HomeInteresting10 nyílt titok a légiutaskísérőkről, amit eddig szinte senki sem tudott!

10 nyílt titok a légiutaskísérőkről, amit eddig szinte senki sem tudott!

Stewardessnek lenni az egyik legérdekesebb munka a világon. Ezek a gyönyörű nők minden helyzetben nyugodtak és mosolyognak minden utasra, hogy megnyugtassák őket, mindezt magas sarkú cipőben. Természetesen a légiutaskísérőknek is vannak titkaik, amiket nem teregetnek ki az utasoknak.

Mi összegyűjtöttünk belőle néhányat, hogy tudjátok, mire vállalkoztak, mikor ezt a munkát elvállalták.

Csak férfiak lehettek régen légiutaskísérők.

Az első légiutaskísérők férfiak voltak. A szokást egy bátor nő változtatta meg, egy ápolónő, akit Ellen Church-nek hívtak. 1930-ban megtanult irányítani egy repülőgépet, és a Boeing Air Transit nevű cég felajánlotta neki, hogy dolgozzon náluk, mint légiutaskísérő. Egyes légitársaságok úgy vélték, hogy ez egy nagy marketing lépés lehet az utasok vonzására, ugyanis, ha egy fiatal lány nem fél a repüléstől, akkor valószínű mások sem fognak.

Nem a pincérek, hanem a kapitány asszisztensei.

Sokan úgy vélik, hogy a légiutas-kísérő feladata az élelmiszerek elrendezése, a gép tisztán tartása és az utasok kiszolgálása. Ám a légiutas-kísérő fő feladata, hogy a kapitány szeme és füle legyen, aki a repülőgép főnöke, ő felelős a vészhelyzetek megoldásáért. A légiutaskísérők ellenőrzik a repülőgép alkatrészeit, és ha valami szokatlan történik, jelentik a kapitánynak.

A járatvezetőket nem fizetik ki, amíg a gép a földön van.

Számos légitársaság kínál óránkénti kifizetést a légiutaskísérőknek. Azonban azt kevesen tudják, hogy csak a levegőben töltött órák kerülnek kifizetésre. Tehát ha egy járat késik, az nagyon rossz hír a legénység számára.

A felszállás és leszállás alatt nem célszerű aludni.

Sokan szeretnek elaludni miután felszálltak a repülőgépre. Ám a légiutaskísérők nem javasolják ezt. Gyakran kell segíteniük az ilyen embereknek, mert orrvérzés alakulhat ki a légnyomásváltozástól. Célszerű rágózni a gép felszállása előtt.

A kényelmes alvás kulcsa repülés közben.

A felszállás után egy kis szunyókálás mindig jól jön. Ez egy nagyszerű dolog azoknak is, akik félnek a repüléstől, valamint a légiutaskísérőknek, hogy pihenjenek. Néha a légiutaskísérők szándékosan késleltetik a vacsora elfogyasztását az esti járatokon, hogy az utasok aludhassanak. Ha valaki elalszik, senki sem ébresztheti fel őket.

Csirke vagy hal?

A legtöbb ember inkább a csirkét választja, hal helyett. Ám az utasok, akik megéheznek csak halat találnak az ételek között. Amikor elfogy a csirke, a légiutaskísérők egy kis trükköt vetnek be. Azt mondják az utasoknak, hogy”szakács” különleges halat készített, ami kizárólag csak a gépen kapható. Az utasok rákapnak, így lesz a hal népszerű.

Miért kell megfelelnie a járatvezetők igényeinek?

Ha egy légiutas-kísérő azt kéri, hogy tedd a székét egyenes helyzetébe, azonnal meg kell tennie. Hogy miért? Annak érdekében, hogy a mögötte lévő utas ne üsse meg az arcát leszálláskor. Ha a kérésnek nem tesznek eleget, erőszakkal is rávehetik az utasokat. Néhány légiközlekedési vállalat sokkolókat biztosít a légiutaskísérőknek.

Mely helyek a legjobbak?

A gép hátulján nem csak a legbiztonságosabb ülések vannak, hanem a gép azon része is ahol szolgáltatást nyújtanak. Amire az embereknek szüksége van, mind hátul található meg. Legyen az egy párna, vagy extra takaró a hátsó emberek elsőként kapják meg ezeket a dolgokat.

Miben tudnak még segíteni?

Minden járatvezető tud elsősegélyt nyújtani, még csecsemők számára is! De ezt a tudást csak abban az esetben használják, ha nincs orvos a fedélzeten.

Hasznos tippek, amelyeket tudnod kell.

Ne sétálj cipő nélkül a fedélzeten. A repülőgép padlója sokkal szennyezettebb, mint amit el tudsz képzelni.

A WC-k szintén nem túl tiszták. Csak akkor használd őket, ha tényleg szükséged van rá. Utána ne felejts el használni antibakteriális kézfertőtlenítőket, abban az esetben is használd, ha már megmostad a kezed.

Az ülések előtt lévő táblát sem célszerű igénybe venni, mert lehet, hogy nemrég más célra használták fel. Egyes utasok például ezen cserélnek pelenkát. Ebben az esetben is jó, ha  lefertőtleníted a kezed.

Ha nem akarsz bajba kerülni, ne mondj olyan szót, ami a terrorizmussal kapcsolatos.

Ha lehet ne kérj semmilyen típusú kólát: nagyon nehéz kitölteni pohárba, mert szénsavas és könnyen felrázódhat.

A légiutaskísérőknek nagyon kevés szabad ideje van a repülés során. Tehát nagyon fogják értékelni, ha magadtól odamész hozzájuk, hogy egy pohár vizet kérj.

A kedves és udvarias utasok bónuszt kaphatnak. Ha a légiutaskísérőnek szimpatikus vagy,  nagyobb adag ételt vagy jobb helyet kaphatsz a gépen.

ТОП СТЮАРДЕСС ?? (@topstewardess) által megosztott bejegyzés,

Gyönyörű légiutaskísérők, akik eligazítást tartanak repülés előtt.

Most Popular

Recent Comments