HomeInteresting10 orvosi meghatározás, amelyet mindenki igaznak gondolt!

10 orvosi meghatározás, amelyet mindenki igaznak gondolt!

Nagyon sokat hallunk azokról a dolgokról, hogy mit tegyünk és mit ne tegyünk és mi szükséges ahhoz, hogy egészségesek maradjunk az életben. Az elméleteink nem minden esetben állják meg a helyüket. Ahogy a tudomány folyamatosan fejlődik, egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy néhány orvosi eredmény valójában nem jó. Összeállítottunk egy listát, amellyel megtudhatod, milyen egészségügyi tippeket érdemes követni.

Ha túlsúlyos vagy, akkor egészségtelen vagy.

Egy tanulmány, szerint, a halálozási arány a túlsúlyos embereknél valójában fele akkora, mint azoknál az embereknél, akik normál súlyúaknak mondhatók. A testtömeg-index az, amit figyelembe kell venni, hogy megtudjuk egy személy súlya egészségtelen kategóriába esik-e vagy sem.

Túl sok só egészségtelen.

Ha fogyni akarsz, ne egyél annyi sót. Tanulmányok szerint vannak olyan egészségügyi feltételek, amelyek megkövetelik, hogy növeld a sóbevitelt. Az alacsony sótartalom a cukorbetegség, a megnövekedett zsírraktározás és a nemi aktivitás csökkenéséhez vezethet.

A szerves élelmiszerek növény védőszer mentesek és táplálóbbak.

A bioélelmiszerek széles körben elterjedtek. De, sajnos több, mint 20 olyan vegyi anyag van, amelyet a „US Organic Standards” engedélyezett a bioélelmiszerek gyártásában. A bioélelmiszerek ugyanúgy érzékenyek a kémiai anyagokra. Ha tiszta ökológiai élelmiszert szeretnél, mezőgazdasági termelővé kell válnod és magadnak kell megtermesztened az élelmiszert.

Az agyad 10%-át használod

Számos kísérlet bizonyította, hogy az agy különböző részei felelősek a testünk teljesítményéért, de az agy 10% -a nem képes kezelni az egész test működését.

Joghurt / túró javíthatja az emésztést.

Joghurt vagy túró egészségügyi szempontból is jó választás, mert szabályozza a súlyt és az emésztést. A probiotikumokban jelen lévő jó baktériumok, felelősek a bélműködésért. De, amikor a szervezet már tele van különböző típusú baktériummal, hogyan lehet meghatározni, honnan lehet tudni, hogy azok a baktériumok a joghurtból jönnek? Ezenkívül a legtöbb joghurt édesítve van és a benne található cukor káros az egészségre.

Éjszakai étkezés következtében kövér leszel

A súlygyarapodás egyenesen arányos a fizikai edzés mennyiségével. Kutatások szerint mindegy, hogy melyik napszakban, mit és mennyit eszel, ha az egész napodat fizikai tevékenységek határozzák meg és ez az, ami hatással van a súlygyarapodásra vagy súly leadásra.

Mindig nyújtani kell edzés előtt.

Mindannyian nyújtunk egy keveset, mielőtt nekiállnánk a gyakorlatoknak. De valóban szükséges? Kutatások szerint, például a kerékpározás előtti nyújtás akár 5% -kal is csökkentheti a hatékonyságot.

A nyelv négy részre oszlik.

Valójában 5 ízt tudunk megkülönböztetni és az ötödik íz az umami, amely megtalálható a paradicsomban és a halakban is. Valójában több ezer ízlelőbimbó van a nyelvünkön, amik együtt dolgoznak.

Csak a fej közvetlen csapása okozhat agyrázkódást.

Komoly gondot jelent minden súlyos fejsérülés, amely befolyásolhatja az agy működését. Sokan azt gondolják, hogy csak a fej beütése okozhat agyrázkódást. Valójában bármilyen szél, ami elég erős ahhoz, hogy megnyomja a fejet, agyrázkódást okozhat. Az agy ilyenkor mozgásban van és a koponya belsejébe süllyed. Az orvosoknak minden típusú fejsérülést ki kell vizsgálniuk.

6 óra alvás elegendő az embereknek

Tanulmányok bebizonyították, hogy őseink 6-7 óra alvással képesek voltak életben maradni és a mindennapi tevékenységeket elvégezni. Tehát nem szükséges 8-9 órát aludni, mert akár több kárt is okozhat, mint hasznot, a túlalvás egyenesen fáradtságot okoz.

 

Most Popular

Recent Comments