HomeInteresting10 gyanútlan trükk, amelynek az összes turista bedől.

10 gyanútlan trükk, amelynek az összes turista bedől.

2016-ban körülbelül 1,235 milliárd nemzetközi turistát jegyeztek be a világ minden tájáról. A 2015-ös évhez képest ez 4% -os növekedést jelent. Ugyanakkor Franciaország, az Egyesült Államok, Spanyolország, Kína, Olaszország és az Egyesült Királyság lettek a legnépszerűbb országok a turisták körében.

A növekvő számú turistával együtt az átvert utazók száma is nő. Végtére is, amikor idegen országokat látogatnak, gyakrankérnek segítséget a helyeiktől. Akik közül vannak becsületesek de akadnak rosszindulatú emberek, akik nem félnek kihasználni a gyanútlan turistákat. Lássuk mely módon próbáljk ezeket a szegény embereket átverni.

Lopott áru

Biztos jártál már úgy, hogy sétálgattál az utcán és egy ismeretlen ember leszólított és valamilyen portékát kínált fel neked, legyen az parfüm, ékszer, óra bármi. Ő persze felajánlotta, hogy jutányos összegért a tied lehet. Ha naiv vagy persze belemész a kétes üzletbe. Később azonban kiderül, hogy az ékszerek hamisak és értéktelenek, te pedig nagy összeget adtál egy csalónak.

Jósnő

A világon sok országban a helyi lakosok gonoszsággal, értékes személyes tárgyakkal vagy pénzzel áljátékot űznek. Legyél éber. Ne tévesszenek meg az ilyen olcsó trükkök, akkor sem, ha az a bizonyos ember megpróbál meggyőzni, hogy megmentheti a pénzügyi helyzetedet vagy valami rosszat meg tud akadályozni. Valószínűleg egyszerűen el akarja lopni a pénzed vagy értékeid.

Magán taxi

Ha más városban vagy idegen országban vagy, ajánlatos előre megtervezni mivel fogsz közlekedni. De ha ez mégse lenne leszervezve, használj tömegközlekedést (metró, villamosok, buszok), vagy hívj taxit egy taxitársaságtól, amely az utazás előtt tájékoztat a díjakról.

Visszajáró

A magán és a tömegközlekedésre is egyaránt figyelni kell. A sofőr a saját orszgának pénznemében adhat vissza pénzt,ami neked egyáltalán nem felel meg, sőt akár sokkal kevesebbet is adhat vissza. Légy óvatos! Számolj fejbe te is!

Tisztességtelen eladó

Ilyen bűnözőkkel kis üzletekben vagy utcai bódékban találkozhatsz, akik ajándéktárgyakat árusítanak a turistáknak. A tisztességtelen eladó egyszerre több dolgot fog csinálni például telefonon beszélgetni, 3 ügyféllel alkudozni..stb. Ezalatt az eladó társa fel tudja írni a hitelkártya adataidat, ha úgy döntenél, hogy kártyával fizetsz. Célszerű mindig készpénzzel fizetni, hogy elkerüljük az ilyen szituációkat.

Nem hivatalos jegyértékesítés

Az utcai árustól a legrosszabb döntés megvenni a jegyeket színházba, koncertre, múzeumba vagy bárhova. Hiszen nagy esély van rá, hogy hamisítványt fog neked árusítani. Még akkor is, ha a jegy valóságosnak tűnik. Sőt sokkal drágábban juthatsz hozzá, mintha hivatalosan vásároltad volna meg. 

Telefonos vásárlás egyeztetés

Ha szállodában vagy, valaki felhívhatja a szobádat, és miután bemutatkozott a vendégszolgálati csapat tagjaként, megkér, hogy add meg hitelkártya adataidat, hogy ki tudd fizetni a szolgáltatásokat.

Soha ne add ki adataidat telefonon!! Ha ragaszkodik hozzá, hogy mégis megadd, mond meg neki, hogy lemész inkább a recepcióhoz és személyesen egyenlíted ki a számládat. Valószínűleg a csaló visszavonul.

Bérelt ház, apartmann, lakás

A turisták nem szívesen tartózkodnak szállodákban, hanem inkább lakásokat vagy egész házat bérelnek. Nagy a valószínűsége annak, hogy az ingatlantulajdonos megpróbál kifizettetni egy nagyobb összeget a keletkezett kárért.

Ennek megakadályozása érdekében írjatok alá egy megállapodást a lakás tulajdonosával, mielőtt beköltöznétek, amely meghatározza az összes információt a vagyoni kárról és bármilyen további díjról.

Új barátok

Ez a módszer nagyon gyakori a külföldi országokban, ahol a turisták nem a hotel főépületében élnek, hanem a bungalókban. A csalók megismerkednek veletek, és néhány esténként együtt lógtok. Aztán egy napon meg akarják tudni, hogy pontosan mikor lesztek távol a szobátoktól, és betörnek. Ennek eredményeképpen elveszítheted az összes pénzedet és értéktárgyadat.

Ennek elkerülése érdekében válasszon olyan szállodai szobát vagy bungalót, amelyeket portaszolgálat őriz. Próbálj meg nem túl sok információt elárulni a nyaralásról.

Valakitől segítséget kérni

EMész az utcán ésvalaki megkérhet arra, hogyhadd telefonáljon egyet mert az ő telefonja lemerült, elveszett, ellopták. Valószínű kamu az egész és ennek eredményeképpen a hívásért egy vagyont fogsz fizetni. A csaló egyszerűen felhívja az előkészített számot, és egy rakat pénzt fogsz fizetni ezért a „beszélgetésért”. Ez a pénz valószínűleg a tolvaj számlájára fog menni.

Most Popular

Recent Comments