HomeInterestingTeljesen új oldaláról ismerheted meg a világunkat ezeknek a lenyűgöző képeknek hála.

Teljesen új oldaláról ismerheted meg a világunkat ezeknek a lenyűgöző képeknek hála.

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy gyakorlatilag mindent tud arról a bolygóról, amin él, pedig ez egyáltalán nem igaz. A világon számtalan olyan érdekes információ kerül nyilvánosságra, melyek éveken, évtizedeken keresztül titoknak számítottak. Tudtad például, hogy az egyik németországi város központja egy meteor kráterbe épült, vagy, hogy mi van a Kínai nagy fal végén? Ha nem, de szeretnéd ezeket az adatokat megismerni, akkor nagyon jó helyen jársz, mert összegyűjtöttünk nektek pár képet és információt a földdel illetve az űrrel kapcsolatban.

1, Így néz ki egy gerincferdülésben szenvedő ember röntgenfelvétele a kezelés előtt és után.

2, Ha mindig is érdekelt, hogy vajon mi található a Kínai nagy fal végén, akkor el kell keserítenünk azzal, hogy csak ennyi.

3, Ez itt az Erta Ale aktív tűzhányó, mely Etiópia területén található. Ez a látvány egyszerűen fenséges.

4, A Google cég a laikusok számára rendkívül érdekes lehet. Ez például az egyik adatközpontjának a szíve. Gondoltad volna, hogy ilyen játékosan néz ki?

5, Eddig a Merkúrról még soha nem tudtak ennyire részletes képet készíteni. Ebből is látszik, hogy a tudomány folyamatosan csak bővül és újul.

6, Első ránézésre könnyedén azt lehet gondolni, hogy ez egy robotporszívó, pedig voltaképpen egy tengeralatti kommunikációs-kábel belseje.

7, Ez a Bagger 288-as gép, mely a világ legnagyobb gépeként van nyilvántartva.

8, A németországi Nördlingen város központja egy nagyjából 14 millió évvel ezelőtt földbe zuhant meteor kráterében található, ami madártávlatból nézve elképesztő látványt nyújt.

9, 2013-ban Nyugat-Ausztráliában óriási homokvihar pusztított, melyről sikerül pár képet megörökíteni. Ez az egyik közülük.

10, 1957-ben így nézett ki a floridai Daytona Beah.

11, Egy repülőgépből fényképezve sikerült lencsevégre kapni egy szivárványt úgy, hogy egy teljes kört írjon le.

12, Így néz ki a valóságban 2 kilogramm zsír és 2 kilogramm izom.

13, Ez itt Akito Kawagoe karórája, mely akkor állt meg, mikor 1945-ben ledobták az atombombát Hiroshimára, vagyis 8:15 perckor.

14, Itt látható a legelső olyan színes fotó a Mars bolygóról, mely semmilyen eszköz segítségével nem lett manipulálva. A képet a “Curiosity” nevű űreszköz csinálta.

15, Ha mindig is érdekelt a polipoknak milyen tojásaik vannak, akkor most jól nézd meg a képet.

16, Ezt a fotót 2013-ban készítették a Mount Everesten, ahol a hegymászók libasorban haladnak a csúcs felé.

17, A Föld görbülete egyértelműen kivehető az Amerikában található Pontchartrain tóba állított nagyfeszültségű távvezetékek oszlopain.

18, Ez egy gumiabroncs temető madártávlatból. Elszomorító látvány nem igaz?

19, Így néz ki a Sarki fény az űrből nézve.

Ti láttatok már ehhez hasonló képeket?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments