HomeInterestingSzakértő megpróbálták megjósolni, mikorra érhet véget a koronavírus őrület

Szakértő megpróbálták megjósolni, mikorra érhet véget a koronavírus őrület

A szakértők mindent elkövettek annak érdekében, hogy megjósolják mikor lélegezhetünk fel igazán.

Bizonyára nem mi vagyunk az egyedüliek, akik azt gondoltuk, hogy most a 21. században egy olyan világjárvánnyal, vírussal nézünk szembe, ami szó szerint lerombolja mindazt, amit eddig felépítettünk. Nem hittük volna, hogy olyan szinten el fog terjedni a koronavírus nevű betegség a világon, hogy nem hagyhatjuk el otthonainkat, 1-1,5 méternél közelebb senkihez sem állhatunk, 1 percenként kell kezet mosnunk, és otthonról kell a gyerekeinknek tanulni, nekünk pedig dolgozni (már, aki megteheti!) Amikor még csak Ázsiában ütötte fel fejét a vírus, és csak a kínai tartományokban betegedtek meg az emberek, senki sem hitte, hogy ide… Magyarországra is el fog érni. De sajnos bizony elért, sőt az egész világban jelen van már a fertőzés! A világ országainak kormányai nagyon sok mindent tesznek annak érdekében, hogy megpróbálják visszaszorítani a vírus terjedését, ám ez nem elég. Ahhoz, hogy tényleg meg tudjuk állítani az is kell, hogy MI emberek betartsuk a meghozott szabályokat és rendelkezéseket!

Az Egészségügyi Világszervezet valamint a kormány nem egyszer hangsúlyozta, hogy úgy lehet a legjobban meggátolni a további megbetegedéseket, hogy aki teheti, DE FŐKÉNT AZ IDŐSEK otthon maradjanak és a bevásárlást, valamint a gyógyszerek kiváltását és egyéb dolgokat a fiatalabbakra bízzák! Hazánkban olyan szabályokat vezettek be, mely szerint a rendezvényeket, koncerteket el kell halasztani határozatlan időre. A mozik, színházak, szórakozóhelyek csak 15:00-ig lehetnek napi szinten nyitva. Az élelmiszerboltok, a gyógyszertárak és a drogériák viszont zavartalanul nyitva maradhatnak. Viszont mivel így is egyre több fertőzöttet regisztrálnak, ezért várható, hogy további intézkedéseket fognak eszközölni.

A COVID-19 néven ismert vírus azért olyan veszélyes, mert nagyon-nagyon keveset tudnak róla a szakemberek is! Úgy lehet ellene védekezni, ha a kormányok által hozott szabályokat mindenki komolyan veszi és be is tartja, például rendszeres kézmosást, immunerősítést és karanténba vonulást! Viszont ebben a bizonytalan helyzetben mindenkit egy kérdés foglalkoztat: „Mikor lesz ennek az egésznek vége? A szakértők megpróbáltak erre a kérdésre válaszolni

Hogy pontosan mikor is lélegezhetünk fel igazán? Mikor lesz vége ennek az őrületnek és bizonytalanságnak? – Nos ezek nagyon komoly kérdések, amit gyakorlatilag minden egyes országban feltettek már.

Az Amerikai Egyesült Államok Országos Allergia és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója, Anthony Fauci szerint mielőtt bekövetkezne az a bizonyos javulás először még rosszabb helyzettel kell szembenéznünk. Az Egészségügyi Világszervezet végrehajtó tanácsának tagja illetve az olasz egészségügyi minisztérium tanácsadója, Walter Ricciardi elmondta, hogy bizonyos ütemtervek vannak kidolgozva a COVID 19 nevű betegség fázisaira vonatkozóan.

Ő úgy gondolja, ha a világon élő összes ember betartja a szabályokat és a meghozott intézkedéseket, figyel a környezetében élő emberekre, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy még a nyáron elkezd javulni a helyzet. Tanulmányozta a SARS koronavírus (Súlyos Akut Légzőszervi Szindróma) esetét, mely két évtizeddel ezelőtt pusztított a világon. Az akkori vírus május-június körül csillapodott le. Ennek tükrében elmondta: „Az a benyomásom, hogy ha szerencsések vagyunk és együtt dolgozunk, akkor át kell hidalnunk ezt az egészet nyárra”

Az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségénél a a globális egészségbiztonsági és fejlesztési egység volt igazgatója, Dennis Carroll szerint viszont már májusban normalizálódik a helyzet. Kínában három hónapig tartott az őrület mire meg tudták fékezni ezért valószínű itt is ez a forgatókönyv várható.

A Butler Egyetem Gyógyszerészeti és Egészségtudományi Főiskola adjunktusa, Ogbonnaya Omenka véleménye szerint mivel a COVID 19 vírus hasonlít az influenzához, ami nyáron visszahúzódik, nagy valószínűséggel ez is így fog cselekedni. Viszont azt is elmondta, hogy Ausztráliában ebben a pillanatban nagyon is jó idő van, mégis küzdenek a betegséggel.

„Ez arra utalhat, hogy óvatos optimizmusra van szükség a melegebb hőmérséklethez fűződő reménykedéssel, várakozásokkal kapcsolatban, különösen azért, mert nem tudjuk, bizonyos évszakokban hogyan viselkedik a vírus” – mondta.

A dél-karolinai egyetem Arnold Közegészségügyi Iskolájának orvosa és járványügyi professzora név szerint Melissa Nolan, nem értett egyet Ricciardi szavaival.

„A becslések szerint a járvány április végére/május elejére visszahúzódhat, és a szakértők abban reménykednek, hogy a jelenlegi szigorú intézkedések biztosítják a folyamatos terjedés enyhítését” – hangsúlyozta Melissa.

Minden ember figyelmét felhívta azon intézkedésekre, amit az országok kormányai vezetnek be. „A szakértők remélik, hogy ezen rendelkezések segítenek a terjedés megállításában” – folytatta.

Arról is hallottunk híreket, hogy a ferihegyi repülőtér nem zárja be a kapuit, sőt ezen időszakban is elindítja járatait, viszont csak magyar állampolgárok illetve azok tehetik be a lábukat, akik letelepedési engedéllyel rendelkeznek. Szám szerint a „2B” terminál az, ami fogadja az utazókat.

A külföldi és magyar állampolgárok is elrepülhetnek Magyarország területéről – legalábbis erről adott tájékoztatást a repülőtér üzemeltetője. Minden odaérkező ember útlevelét és okmányát alaposan leellenőrzik és azon személyek is átléphetik a küszöböt, akik EGT államból érkeztek és magyarországi tartózkodásra jogosultak és ezt természetesen igazolni is tudják.

Azon több fős családok, akik közül csak az egyik magyar állampolgár, szintén beteheti a lámpát Magyarországra. Ha viszont olyan magyar jön, aki Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából, Iránból, Izraelből érkezik annak kötelező jelleggel kell átesnie egy ellenőrzésen és kivizsgáláson. Amennyiben valaki mégsem léphetne magyar földre, annak speciális tranzitot alakítottak ki.

Az ott várakozó embereknek a repülőtér biztosít élelmet, ásványvizet, takarót, és ha igény van rá akkor maszkot is. Minden egyes repülő a „2B” terminálról indul és oda is érkezik vissza, s itt megtörténik az iratok ellenőrzése.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments