HomeImage10 meglepő dolog, ami Japánból indult világhódító útjára

10 meglepő dolog, ami Japánból indult világhódító útjára

A felkelő nap országa bizonyos dolgokban sokkal előrébb jár, mint az európai országok. Sok olyan dolgot találnak fel, amit addig senki nem ismert, és egy olyan sajátos kultúrával rendelkeznek, ami egyből belopja magát az ember szívébe. Sok embernek egyik bakancslistás helye ez az ország, rengetegen akarnak ide eljutni. És persze, rengeteg új trend is innen indul el, ami elsőre furcsa lehet, de szép, lassan mindenki kipróbálja.

1.Decora

A 90-es években indult útjára ez a stílus, ami az angol decoration szóból ered. A lényege, hogy egy nagyon vibráló, színes sminket viselnek az emberek, amitől kissé gyerekesebbnek tűnnek. Színes parókákat használnak, és nem félnek matricákat, csillámtetoválást, és színes kontaktlencséket sem használni. A stílus képviselői szerint a több mindig több.

2. Ganguro

Meglepőd módon ez a trend is Japánból indult el. Pedig elég furcsának tűnik, mivel hófehér bőr után a stílus képviselői nem győzik magukra kenni az önbarnítót, vagy járnak sokat szoláriumba. Ganguro stílusnál a lényeg a világos haj, egy-két színes csíkkal, és a sötét szemek. Annyira nem színes, mint a decora.

3. A különböző arcszépítő applikációk

A Japánok előszeretettel nyúlnak olyan eszközökhöz, amitől nagyobbak tűnhet a szem. A bátrabbak még plasztikai sebészhez is fordulnak vele. Van, aki sminkkel próbálja, van aki kontaktlencsét használ, hogy anime-szerű szeme legyen. Azonban manapság már szerencsére nem kell ilyen drasztikus módszerekhez nyúlni, hiszen ezekkel az app-okkal bármikor nagyíthatunk a szemen és a bőrhibákat is könnyen el lehet tüntetni.

4.Kigurumi

Ennek a lényege, hogy állatmintás pizsamákat vesznek fel, de nemcsak otthon, hanem az utcára is akár. És a legmegdöbbentőbb, hogy ezen senki sem fog meglepődni, így mi se tegyük, ha Tokió utcáin sétálunk.

5. Arcemelő maszkok

Igen, jól olvastad. A lényege, hogy van egy maszk, egy speciális anyagból, ami azt a célt szolgálja, hogy minél simább legyen az ember bőre és természetesen a ráncokkal is felveszi a harcot. Talán érdemes kipróbálni, hacsak abból indulunk ki, hogy a japánoknak milyen szép bőre van.

6. Shironuri

A stílusnál nem lényeg a ruha. Maga a szó “fehérre festettet” jelent, és kicsit emlékeztetnek a képviselői a Lolita babákra. A lényege, hogy a hófehér bőrre nagyon finom színeket visznek fel, amitől nagyon hasonlít az illető arca egy porcelán babára. Persze, egy hozzá passzoló ruha ezt még jobban kiemeli.

7. Szemhéj edzés

Igen, igen, már ilyen is létezik, ami természetesen Japánból indult hódító útjára. Ennek a mindennapi használatával elfelejtheted azt, hogy a szemhéj bőre meglógjon, és veszítsen a rugalmasságából. A japánok esküdnek rá, lehet ideje kipróbálni?

8. Perec a homlokon

Ez Kanadából származik eredetileg, de Japánban vált igazán ismertté. Egy sóoldatot fecskendeznek a homlokba, ami 24 óra elteltével azonban felszívódik. Bár nem igazán népszerű, de van, aki azért bevállalja. Borzasztó.

9. Rúzs sablonok

Bár jól rúzsozni tényleg nem egyszerű, de azért nem egy megtanulhatatlan dolog. A japánok viszont időt és pénzt megspórolva kitalálták a különböző rúzssablonokat, kérdés az, hogy a különböző formájú szájak esetében mennyire hatásos.

10. Boobpacks

Még 2018-ban egy kosárlabda játékos mutatta meg közösségi oldalán, hogy ő hogyan viseli a hátizsákot. Állítása szerint semmi fájdalmas nincs benne, és azonkívül, hogy praktikus, kebleit nagyobbnak mutatja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments