HomeInteresting10 rejtélyes kép, ami mögött izgalmas történetek rejlenek.

10 rejtélyes kép, ami mögött izgalmas történetek rejlenek.

Vannak képek, amik többet mondanak ezer szónál, ám az is előfordul, hogy pont fogalmunk sincs, hogy mi is történik rajta, hiszen csupán egy adott pillanatot ábrázol, amibe bármit bele lehet képzelni. Például ott van, Jennifer Lawrence 2013-as Oscar-díjátadós esése, ám ha valaki már csak azt látja, hogy a lépcsőn fekszik arcát eltakarva arra is gondolhat, hogy a várva várt díj mégsem lett az övé. Természetesen több olyan fotó is van, ami mögött titkok rejtőznek, és a mai cikkünkben is ilyeneket hoztunk el nektek. Eme fotókról lerántjuk a leplet és elmondjuk a mögöttük rejlő izgalmas történeteket.

1, Tonya Harding és a korcsolya.

Tonya Harding egykori ismert amerikai műkorcsolyázó karrierje mindig is botrányos volt. Anyja, aki egyben edzője is volt, mindig arra nevelte, hogy csak a győzelem számít, ezért a 94-es olimpián legnagyobb riválisát megverette, hogy ő nyerjen. Versenyszáma alatt, fogta magát és sírva odacsúszott a bírákhoz, majd megmutatta nekik, hogy valami van a korcsolyájával ezért nem tud rendesen korizni. Ez a pillanat látható a fotón.

2, Lyndon B. Johnson gyorsan esküdt tett az Air Force One-on miután Kennedy ellen merényletet követtek el.

Lyndon B. Johnson elnöki esküdt tett két órával és nyolc perccel azután, hogy John F. Kennedy ellen merényletet követtek el. A nagy zűrzavar és a rohanás közepette a biblia nem volt kéznél, ezért a Kennedy íróasztalán lévő vallási könyvet használták fel az eskütételre. Ez egy olyan figyelemreméltó fotó, ami nemcsak a történelem során volt fontos, hanem tele van drámaisággal és érzelmekkel. Jacqueline Kennedy továbbra is az állam szolgálatában maradt.

3, A golfozók figyelmen kívül hagyták a kitörő vulkánt.

2018-ban a Kilauea vulkán gondolt egyet és kitört. Mario Tama fotográfus hallotta, hogy a golfpályáról remek kilátás nyílik a vulkánra. Nagyon meglepődött, mikor látta, hogy a golfozók ügyet sem vetnek rá. Ez azért lehetséges, mert a Hawaii-szigeteken élő embere számára, ezek hétköznapi dolognak számítanak. Ez a vulkán sem először tört ki.

4, Titkos üzenetet rejtő újság.

Egy repülővel utazó férfi észrevette, hogy az előtte utazó férfi egy olyan újságot olvas, aminek a cím alatti részei már olvashatatlanok. Legalábbis egy átlag ember számára az. Mikor a férfi közzétette ezt a képet a Redditen, akkor egy felhasználó azt írta, hogy a szöveg olyan, mintha egy „Open Codes Living in Digital Worlds” nevű ipari művészeti kiállítás hirdetése lenne. Azóta sem derült ki, hogy mi állhatott benne.

5, Titkos metróút.

A Reedbook magazinnak volt egy különleges projektje. Ed Feingersh fotóriporter, egy héten keresztül követte Marilyn Monroet, illetve napi rutinjait, mikor New Yorkban volt. A fotós folyamatosan képeket készített az ikonikus színésznőről, akiről azt mondta, hogy egy igaz és őszinte ember, nemcsak egy szőke színésznő.

6, A Buckingham-palota titkai: lemondás a trónról a szerelemért.

A fenti pár nem más, mint VIII. Eduárd brit király és felesége, Wallis Simpson. A király beleszeretett a nőbe és feleségül akarta venni, ám a miniszterek és a királyi család is ellenezte a frigyet.

VIII. Eduárdnak három lehetőséget ajánlottak, lemond arról, hogy elveszi feleségül a nőt, a miniszterek akarata ellenére veszi feleségül, vagy lemond a királyi trónról öccse javára. A király úgy döntött lemond a trónról. “Lehetetlennek bizonyult számomra hordozni a királyi kötelességek és felelősségek nehéz terhét annak a nőnek a támogatása és segítsége nélkül, akit szeretek.” – mondta Eduárd.

7, Kígyózó sor a McDonald’s előtt.

A McDonald’s valódi szenzációnak számított a Szovjetunió számára, ezért hogy az emberek valami újat kóstolhassanak meg, órákig kellett várniuk. megnyitás napján 30.000 ember látogatott el a gyorsétterembe, ami ennek a franchisenak a rekordja volt.

8, Az Oscar esés.

A 2013-as Oscar-díjátadó ünnepségen Jennifer Lawrence Oscar-díjat kapott, ám a színpadra vezető lépcsőn megbotlott és elesett. Kiderült, hogy a ruha a lába alá csúszott és abba botlott meg. Ekkor jött rá arra, hogy stylist-ja szólt neki, hogy úgy sétáljon, hogy előtte egy nagyot rúg a ruhába, hogy még véletlen se tudjon rálépni.

9, Salvador Dalí és a 3 repülő macska.

Philippe Halsman amerikai fotós 1941-ben találkozott Salvador Dalí festőművésszel New Yorkban. A szürrealisztikus művészettel foglalkozó férfival olyan ötlettel álltak elő, amihez 28 kísérletet kellett tenni, hogy sikerüljön a várva várt eredmény. A szürrealista festményhez hasonlító fénykép elképesztően jóra sikeredett, meg is kapta a Dali Atomicus címet.

10, A tejesember és a káosz.

Sokaknak nagyon furcsa lehet ez a kép, hiszen egy mosolygós tejesember van rajta, aki nagyon siet valahova, miközben mindenhol romok veszik körül. Ám ez a második világháború alatt a mindennapi élet része volt. Fred Morley fotós készítette ezt a képet 1940-ben Nagy-Britanniában. Annak ellenére, hogy mindenütt káosz és pusztulás van, a tejesember ugyanúgy folytatja munkáját, ahogy eddig.

Te mit gondolsz ezekről a képekről?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments