HomeCelebrityMegérkezett az legemberibb vélemény L.L. Juniorék tragédiájáról.

Megérkezett az legemberibb vélemény L.L. Juniorék tragédiájáról.

2019. szeptember 3-án a sokak által ismert Vujity Tvrtko, aki íróként és műsorvezetőként is tevékenykedik, megható és szívszorító bejegyzést tett ki saját Facebook oldalára L.L. Junior és H. Csilla második gyermekének tragikus eltávozásával kapcsolatban.

Szó szerint egész Magyarországot megrázta a hír, mikor kiderült, hogy Zuglóban L.L. Junior három éves kisfiát ütötte el egy autó, miután a gyerek kiszalad a zebrára annak ellenére, hogy a gyalogátkelőhely lámpája piros jelzést mutatott. A szabályosan közlekedő sofőrnek már nem volt annyi ideje, hogy megálljon így a gyermek a súlyos sérüléseibe belehalt. A szülők teljesen összetörtek, felfoghatatlannak tartották az esetet, nem tudtak megbékélni a gondolattal, hogy szeretett fiúk Dávidka, már nincs az élők között. Rengeteg celeb fejezte ki részvétét a családnak mind személyesen, mind a közösségi oldalakon és Tvrtko sem tudta tovább magában tartani a benne tomboló érzelmeket.

A következőket fogalmazta meg saját profiloldalára:

“Ideje van a szónak, ideje a hallgatásnak…

Vannak pillanatok, amikor megértéssel kell lennie mindenkinek mások iránt. Vannak harcok, amelyek nem a nyilvánosságra tartoznak. Egy gyászoló édesanya vagy gyászoló édesapa fájdalma olykor drámai helyzeteket okozhat, s bár könnyű ilyenkor ítéletet, népítéletet hozni, felesleges gerjeszteni az indulatokat, erősíteni az amúgy is meglévő hatalmas fájdalmat. Vonatkozik ez kívülállókra, a nyilvánosság hírhozóira, az érintett családon kívül gyakorlatilag mindenkire.

Tudom, nehéz az önmérséklet, a gyászolóktól el sem várható az teljesen. Ám a társadalom mértéktartó része talán megérti: bizonyos helyzetekben nem kell minden kiabálást meghallani, nem kell a sárdobálás részesévé válni, különösen, ha egy gyermek élettelen testének még meg sem adták a végtisztességet.

A fájdalom olykor vádakat, indulatokat szül a gyászolók részéről, s ezt mindenki másnak meg kell értenie, el kell fogadnia, de nem kell részt vennie benne. Könnyű racionális lépéseket várnia egy kívülállónak olyanoktól, akik egész életük legnehezebb óráit, napjait élik most át. Könnyű, de azt mondom: egy kívülálló örüljön, hogy nem kell ilyen helyzetben bármilyen lépést is megtennie, bármilyen döntést meghoznia. Senkinek nem kell most, és ne is kelljen átélnie soha azt, amit most ők átélnek…

Bízom a bölcsességben, a gyászolók – reményeim szerint végül mindenen felülkerekedő – emberi méltóságában, ám hiszem, hogy egy megtört gyászolónak jogában áll akár hibás döntést is hoznia. Másnak ezt meg kell értenie, ám ha nem érti, akkor sem szabad ítéletet hoznia.

Meghalt egy kisgyermek. Nyugodjon békében. Szüleinek őszinte részvétemet fejezem ki, egyben sok erőt remélek mérhetetlen gyászuk elviseléséhez…”

Itt látható a hivatalos bejegyzés az író oldaláról.

A bejegyzésre rengetegen reagáltak. Ez számokban megfogalmazva: 12 ezer reakció, 509 hozzászólás és több, mint 1300 megosztást jelent. Dávidkát a Fiumei úti sírkertben temették el és most már az angyalok között néz le szeretett családjára.

Őszinte részvétünk a szülőknek, a családnak és a közeli hozzátartozóknak!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments