HomeInteresting10 érdekesség a női testről, amit biztosan nem hallottál

10 érdekesség a női testről, amit biztosan nem hallottál

A nők kívül-belül tele vannak rejtélyekkel. Számos különbség van a női és a férfi test között. Ezek egy része nyilvánvaló, viszont van nagyon sok olyan dolog amikről még ő maguk sem tudnak. Mutatunk ezekből párat.

Nincs két egyforma női kebel

Egy emberen sem. Még ha a különbség szinte észrevehetetlen, akkor is biztosra mondjuk, hogy nincs két szimmetrikus keble egyetlen nőnek sem a világon.

A nők racionálisabbak mint a férfiak

A női agy kéregállománya sokkal vastagabb, így ez előnyt jelenthet intelligencia és kognitív teszteken. A férfiak viszont nagyobb agyi térfogattal rendelkeznek. Ez széles szerepet játszhat az érzelmekben és a döntésekben.

A Cellulitisz nem rossz

Ez a világ egyik legtermészetesebb dolga. 40 nőből egy nem rendelkezik ilyen típusú zsírok felhalmozódásával. Furcsa, hogy ez a dolog körülbelül csupán 50 éve zavarja a nőket. Marilyn Monroe-t például biztos nem érdekelte.

A nők kevésbé bírják az alkoholt

Kevesebb víz van a női test szöveteiben. A testük kevésbé képes megemészteni az alkoholt mire a véráramba jut.

Az agyi kapcsolatok

Az agy egy hálózat, melyben rengeteg kapcsolat van. Tanulmányok kimutatták, hogy a nők agyában lévő hálózatok sokkal szerteágazóbbak és jobban kapcsolódnak egymáshoz mint a férfiak agyában.

A nők hallása kifinomult alvás közben is

Ez egy evolúciós folyamat eredménye. A nők érzékenyebbek a zajokra, amíg alszanak. Nyilván, hogy előbb észrevegyék a síró csecsemőt. Furcsa mód ez a szabály csak a magasabb hangokat érinti.

A nők nyaka mozgékonyabb

Egy férfi az egész testével fordul, ha megfordul. Egy nő viszont képes csak a fejét fordítani. Ez azért van mert a nők izomzata hajlékonyabb.

Kapcsolatok

A nőknél nagyobb az oxitocinszint. Az oxitocin az úgynevezett szerelmi hormon. Elősegíti a kötődést, megszilárdítja a kapcsolatokat, és megkönnyíti a stresszt. Az oxitocin felelős az anya-gyermek kapcsolatokért és még a szoptatásért is.

Bőrszín

Egy európai nő kétszer nagyobb eséllyel lehet szőke mint egy férfi. Ennek vélhetőleg evolúciós okai vannak. Állítólag a szőkéket jobban kedvelik. De persze ez csak feltételezés.

Testbeszéd

Egy nő testtartása többet elárul az érzéseiről mint a férfiaknál. Egy nő többet gesztikulál és a teste jobban tükrözi az érzéseit.

Ti mit gondoltok erről?

Most Popular

Recent Comments