A tudósok maguk is megdöbbentek, amikor rájöttek a Bermuda-háromszög titkára

Végre megoldódhat a Bermuda-háromszög rejtélye, ahol több száz repülőgép és hajó tűnt el megmagyarázatlan körülmények között. Legalábbis a Science Channel bemutatása szerint.

Az amerikai Colorado Egyetem tudósai amikor elemezték a terület műholdas adatait, rendkívül szokatlan, hatszögletű felhőket vettek észre, amik ott jönnek létre. A meteorológusok elmélete szerint ezek a felhők amolyan “légbombaként” működhetnek.

Úgy vélik, hogy ezek olyan halálos légrobbanásokat okozhatnak, amelynek sebessége meghaladhatja a 270 km/h-t is, és akár 15 méter magas hullámokat is kelthetnek.

Egyetlen hajó sem képes túlélni egy ilyen vihart, és egyetlen repülőgép sem képes ellenállni ilyen sebességű szélnek.

A felhők általában nem alkotnak ilyen egyenes éleket. A műholdképek alapján azonban a Bermuda-háromszög kivétel ez alól a szabály alól. Az elmélet bejelentése további kutatásokat indított meg. Tudósok a világ minden tájáról együtt próbálják megfejteni, hogy mi okozhatja ezt az anomáliát.

A Bermuda-háromszög az Atlanti-óceánon található nagy terület, amely Florida, Puerto Rico és Bermuda között húzódik. Ez a régió a titokzatos és különös jelenségekről híres. A jelentések 1945-re nyúlnak vissza, amikor öt amerikai bombázó tűnt el nyom nélkül, valamint egy repülőgép, amit a keresésükre küldtek. Azóta már 75 repülőgép és több száz hajó veszett el. A legutóbbi tragédia 2015-ben történt meg, amikor az “El Faro” teherhajó tűnt el itt.