HomeInteresting10 éves lett az ALKONYAT! Így néznek ki a szereplők napjainkban!

10 éves lett az ALKONYAT! Így néznek ki a szereplők napjainkban!

Hihetetlen, hogy repül az idő…A film, amely fiatal lányok és hölgyek, valamint a vámpíros filmek rajongóinak szívét hónapokig lázba tartotta, szinte napra pontosan 10 éves -Magyarországon 2008. 11.27-én mutatták be a mozikban.
Stephanie Meyer azonos című regényének filmadaptációja a várakozásokat felülmúlva óriási sikert aratott, az elmúlt évek egyik legnagyobb bevételű sikermozija lett – több, mint 200 millió dollárt hozott a konyhára- és kultfilmje annak a fiatal generációnak, akik az igaz, mély szerelemben még mindig lelkesen hisznek.

A film nem követte az akkoriban jól bevált sémát, miszerint akkor lesz jó és sikeres egy mozi, ha teletömjük ismertebbnél ismertebb arcokkal, bátran válogattak be addig egészen ismeretlen, kezdő színészeket is a szereplőgárdába.
A film szereplői egy szemvillanás alatt lettek ismertek a világ minden pontján, ám vannak, akik ezt a sikerhullámot nem tudták jól megülni…

Nézzük, mi minden történt a kultikus film szereplőivel az elmúlt 10 esztendőben, íme az Alkonyat sztárjai akkor, és most:

1.Kristen Stewart – Bella Swan

Kristenre mindent mondhatunk, csak azt nem, hogy eddig a babérjain ült. 13 moziban szerepelt a film megjelenése óta, igaz ezek leginkább alacsony költségvetésű művészfilmek voltak.
A rajongóknak viszont most megvan az okuk az örömre, mivel épp egy nagyszabású moziban lesz látható, a Charlie angyalai reboot-ját forgatja.

2.Robert Pattinson – Edward Cullen

A 32 éves szívdöglesztő vámpír is óvatosan építgette tovább karrierét, a legtöbb munkát abba fektette, hogy levetkőzze magáról a szerelmes jó-kis-fiú szerepét. Igaz kiemelkedően nagy szerepet nem juttatott neki Hollywood, próbált mindig valami izgalmassal előrukkolni, legutóbb a Jólét című fantasztikus moziban láthattuk egy eddig ismeretlen arcát, a filmbéli játékával pedig végre sikerült kivívnia szakma tiszteletét is.

3.Taylor Lautner – Jacob Black

Taylor rosszul használta ki a gyorsan jött népszerűséget, bármennyire is próbálkozott, szinte alig jutott szerephez, aminek következtében komoly mentális- és súlyproblémái voltak egy időben.
Az elmúlt években már kisebb- vagy mellékszerepekben sem látni őt, egy-két közepes amerikai sorozatban tűnt csak fel.

4.Peter Facinelli – Carlisle Cullen

Ő volt az írónő, Stephenie Meyer személyes kedvence. Az akkor még kisfiús bájjal rendelkező színésznek igazán jót tett az idő, sármos férfi vált belőle, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy karrierje beinduljon. Az Alkonyat filmek után egyetlen moziban és pár jelentéktelen sorozatszerepben tűnt csak fel.

5.Elizabeth Reaser – Esme Cullen

Cullenék mamája egy pár évre eltűnt , aztán elég bizarr projektbe fogott, ugyanis egy nagy ugrással átnyergelt a horrorra, és olyan alkotásokban játszott, mint a Ouija: A Gonosz Eredete, vagy a Netflix sikersorozata, a The Haunting of Hill House.

6.Kellan Lutz – Emmett Cullen

A Cullen család erőlegényét elég erőszakosan próbálta lenyomni a torkunkon Hollywood, először konkrétan Herkulest akartak faragni belőle, felbukkant a Feláldozhatókban is, de ez az akció- és szuperhős dolog nem igazán jött össze neki, viszont a mai napig rendesen megdobogtatja a nők szívét és modell karrierjét továbbra is építgeti!

7.Nikki Reed – Rosalie Hale

Nikki sem túl elfoglalt, nem igazán tűnt fel komolyabb alkotásokban az Alkonyat széria vége óta, ha csak nem számít nagy szerepnek a világhírű Black Eyed Peas videójában vonaglani.

8.Ashley Greene – Alice Cullen

A szépséges színésznőnek sem sikerült az Alkonyathoz fogható sikerekben megjelennie, de azért több filmben is főszerepet kapott, szóval a többiekhez képest egész ügyesen megragadta az elé táruló lehetőségeket, és reméljük, hogy egyszer láthatjuk őt valami komolyabb, nagyobb alkotásban is!

9.Jackson Rathbone – Jasper Hale

A jóképű, fiatal színésznek sem jöttek be a számításai, hisz ő sem szerepelt semmi lényegesben már évek óta.

10.Billy Burke – Charlie Swan

Az 1990 óta aktív színésznek csak egy-két kisebb szerep jutott az Alkonyat széria után, de egy biztos az 52 éves Billy, aki Bella apját alakította jobban fest napjainkban, mint valaha.

11.Cam Gigandet – James Witherdale

Az Alkonyat rossz fiúja, Cam remekül építgette a pályáját, és szinte megállás nélkül mozifilmekben szerepelt. Olyan neves sztárokkal forgatott együtt, mint: Nicolas Cage, Denzel Washington, Nicole Kidman.

12.Rachelle Lefévre – Victoria Sutherland

Igaz, hogy a ma 39 éves színésznő nem minden filmben játszotta az ördögi Victoriát, de ő az eredeti, és nem véletlenül kellett abbahagynia az Alkonyat filmeket…Filmes karrierje gőzerővel látszott beindulni, egy időben rengeteg munkája volt. Forgatott Dustin Hoffmannal, Kevin Spacey-vel és játszott Stephen King sikersorozatában, a Búra alattban is.

13.Edi Gathegi – Laurent Da Revin

Temérdek sorozatban és az X-Men szériában is felbukkant Edi, valamint jelenleg is több munkáról tárgyal, így róla elmondhatjuk, hogy jól használta ki az Alkonyat hozta lehetőségeket.

14.Gil Birmingham – Billy Black

Ha Hollywoodban indián karakter szükségeltetik egy filmben, akkor őt kell hívni. Az Alkonyat óta szerepelt olyan sikerekben, mint a Wind River – Gyilkos Nyomon, vagy a Préri Urai, de több sorozatban is láthattuk őt, kisebb-nagyobb szerepekben.

15.Christian Serratos – Angela Weber

A 28 éves színésznő talán az egyetlen, aki nem az Alkonyat által futott be. A színésznő ugyanis Amerika egyik leghíresebb sorozatában a The Walking Dead-ben találta meg számítását, Rosita szerepében.

16.Michael Welch – Mike Newton

Munkásságaként leginkább egy-két sorozatbeli epizódszerepet tudok felhozni, de semmi említésre méltóra nem kell gondolni.

17.Anna Kendrick – Jessica Stanley

A lista végére Bella „legjobb barátnőjét”, Anna Kendricket hagytuk, aki valószínűleg mindenkinek ismerős, hiszen talán ő jutott el a legnagyobb magasságokba a színészek közül. Több tucat filmben szerepelt, a Tökéletes Hang trilógiával elismert sztár lett, Oscar jelöléssel is büszkélkedhet és olyan szupersztárokkal forgatott már, mint George Clooney és Ben Affleck.

Most Popular

Recent Comments