat és hatékonyabban tudjanak dolgozni.  A főnök meglepte beosztottjait egy hatalmas labdamedencés irodával. A 250.000 színes labda bepakolása több, mint 5 órát vett igénybe. Néhányan azt gondolhatják, hogy az alkalmazottak élete nem változott sokat, de ez nem igaz. A széles látókörű főnök a legfontosabbat adta alkalmazottainak, amit soha nem vehetnek el tőlük, a boldogságot és a jó hangulatot.

A Hime &Co főnökség munkaszüneti napot ad azoknak a női, akik szakítottak a párjukkal.

A marketingcég nagyon empatikus a szerelmi élet problémái terén, hiszen az ehhez hasonló dolgok nagy káoszt tudnak eredményezni egy ember lelkében és életében. Rengeteg idő kell ezeknek a helyzeteknek a feldolgozásához. A 20 éves nők 1 napot, a 25 évnél idősebbek 2 napot, míg a 30 év felettiek 3 napot kapnak, hogy orvosolni tudják bánatukat.

Az Asana étterem saját alkalmazottait egy ízletes ebéddel és csokoládéval vendégeli meg.

Asana Culinary Team (@asanaculinary) által megosztott bejegyzés,

A cég vezetősége úgy gondolja, hogy a finom és egészséges ételek nem csak a dolgozók teljesítményére vannak pozitív hatással, hanem boldogabbá is teszik őket. A főnök mesterszakácsot vett fel, hogy minden egyes nap ínycsiklandó ételeket és finom csokoládékkal várja a kollégákat.

Alex Rios kocsit vásárolt a szakácsnőnek, aki mindig elkésett a munkából.

Veronica Solis több éves szorgalma munkájával és kitartásával próbálta bizonyítani, Alex Rios nevű főnőkének, hogy ő a legjobb szakácsnő az óvodában.

A rákkal harcoló asszony kitartása inspirálóan hatott főnökére. Veronica egy napon zokogva hívta főnökét, hogy alkalmazzon ő helyette egy másik szakácsot, mert nem fog tudni időbe beérni a munkahelyére, tömegközlekedési problémák miatt.

Ahelyett, hogy teljesítette volna a nő akaratát, a főnök nagyon kreatívan és okosan orvosolta a problémát, mert egy autóval lepte meg a nőt. Alex így fogalmazott: „Nem minden nap adhatunk ilyen ajándékot egy embernek, de ha egyszer tudunk, akkor miért ne?”

Stacey Thompson fitneszmodell Flex Lewis testépítőt interjúvolja.

Persze ahhoz, hogy valaki elkötelezze magát a munkája felé, nem feltétlenül kell ilyen helyen dolgoznia. Hiszen nézzetek csak rá Stacey-re a vak is látja, hogy imádja a munkáját.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket.

Most Popular

Recent Comments