HomeInteresting10 furcsa tény, amiről az emberek többsége még sosem hallott!

10 furcsa tény, amiről az emberek többsége még sosem hallott!

Miért reagálnak a nőstény szarvasok, egy emberi baba sírására? Miért felejtjük el terveinket, amikor belépünk egy másik szobába? Miért kell II. Ramszesz Fáraónak útlevél? Ki lopkodta Victoria királynő fehérneműjét? Ez bizony nagyon sok kérdés, melyre a laikus emberek egyáltalán nem tudják a választ. A jó hír az, hogy mi minden kérdésre válaszolunk!

Bemutatunk 10 furcsa tényt, amiről eddig sok embernek nem volt tudomása.

Minden embernek kell útlevél, aki Franciaországba megy mindegy, hogy élő vagy elhunyt személy vagy.

Az egyiptomi kormánynak útlevelet kellett csináltatnia II. Ramszesz Fáraónak, hogy testét Franciaországba vihessék.

Egy fiú, egy éven keresztül élt a Buckingham-palotában és ellopta Victoria királynő fehérneműjét.

1838. december 18-án, a Buckingham-palota egyik szobájában az éjszakai portás elkapott egy fiút, akinek egész testét korom borította. A fiún 2 nadrág is volt, amiből női fehérneműk lógtak ki.

Kiderült, hogy a fiú a kémények belsejében volt nappal, éjszaka pedig körbejárta a palotát. A fiú egy éven keresztül feltűnés nélkül élt a palotában.

Minden ember köldöke egyedi.

Körülbelül 2400 különböző baktériumfaj él az ember köldökében, sőt több mint a fele új lehet a tudósok számára. Ezeknek a baktériumoknak az összetétele egyedivé teszi köldökünket. A tudósok olyan baktériumokat fedeztek fel bennük, ami csak Japánban található, mindezt úgy, hogy az illető akiben találták soha életében nem járt Japánban.

A nőstény szarvasok ösztönösen segítenek, ha kisbaba sírást hallanak.

Ez azért van, mert a kisbaba sírás ugyanabba a frekvenciatartományba esik, mint egy szarvasborjú kiáltása. Ugyanez történik az embereknél is. Ha egy újszülött, kiscicát vagy kiskutyát hallunk sírni, agyunknak egy olyan része aktiválódik, amely miatt azonnal a kölykök segítségére akarunk sietni.

Oka van annak, hogy egy ajtón belépve elfelejtjük, amit előtte szerettünk volna.

A pszichológusok szerint az ajtón való áthaladás aktivál valamit. Ezt „ajtóhatásnak” nevezik. Olyan mechanizmus, ahol agyunk épp vált két értelmezési szint között.

Amint átmegyünk egy másik szobába, agyunk archiválja az előző helyiségben lévő gondolatokat, és kihasználja a helyet az új szoba benyomásait és feladatait illetően.

Most Popular

Recent Comments