HomeWorldVajon miért másolják egymást a hírességek? Íme a válasz, ami megmagyaráz mindent. 

Vajon miért másolják egymást a hírességek? Íme a válasz, ami megmagyaráz mindent. 

Bizonyára te is észrevetted már internet böngészés közben, hogy egyre több híresség néz ki ugyanúgy. Soha nem gondoltál még bele, hogy ennek vajon mi lehet az oka? A legdurvább, hogy ma már egyre szinte minden civil ember olyan akar lenni, mint a legtöbb híresség. Szakértők kiderítették, hogy pontos oka van annak, hogy a hírességek egymást másolják. Mai cikkünkben ezeket a tényeket fogjuk fejtegetni. A kérdésünk már csak az, hogy te észrevetted-e ezeket a dolgokat.

Pszichológusok a közelmúltban egy új kifejezést talált ki a modern megjelenésű emberekre, ami nem más, mint “homogenizált szépség”. A szépségben egyszerűen nincs helye az individualitásnak. Gyakorlatilag már hátránynak tekinthető egy nagyobb orr, kerek arc, kiálló fül és így tovább. Ez annak is köszönhető, mert a hírességek világban egyre több a hasonló megjelenésű ember, akiket szinte már meg sem lehet egymástól különböztetni.

Itt egy lista, ami bemutatja, hogy a modern világban, na meg a hírességeknél mik dominálnak:

Kicsi, keskeny orr, egyenes orrnyereggel;

Vastag szemöldök;

Erős, feltűnő és világos arccsontok;

Telt ajkak;

Keskeny áll.

Nincs semmi baj, ha valaki így akar kinézni, mert mindenkinek szíve joga eldönteni, milyen is szeretne lenni. De mit tegyünk mi közemberek, hogy meg tudjunk egy hírességet és egy influencert különböztetni? Egyetlen megoldás, ha összehasonlítjuk a képeiket. Ebből kiderül, hogy ki-kicsoda. Mivel már ez számít “normának” ezért az emberek kedvelik ezt a fajta külső megjelenést, ami nagy mértékben hozzájárul ahhoz, hogy egyre több és több követőt szedjenek össze.

Mindegy, hol hol élünk, milyen nyelvet beszélünk, milyen nemzetiségbe tartozunk, ugyanis a nagy őzike szemek, telt ajkak és a kis orr vonzza az emberek tekintetét. Mivel a legtöbben ezzel tökéletesen tisztában vannak, műtétek vagy egyéb beavatkozások útján próbálják elérni ezt a fajta megjelenést.

Elhoztunk nektek néhány képletet, mely megfogalmazza és leírja a gyönyörű arcot:

Ha egy személy arca és teste aránya a határértéken belülre esik, akkor vonzó mások számára. A szakértők szerint és a kozmetológiában is az optimális állkapocsszög 120 és 130° között van. Ezt már gyönyörűnek tekintik. Ha valakinek nem esnek az arányai a határértéken belülre, akkor egy jó fogszabályozó orvos segítségével és töltőanyag befecskendezéssel lehet rajta korrigálni.

A Ricketts-féle esztétikai vonal köti össze az orr hegyét és az állat. Eme képzeletbeli vonalnak köszönhetően a kozmetikusok vonzó és csábító mosolyt tudnak pácienseiknek varázsolni. A titok az, hogy az ajkaknak a fent említett vonalon túl nem szabad túlérnie.

Mások utánzása a génjeinkben van.

Több bizonyíték is van arra, hogy a történelem során az emberek a legsikeresebb személyeket kezdték el utánozni, hogy jobb, szebb és boldogabb életet élhessenek. Azokat viszont akik nem feleltek meg az általánosan elfogadott előírásoknak, botokkal verték meg, vagy szimplán nem fogadták be őket a tisztességes társadalomba.

Mivel rengetegen azt látják, hogy a standard szépségekért rajonganak, luxus helyekre viszik őket és drága autókat adnak nekik, ezért úgy gondolják, hogy logikus lépés lenne, ha lemásolnák őket, hogy ilyen életet élhessenek. Így biztosítják maguknak a “sikeres” házasságot, munkát és anyagi biztonságot.

Amikor Beyoncé megjelent a Single Ladies című klipben, mindenki olyan akart lenni, mint ő. Úgy kezdtek el öltözködni, mint az énekesnő. És mindez azért történt, mert milliók figyelmét felkeltette.

Társadalmunk megváltoztatta a prioritásokat.

Szociológusok szerint a társadalom az elmúlt 100 évben drámaian  megváltozott. A brit tinédzserek 50%-a szeretne híres lenni. A mai gyerekek már nem akarnak híres űrhajósok, elismert fizikusok, okos orvosok lenni, mert csak és kizárólag a hírnév érdekli őket. A Massachusetts Institute of Technology fiatalokat elemzett különböző időszakokban. A 20. században 16%-uk színész szeretett volna lenni. A 21. században ez az arány 27%-ra nőtt.

Jobb vagy rosszabb volt a régi időkben?

Valójában sem jobb sem rosszabb nem volt, mert a nők valamint a férfiak mindig is divatosak voltak. Egy bizonyos időszakban a széles csípőt gyönyörűnek tekintették, a másikban a sápatag vámpír megjelenés volt a menő, majd jöttek a fűzős korszakok.

A kozmetológia és a plasztikai sebészet körültekintő használata pozitív hatással van az emberek érzelmi hátterére és önbizalmára. Elképzelhető, hogy néhány év múlva már egészen más megjelenési formákat fogunk éltetni.

Te mit gondolsz?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments