HomeInterestingTanulmányok szerint a magasabb nőknek nagyobb valószínűséggel születnek ikrei

Tanulmányok szerint a magasabb nőknek nagyobb valószínűséggel születnek ikrei

Több pletykát is hallottunk már arról, hogy mik azok a dolgok, mik befolyásolják az ikerterhességet, de a mostani kétség kívül a legérdekesebb. Tudtátok, hogy a nők magassága pozitívan hat az ilyen jellegű terhességre. Egyes tanulmányok szerint a magasabb hölgyek nagyobb eséllyel hoznak világra ikreket, mint az alacsonyabbak. Nyilván ebben az esetben is megvan egy átlagmagasság, amit figyelembe vesznek és megfigyeltek a kutatás során. A mai posztunkban erről fogunk nektek beszélni.

1, A magasabb nőknél nagyobb az inzulinszerű növekedési faktor

Gary Steinman szülész-nőgyógyász szakorvos híres az ikerterhességekkel kapcsolatos kutatásairól. Rájött, hogy az inzulinszerű növekedési faktor befolyásolja mind a magasságot, mind az ikerterhességet. Az inzulinszerű növekedési faktor egy olyan jellegű hormon, ami a növekedési hormonnal (GH) együtt segíti a normális csont valamint szöveti növekedést és fejlődést.

2, A magasság befolyásolja a magzatot

Dr. Steinman kutatásai során összesen 129 nő magasságát vetette össze, akik ikreket, esetleg hármas ikreket hoztak világra. A 129 nőből 105 ikerpárt, 24 hármas ikerpárt szült meg. Az Egyesült Államokban a nők átlag magassága alig éri el a 162,5 centimétert. Azoknak az édesanyáknak, akik viszont ikreket hoztak világra, 165 centiméter volt az átlagmagassága.

3, Nemcsak a magasság befolyásolja az ikerterhességet

A magasság mellett van még egy másik tényező, is ami befolyásolja az ikerterhességet. Steinman egy korábbi kutatása során arra jött rá, hogy azok a nők, akik életük során rendszeresen esznek állati eredetű élelmiszereket, ötször nagyobb eséllyel hoznak világra ikreket, mint azok, akik a vegán életmódot követik. Ennek oka az lehet, hogy a tehenek tejében növekedési hormon található, amiről fentebb írtuk, hogy megnöveli annak esélyét, hogy ikrek születnek.

Összegyűjtöttünk néhány hírességet, akiknek ikrei vannak.

A lista első helyét a 180 centis centiméteres Rebecca Romijn foglalja el. Gyermekei a Dolly Rebecca Rose O’Connell és a Charlie Tamara Tulip O’Connell nevet viselik. Az ikrek 2008-ban születtek.

A második helyet Amal Clooney kapta, aki 174 centiméterrel büszkélkedhet. A gyerekek 2017-ben születtek és az Alexander valamint az Ella Clooney nevet kapták.

Harmadik helyen szerepel a 170 centis Zoe Saldana, aki a Galaxis őrzői Gamoraja. Bizony neki is ikrei vannak. Az egyiket Bowie Ezio Perego-Saldananak a másikat pedig Cy Aridio Perego-Saldananak hívják. A kicsik 2014-ben születtek de van egy idősebb tesójuk is Zen Perego-Saldana.

Listánk negyedik helyén a 169 centis Beyoncé áll, akinek 2017-ben születtek meg ikrei, a kis Rumi és Sir Carter.

Ötödik hírességünk a gyémánttorkú Mariah Carey, aki 168 centi magas. Gyerekei 2011-ben születtek és a Moroccan Scott Cannon valamint Monroe Cannon nevet kapták.

Ti milyen magasak vagytok?

Most Popular

Recent Comments