HomeInteresting10 érdekes film, ami magával ragadja a nézőt

10 érdekes film, ami magával ragadja a nézőt

A hétköznapi robotolás után jól esik hétvégén kicsit megpihenni és a kanapén ejtőzve bekapcsolni egy filmet. Van, akit a vígjátékok kapcsolnak ki és van olyan néző is, aki inkább a komolyabb hangvételű filmeket preferálja. Aki azokat szereti jobban, aminek van mondanivalója, azoknak remek ihletadók lesznek az alábbi filmek.

  1. Gyújtogatók

Dzsongszu futárként dolgozik és egyik nap véletlenül belebotlik gyerekkori szomszédjába, a gyönyörű Hemibe. A lány ezután egy hosszabb utazásra megy és megkéri a fiút, hogy vigyázzon a macskájára. Az utazásból azonban nem egyedül tér vissza, hanem az újdonsült párjával, aki egy alkalommal felfedi Dzsongszu előtt furcsa hobbiját…

2. A kóma (2019)

A film főszereplője egy építész, akit súlyos baleset ér. Egy ismerős, de annál furcsább világban találja magát. Rájön, hogy az a valóság, amiben most létezik, az a többi kómában fekvő beteg emlékeiből tevődik össze. Viszont ezek az emlékek nem folytonosak, hanem töredezettek, így nem érvényesülnek benne a fizika törvényei. Ez az izgalmas orosz sci-fi remek lehet a rajongóknak egy szombat délutánra.

kinopoisk.ru

3. Above Suspicion

A film megtörtént eseményeken alapul. A történet szerint egy nemrég nősült FBI ügynök a családjával Kentucky államba költözik az Apalacs-hegységbe. Itt a férfi összeismerkedik egy szegény nővel, és viszonyt kezdenek el folytatni. Később a nő az első számú informátorává válik. A nő bízik benne, hogy az új szerelemmel sikerül maga mögött hagynia sötét múltját, azonban még egyik sem sejti mi vár rájuk…

4. Minden, minden

Mi történne, ha azt mondanák neked, nem hagyhatod el az otthon? Nem mehetsz ki az utcára? Nem mehetsz el sétálni? Nem találkozhatsz a barátaiddal? A történet főszereplője Maddy, aki egy betegség miatt szinte az egész életét egy hermetikusan lezárt, steril szobában tölti. A gondot tetőzi, hogy 18 éves és elkezdi érdekelni a világ. Mindent megtenne azért, hogy átélje az első szerelmet, az első csókot. A szomszédban lakik Olly, akivel kezdetben csak az ablakon keresztül figyelik egymást, majd ezt követően sms-csaták veszik kezdetét. Mindent megtennének azért, hogy végre megérinthessék egymást, még ha ez nagy kockázatot is jelentene.

kinopoisk.ru

5. A láthatatlan őr

Navarra területén, a Baztán folyó partján egy fiatal lány holtteste kerül elő. Úgy néz ki, ez az eset összefüggésben lehet egy korábbi gyilkossággal. Amaia Salaztar felügyelőnek el kell utaznia Elizondo városába, ahol felnőtt és ahonnan menekülni próbált. Nemcsak a gyilkosság részleteit kell felgöngyölítenie, de eközben saját magával is szembe kell néznie…

6. Amanda

David Párizsban él, több munkahelye van, mivel támogatja nővérét, aki egyedülálló anya. Nővérének van egy kislánya, Amanda. A srác megismerkedik egy lánnyal, de közben szörnyű hírt kap, a nővére egy merénylet áldozata lett. Egy pillanat alatt megváltozik az élete, hiszen neki kell felelősséget vállalnia Amandáért és közben még Laurával is próbál ismerkedni.

7. Acrimony

A film eleve már bonyodalommal kezdődik. Egy nő végletekig kitart férje mellett, míg rá nem jön, hogy az becsapta. A film jól bemutatja a férfi-nő kapcsolatát, szerelemtől a megcsaláson át, és aki kicsit is átérzi ezt a jelenséget, az nagyon fogja értékelni a művet.

kinopoisk.ru

8. Gringo

A jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka látszólag egy teljesen normális üzleti útra indult Mexikóba. Ami viszont a határon vár rá, az minden képzeletet felülmúl. Hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát. Nem sok idő múlva rájön, hogy munkatársai bepalizták, de valahogy be kell bizonyítania ártatlanságát, ami elég nehéz lesz…

9. Jó éjt, anyu!

Egy erdőszéli kis házban él Lukas és Elias, az ikerpár. Anyjuk egy plasztikai műtétet próbál kiheverni, feje pedig teljesen be van kötözve. Teljes nyugalomra van szüksége, és elkezd egyre furcsábban és szigorúbban viselkedni az ikrekkel. A kisfiúk ezért zárkózottak lesznek és beindul a fantáziájuk, hogy a kötés alatt lehet nem is a valódi anyjuk van.

10. Keresés

Eltűnik egy 16 éves lány, a rendőrség elkezd nyomozni, de az apa türelmetlen, így kezébe veszi a kutatást. Bemerészkedik arra a területre, amit eddig tiszteletben tartott: az internetre. Bizonytalan, tájékozatlan, de hisz a megérzéseiben. Tudja, hogy ahhoz, hogy visszakapja lányát az egyetlen dolog ami segíteni tud neki, az a laptop lesz.

Most Popular

Recent Comments