HomeKapcsolatMilyen lesz a párkapcsolat egy megcsalás után? - A nagy kérdés: Menni...

Milyen lesz a párkapcsolat egy megcsalás után? – A nagy kérdés: Menni vagy maradni?

Egy kapcsolatban a monotonitás vagy a megszokás olyan szakító okok, amelyeket egy kis odaadással meg lehet oldani. A megcsalás azonban egy teljesen más dolog. Ugyanis az olyan, mint egy mindent leromboló és porba döntő földrengés. A párkapcsolat és az emlékek darabjaira hullanak, mindent eláraszt a csalódás és a fájdalom. A legfontosabb kérdés egy megcsalás után nem más, mint, hogy érdemes-e folytatni vagy jobb tovább lépni és búcsút inteni a másiknak.

Örökké kísérteni fog a “miért”

Ha megcsalnak, hiába magyarázzák el, hogy miért, az a válasz sosem lesz elegendő számodra. A megcsalás ugyanis egy hatalmas lelki törést okoz, amely gyógyíthatatlan és az elveszett bizalom sosem tér vissza.

Sajnálatos módon a miértre egyetlen magyarázat sem lesz elfogadható, soha nem fogod megérteni a helyzetet. Mindig csak az okokat fogod keresni. Egy megcsalásból rettenetesen nehéz újra talpra állni. Mindenek előtt alaposan át kell gondolnod, hogy az erőfeszítések és a lelki fájdalmak megérik-e, hogy megmentsd a párkapcsolatod.

Bizonyos filmek vagy dalok végképp bemocskolódnak számodra

Elkerülhetetlenül is emlékezni fogsz arra, hogy éppen akkor, amikor fény derült a hűtlenségre, hol voltál és mit csináltál. Emlékezni arra, amikor a szíved apró darabokra tört. A szomorúságra, a csalódottságra, a dühre és a kilátástalanságra vagy arra, hogy kit hívtál fel először. Bárhogy is próbálkozol, semmit sem felejtesz el életed egyik legszörnyűbb napjából.

Bizonyos dolgok pedig már sosem lesznek ugyanolyanok, mint azelőtt. Egy film, amiben valakit megcsalnak, rólad szól. Egy dal, amiben a hűtlenségről énekelnek, neked szól. Arra viszont emlékezni fogsz, hogy ennek ellenére miért döntöttél mégis a folytatás mellett, ugyanúgy, ahogy arra is, hogy milyen kételyeid támadtak utána.

Elhiteted magaddal, hogy tulajdonképpen már számítottál rá

Néha érzel egy kis bizalmatlanságot, mielőtt megcsalnak. Amit addig csak apróságnak véltél, hirtelen hatalmas méretűvé alakul. Aztán elkezded összerakni a képet: nem olvasta el az üzeneteit melletted, nem töltötte veled a hétvégét és igyekezett távolságot tartani tőled.

Ezek után szinte már nevetségesen butának érzed magad, hogy fogalmad sem volt róla, mi folyik a hátad mögött. Aztán elkezded magadat hibáztatni mindenért. Minden önbizalmad elszáll, úgy érzed, nem vagy elég jó, túl kevés voltál neki, minden a te hiányosságaid miatt történt úgy, ahogy. Végül pedig felteszed a kérdést, hogy is bízhatnál benne vagy egyáltalán bárki másban, hiszen te már értéktelennek érzed magad.

Magad sem tudod, hogy mit akarsz valójában

A megcsalás okozta fájdalom szörnyű, semmihez sem hasonlítható érzés. A fájdalom nem akar enyhülni, hirtelen pedig nem is tudjuk, hogy reagáljunk a hírre. Először nem értjük, dühösek, rendkívül csalódottak leszünk és sírni kezdünk.

Azt azonban nem tudjuk, hogy mit is akarunk. Soha többé nem akarjuk látni vagy adunk egy esélyt, hogy bizonyíthasson és elérje, hogy megbocsássunk neki. Sokan az előbbi mellett döntenek, hisz elveszett minden bizalom a másik fél iránt.

Nincs semmi garancia arra, hogy a csaló nem csal meg újra. Ha pedig ez a gondolat felüti a fejét, akkor jobb tovább lépni. Ugyanakkor vannak, akik igyekeznek megjavítani a dolgokat, megragasztani az összetört darabokat. Az ő kapcsolatuk viszont teljesen megváltozik majd.

Nehezebb maradni, mint elmenni

Bizony van az a pont, amikor a másik fél iránt érzett szeretet már egyáltalán nem elég. Ha a közösen szőtt tervek értéke elveszik, akkor már egyre kevesebb dolog szól a folytatás mellett. Ilyenkor sokkal könnyebb véget vetni mindennek, mint maradni.

Eszedbe jut, hogyha a másik felet nem érdekelted annyira, hogy hűséges maradjon hozzád, akkor téged miért érdekeljen az, hogy megpróbáld megjavítani ezt a kapcsolatot. Eluralkodhat rajtad a düh, újabb konfliktusok lesznek, meg kell tanulnotok újra veszekedni egymással. Ennek egyszerű oka pedig az, hogy az erőviszonyok már felborultak, így korántsem vagytok már egyenlő felek.

Az irányítás ugyan a kezedben van, de a megcsalást mégsem emlegetheted fel folyton. Ugyanis ez nem tovább lépés, hisz magadat is újra és újra emlékezteted rá. Ahhoz, hogy a kapcsolatotok ismét működőképes legyen, meg kell találnotok az aranyközéputat ahhoz, hogy újra egyenlő félnek érezzétek magatokat. Ez pedig egyáltalán nem lesz könnyű feladat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments