HomeTopic10 íratlan szabály a nyilvános WC biztonságos használatához.

10 íratlan szabály a nyilvános WC biztonságos használatához.

A nyilvános WC-k nem a legtisztább, és higiénikusabb környezet. De van, hogy rákényszerül az ember a használatukra. Ezeket WC-ket sok ember használja, és ennek eredményeképpen hatalmas mennyiségű baktérium és mikroba gyűlik össze. Bár vannak kis íratlan szabályok amelyek betartásával mindenki számára barátságosabbak lesznek ezek a helyek.

1. Válaszd a látszólag leg tisztább fülkét. Érdekes, hogy az emberek valamilyen oknál fogva szívesebben választják a bejárattól távolabb eső WC-ket. Ezért jobb ha az első ajtókkal próbálkozol először.  

2. Kerüljük, hogy a mosdó padlójára pakoljuk le a holminkat. Főleg ha az a WC csésze mellet van.  A mikrobák és a cipővel behordott szennyeződések átkerülnek a dolgainkra, és végül a kezünkre. Ajánlott a táskánkat dolgunk elvégzéséig, az ajtó kilincsére akasztani.  

3. Legyen nálunk eldobható WC ülőke. Ez egy rendkívül jó megoldás. Olcsó, praktikus, könnyen beszerezhető és remek védelmet nyújt. A felnőttek még csak megtudják oldani, hogy ne üljenek rá, és ezzel kivédjék a fertőzést, de gyerekek mellé kifejezetten ajánlott.

4. A toalett lehúzásánál is jobb óvatosnak lenni. Ezt minden normális ember megérint a dolga elvégzése után. Ezért is jobb nem közvetlen érintkezni ezekkel a gombokkal. Használjunk egy kevés papírt, amit kezünkre tekerünk mielőtt megnyomnánk a gombot. Ha megtörtént rögtön dobjuk is el. 

5. Ha végeztünk a legmegfelelőbb az lenne ha meleg vízzel mosnánk kezet. Alapos szappanos tisztítással. Bár valljuk be ez nem mindig megoldható. A nyilvános WC-k közel 90%- ban nincs meleg víz. 

6. Használjunk inkább papírtörlőt. Ne szárítsuk a kezünket forró levegővel. Tény, hogy a mikrobák a párás és forró környezetet kedvelik. Ezért a szárítok csak baktériumokat fújnak a kezünkre.   

7. Próbáljuk az ajtókilincsekkel való érintkezést kerülni. Ha nem megoldható, hogy ne fogjuk meg akkor használjunk egy darab papírt a higiénia érdekében.   

8. Táskánk mindig rejtsen egy kis fertőtlenítőt. Ezeket is ma már szinte minden üzletben beszerezhetjük. Nem nagy kiadás mégis sok kellemetlenségtől óvhat meg minket. 

9. Lehet viccesen hangzik, de legyen kis mosdós túlélő felszerelésünk. Melynek része kell, hogy legyen egy nedves törlő is vagy nedves WC papír. Ezzel kiegészítjük a fertőtlenítőt, és az egyszer használatos WC ülőkét és nem érhet minket kellemetlen meglepetés. 

10. Ma már az üzletek külön takarító cégeket bíznak meg a tisztaság fenntartásával. Ezért ne habozzunk elmondani nekik, ha valami nem stimmel a mellékhelységekben. Nekik is érdekük, hogy az emberek bármilyen szolgáltatásukat szívesen vegyék igénybe. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments