HomeInteresting10 módja annak, hogy megértsünk egy nőt szavak nélkül

10 módja annak, hogy megértsünk egy nőt szavak nélkül

A férfiak szerint a nők tele vannak rejtélyekkel és ellentmondásokkal. Pedig ha egy picit jobban odafigyelnének arra, hogy mit is akarnak valójában, sokkal közelebb érezhetnék magukhoz. Emlékszünk Mel Gibson „Mi kell a nőnek” című filmjére?! Belelátni egy nő fejébe átok vagy áldás lenne?! Erre még persze nincs lehetőség de azért figyeljünk oda a mindennapi szokásaira, vágyaira, hogy segítsen megérteni őt mélyebb szinten.

Milyen értékrendet képvisel?

Az egyéni értékrend belső iránytűként szolgál és egész életünkirányát mutatják.
Mi a párunk? Női barát vagy barátnő?
Inkább iszogat a barátnőivel, vagy veled filmezne? Új házat venne, vagy inkább kirándulna külföldön?! A pár közös jövője az együttesen meghozott döntéseken alapul tehát fontos, hogy közös értékrendetek legyen. Vagy legalább hajlandóak legyetek a kompromisszumokra.

Tervező vagy spontán típus?

Gondoljuk végig, hogy tölti a napot? Mindent előre megtervez vagy megindul a pillanat hevében? Egy hektikus, folyton változó életet élni biztosan izgalmas, de nem feltétlenül jó ez az életforma egy közös élethez. Ettől függetlenül néha a pillanat hevében meghozott utazás vagy kirándulás rendkívül sokat adhat egy kapcsolathoz. Sőt amerikai tudósok bebizonyították, hogy a spontán dolgoknak az ember sokkal jobban örül, mint az előre megtervezettnek.

Hogyan kezeli a problémákat?

Az élet egy hullámvasút. Teljesen mindegy kik vagyunk, a problémákat nem tudjuk elkerülni. Az élet arról szól, hogy vállaljuk a kihívásokat és tudjuk kezelni a gondokat.
Amy L. Eva pszichológus szerint a stresszes helyzetek lehetőséget kínálnak arra, hogy újat tanuljunk, mozgósítsák a belső extra energiáinkat és motiváljanak az előre lépésben.
Persze van olyan, aki egy ilyen helyzetben szétesik és csak panaszkodik és pityereg. Különböző módon kezeljük a stresszt.

Milyen a kapcsolata a közeli ismerősökkel?

Nagyon fontos, hogy a családtagok és a barátok támogassák egymást. Ettől boldogabbak, egészségesebbek és erősebbek lehetünk mind pszichológiailag és fizikailag. Nagyon fontos, hogy tartsuk tiszteletben a másik szokásait.
Figyeljük meg milyen a kapcsolat a párunk és a szülei között? Ha a barátnőd tiszteli a szüleit és ott van, hogy segítsen nekik az azt jelenti, hogy gondoskodó. De ha folyton a szüleit szapulja és kibeszéli a barátait a háta mögött akkor minden bizonnyal nehéz őt komolyan venni egy esetleges közös jövő tervezésekor.

Hogyan viszonyul a többi emberhez?

Nagyon sokat elárul róla, ha megfigyeljük, hogy viszonyul a többi emberhez. Udvarias-e a pincérekkel? Megértő az idős emberekkel? Ha bevágnak elé autóval akkor képes higgadt maradni vagy dudál és kiabál?
Egyes tudósok szerint másokhoz való viszonyunkat nagyban befolyásolja az, hogy milyen a kapcsolatunk saját magunkkal.
Tiszteletben kell tartanunk a többi embert függetlenül attól, hogy ki milyen társadalmi helyzetben van. Ha a párod kinevet más embereket és tiszteletlen velük nehéz elhinni, hogy segítőkész lesz, ha esetleg veled történik valami.

Mit csinál a szabadidejében?

Haragszik rád, mert miattad nem tudtok elmenni az esti koncertre? Mihez fog kezdeni? Dühösen elmegy egy buliba és kitombolja magát, vagy fekszik a kanapén egy kis chips és a kedvenc sorozata mellett? Abból ahogy a szabadidejét tölti megtudhatjuk a szokásait, jellemét, világnézetét. Egyetértesz velük? Vagy megváltoztatnád?
Ha ezeket a szabadidős tevékenységeket együtt szeretitek megélni az egy biztos és jó kapcsolat jele. Legalábbis nem fogtok unatkozni.

Mennyire érzelmes?

Mennyire figyel az érzéseidre? Nézi a Titanic-ot és nem pityereg? Vajon egy robot ül melletted? 🙂 Legyenek érzései! Nem baj az, ha néha elejt pár könnycseppet egy kedves filmbéli karakter halálakor, vagy valami túl-romantikus jelenetnél. De azért ne sirasson meg minden egyes lehulló falevelet…

Mennyi időt fordít a megjelenésére?

A könyvet ne a borító alapján ítéljük meg… mondhatnánk. Egyes nők (és férfiak) túl komolyan veszik a megjelenésüket és rengeteg energiát és pénzt fektetnek bele.
Fontos, hogy a párunk ápolt és jó megjelenésű legyen de azért, ha nem muszáj ne kelljen minden nap két órát várni arra, hogy porcelán baba őfensége kijöjjön a fürdőszobából. Nem a fiatalos szépség a legfontosabb az életben. Ezek az emberek rendszerint elvárják, hogy a nap 24 órájában bókoljunk nekik.
Na persze az is ugyanolyan rossz, ha egy nő ápolatlan és hanyag. Van egy arany középút. Legyél ápolt és egészséges. Ez a legfontosabb!

Mennyire okos?

Milyen gyakran beszélgettek? Szereted őt meghívni a barátaid közé? Persze nem kell Einsteinnek lennie, de egy okos, tanult emberrel mindig öröm beszélgetni.
Állítólag egy kapcsolat legfontosabb eleme az érzelmi intelligencia. Egy képesség, ami ahhoz kell, hogy megértsük a másik kívánságait, érzéseit.

Mi ösztönzi őt?

A hobbik az élet fontos részei. Segítenek boldogabb életet élni. Az emberek hobbija lehetővé teszi számukra az agy olyan részeinek használatát, amelyeket egyébként nem használnának. A hobbik érdekesebbé tehetnek, az érdekes emberek pedig inspirálják a többieket.
Mi érdekli őt? Szeret kötni? Varrni? Olvasni? Főzni? Táncolni? Jó ha van valami hobbija amitől izgalmasabb lesz a szemünkben.

Bónusz: Nézd meg a derekát!

Elizabeth Cashdan 30 különböző népcsoport testtípusát vizsgálta. Arra a következtetésre jutott, hogy szinte minden nő karakterét elárulhatja az alakja. Minél szélesebb a derék, annál erősebb a karakter.
Azt tanácsolja azoknak a férfiaknak, akik inkább törődő, romantikus párt szeretnének, hogy inkább egy vékonyabb derekú nőt keressenek. És persze fordítva, ha egy férfi erősebb, függetlenebb, határozott nőt akar akkor a szélesebb derekú lányok között keresgéljen.

Az internet tele van tesztekkel arra, hogy megtudjuk milyen típusú lány illene hozzánk leginkább. A legjobb tanács az, ha odafigyelünk egy picit jobban és megláthatjuk milyen is valójában.

 

Nos Ti mit gondoltok erről

Most Popular

Recent Comments