HomeInterestingNeked szerepel a 110-es kód a jogosítványodban? Ha igen, így kerülheted el...

Neked szerepel a 110-es kód a jogosítványodban? Ha igen, így kerülheted el a büntetést

Ma már szinte nincs olyan ember a világon, akinek ne lenne jogosítványa. Ennek az az oka, hogy személygépkocsival sokkal könnyebben és gyorsabban el lehet jutni A-ból B pontba, nem utolsó sorban a bevásárlás során is óriási segítséget nyújt a családok számára. Ha gyerek is van a háznál, akkor szinte nélkülözhetetlen, hogy legyen egy autó és egy jogsi a családban mivel ha sürgősen el kell jutni valahova ehhez tudnak nyúlni az emberek.

Ahhoz, hogy valaki megszerezze a jogsit, fontos, hogy elmenjen egy iskolába és elsajátítsa a KRESZ ismereteit, egészségügyi és sikeres forgalmi vizsgát tegyen. Persze a procedúrát először egy alkalmassági vizsgálat előzi meg, mit háziorvosnál kell elvégezni. Itt az első és legfontosabb dolog, mit megnéznek az a látást. Ha valaki nem tudja megfelelően leolvasni a táblát, akkor az orvos szemüveg viselését javasolja a páciensnek, melyet egy kóddal jelölve jelez a papíron. Ezt később a jogosítvány elkészítésekor ráírják a plasztik kártya hátoldalára, hogy egy ellenőrzés során a rendőrök tudják, hogy a sofőrnek rendelkeznie kell egy pótszemüveggel, amit mindig a kocsi kesztyűtartójában kell tartania.

Ez a 110-es jegyű kód pontosan a “Tartalék szemüveg tartása kötelező” címet viseli. De, hogy ez mit is jelent pontosan? Nos, nem mindenki szereti, kedveli, tudja elviselni magán a szemüveget, ezért helyette kontaktlencse is viselhető. Ám sajnos vannak olyan alkalmak, mikor a kontaktlencsét nem lehet viselni, például gyulladás, vírusos betegség (szemre vonatkozó), kontaktlencse szakadás esetén, így kénytelen az alany szemüveget viselni.

Ennek kódja pedig ott fityeg a kártyán, amit ha valaki figyelmen kívül hagy megütheti a bokáját, mert pénzbírságot is kiszabhatnak rá. Ha egy közúti ellenőrzés során a rendőr arra kér, hogy mutasd meg a szemüveget, akkor neked kutya kötelességed felmutatni, hogy igazold valóban betartod a szabályokat.

A te jogsidon szerepel a 110-es kód? Ha igen akkor gyorsan tedd a kocsiba a szemüveget, mielőtt megállítanak.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments