HomeInterestingRettegnek egy ausztrál falu lakói - Kigyúrt kenguru tartja terrorban a helyieket

Rettegnek egy ausztrál falu lakói – Kigyúrt kenguru tartja terrorban a helyieket

A közel két méter magas állat eddig három embert támadott meg és több kertben is kárt tett már.

Egy Queensland-i településen ólálkodik a szokatlanul mogorva erszényes és a kertek növényeit is előszeretettel dézsmálja. Az országban rendkívüli szárazság van, a helyiek szerint ez az oka annak, hogy a kenguru így cselekszik. Az emberrel azonban egyáltalán nem békés az együttélés számára sem.

Kyran Sprott, helyi lakos nyilatkozott az egyik tévének és elmesélte, hogy egy nap kiáltásokra lett figyelmes, amikor pedig odarohant egy asszonyhoz, látta, hogy a nő egy nagydarab kenguruval birkózik. A férfi ugyan segített elüldözni a megvadult állatot, de addigra a nő több helyen is sérülést szenvedett, még a nyakánál is vérzett.

Egy új-zélandi turista is pórul járt, valamint a helyi kocsma tulajdonosának felesége is. Utóbbi esetben csak egy bárszékkel sikerült megfutamítani az erszényes állatot.

A rendőrség igyekszik befogni a hatalmas állatot, de a dolog korántsem olyan egyszerű. A kenguruk általában békések, viszont, ha veszélyben érzik magukat, akkor pillanatok alatt bokszolni kezdenek, még az emberekkel is képesek harcba szállni.

Cikkünk képei csak illusztrációk, Roger, a hírhedten kigyúrt kenguru látható rajtuk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments