HomeInterestingZöld színű kiskutya született Olaszországban - Az egész internet odavan érte

Zöld színű kiskutya született Olaszországban – Az egész internet odavan érte

Amikor kiskutya tenyésztés mellett teszed le a voksod, akkor bizony mindenre fel kell készülni. Előfordul, hogy a kiskutyák közül egy-kettő holtan jön a világra, vagy időközben pusztul el, de az is lehet, hogy jóval többen születnek, mint amennyire számítasz. Cikkünk főszereplője, Cristian Mallocci egy olasz származású kutyatenyésztő, aki szó szerint nem akart hinni a szemének, mikor a következő alom tagjai megszülettek. Az egyik kiskutya szabályosan zöld színben pompázott. Ma az ő kis történetét osztjuk meg veletek.

Amint meglátták azt a csöpp teremtményt azonnal elnevezték Pisztáciának. Gazdájának, tenyésztőjének, Cristiannak fogalma sem volt arról, hogy különleges színű bundával született kutyájával együtt bekerült a hírekbe és képeikkel elárasztották az internetet. A mediterrán Szardínia-szigeten élő család 8 kutyája közül, Spelacchia volt az, aki világra hozta 5 kölyökből álló alomját. Az 5 kutya közül négynek tökéletesen szabványos, fehér bundája volt, míg annak az egynek zöldes színű.

A történtek mindenkit ledöbbentettek, viszont a jelenségre van egy nagyszerű magyarázat. Ha a kiskutyák édesanyja szervezete találkozik a biliverdin nevű zöld pigmenttel, ami a zúzódások zöld színéért felelős, akkor nagy a valószínűsége, hogy az a magzatvízbe belekeveredve megfesti a kölykök bundáját. Sokan azt hitték örökre ilyen marad a szőre, sajnos azonban kiderült, hogy nem. Idővel elmúlik és olyan normális lesz, mint a tesói.

Annak ellenére, hogy most hallunk először a zöld bundájú kiskutyáról, kiderült, hogy nem számít akkora ritkaságnak, mivel januárban Észak-Karolinában egy fehér kuvasz is zöld bundájú kölyköt hozott világra, akit Hulknak kereszteltek el. 2017-ben ugyanilyen esetre lettek figyelmesek Skóciában, ám akkor egy Golden retriever kölyke lett zöld színű.

Malocci elmondta, hogy nem fogja sem eladni, sem örökbe adni Pisztáciát. Megtartja őt és farmján fogja nevelni, majd betanítja a juhok terelésére. A többi kiskutya viszont j, szerető gazdihoz fog kerülni, amint elérik a megfelelő kort. Mallocci elmondta, hogy a kiskutya váratlan, ám igazi ajándék volt számára, színe pedig a remény és a szerencse jeleként lett elkönyvelve. Szerinte azzal a céllal született, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára.

Így néz ki napjainkban a kis drága. Mára már teljesen elveszítette egyedi színét.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments