HomeInterestingTudd meg, neked is van-e emberfeletti képességed!

Tudd meg, neked is van-e emberfeletti képességed!

Amikor a bűncselekmények megoldására kerül sor, a biztonsági kamerák nem mindig elegendőek, hogy sikeresen megoldják az ügyet. Ám vannak olyan elképesztő képességgel rendelkező emberek, akik egyből képesek megjegyezni az emberek arcát. Viszont a tudósok még mindig nem tudnak logikus magyarázatot adni erre az egész helyzetre.

Ha egyből és könnyedén megjegyzed az emberek arcait, felismered mozgásukat, ki tudod következtetni, hogy mire készülhetnek, akkor te “szuperfelismerő” vagy.

Ez egy tudományosan igazolt tény, hogy az agyunk, amely felismeri az arcokat, felelős a színek feldolgozásáért és elkülönítésért. Az agy ezen részében fellépő rendellenességek képtelenek felismerni az arcokat, ezért keverjük össze őket.

A pszichológusokat nagyon érdekli a szuper-felismerők hatásköre, mivel az arcok sokkal több társadalmi nyomot adnak, mint az identitás és ez kapcsolódik ahhoz, hogy látja és érti az egyén a világot.

A kutatók azt állítják, hogy amikor nem arcokat azonosítunk, hanem például virágokat vagy székeket, a szuperfelismerők ugyanazokat az eredményeket mutatják, mint az átlagemberek. Ez a megfigyelés azt sugallja, hogy az agy egészen más szinten kezeli az arc identitását.

A tanulmányok azt is kimutatták, hogy az arcokat mindannyian ugyanúgy jegyezzük meg, ugyanis mindenki az összképet nézi, nem pedig az egyedi ismertetőjeleket.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments