HomeInterestingLenyűgöző tények, amelyek kétségbe vonják mindazt, amit korábban tudtunk

Lenyűgöző tények, amelyek kétségbe vonják mindazt, amit korábban tudtunk

Életünk végéig tanulunk, méghozzá elkerülhetetlenül. Egy egyszerű beszélgetésből is számos olyan dolgot tudhatunk meg, amiről azelőtt fogalmunk sem volt. Jó pap is holtig tanul, szól a mondás, amelynek minden szava igaz. Az iskolai órák keretében tanulunk számtant, biológiát, fizikát, kémiát, irodalmat és így tovább. Az élet dolgait viszont, nem ott tanuljuk meg.

Rengeteg tapasztalatot szerzünk, jókat és rosszakat egyaránt. Cikkünkben olyan információkat osztunk meg veled, amik megváltoztatják mindazt, amit korábban tanultunk és tudtunk.

Kezdetben minden embrió lány. Fejlődésünk kiindulási pontja ugyanaz, vagyis a magzat összes nemi szerve női.

Bolygónk belsejében körülbelül négyezer tonna gyémánt van.

Az ATM feltalálója, John Shepard-Barron hatjegyű PIN-kódot szeretett volna a bankkártyákhoz, ám a felesége csak négy számjegyet tudott megjegyezni.

Kezdetben a magas sarkú cipőt a férfiak viselték. A perzsa lovasság számára nagyon kényelmes volt.

2020. január elsejétől a Hawaii-szigeteken hivatalosan betiltották az oxibenzonnal és oktinoxáttal ellátott napvédő krémek használatát, mivel ezek az anyagok károsítják a korallokat.

A Csillagok háborúja fénykardjának jellegzetes hangját Ben Burtt hozta létre a filmvetítő hangjának és a régi televízió által kibocsájtott zaj kombinációjával.

1984-ben a Szovjetunióban lézerpisztolyt fejlesztettek ki az űrhajósok védelmében.

A Föld oxigénforrása az óceán. A fitoplankton és az algák az atmoszférában lévő összes oxigén több, mint felét termelik.

A vastag lory az egyetlen olyan főemlős a jelenleg ismertek közül, ami mérgezéssel megölhet egy embert. A lábain található mirigyek mérgező koktélt állítanak elő. A méreg fulladást és halált okozhat az állatoknál és az embereknél egyaránt.

Az edzőtermi súlyzókon több baktérium található, mint a vécében.

Évente több embert támadnak meg a tehenek, mint a cápák.

A kepel gyümölcs dezodorként is használható. Kellemes aromája hasonló az ibolyáéhoz, hosszú ideig fennmarad a bőrön, sőt, még az ember székletének szagát is megváltoztatja. Java lakói a héját fogamzásgátlóként alkalmazták.

Az első horrorfilmet, Az ördög kastélyát 1896. december 24-én mutatták be Párizsban. A cselekmény szerint Mephistopheles megfélemlíti a kastély szerencsétlen látogatóit. A főszerepeket a film rendezője, Georges Méliès és felesége, Jeanne D’Alsey játszotta el.

Az univerzumban nem a kék a leggyakoribb szín, hanem a bézs. A csillagászok ezt az árnyékot nevezik kozmikus latte-nak.

A pingvinek képesek 155 centiméter magasra is felugrani.

A flamingó tolla rózsaszín-narancssárgává változhat, méghozzá ugyanattól az anyagtól, ami a sárgarépát is narancssárgára festi.

A Szabadság-szobrot egy francia nőről mintázták. A franciák barátságukat és támogatásukat jelezték ezzel az amerikaiak felé a forradalom idején.

A világ legdrágább drágaköve egy vörös gyémánt, ami karátonként egy millió dollár értékű. Jelenleg kevesebb, mint harminc darab van belőle a világon. Ezek közül a legdrágábbat, a Moussaieff Red Diamond-ot 2011-ben vásárolták meg nyolc millió dollárért.

A washingtoni székesegyházat Darth Vader arcszobra díszíti.

A csapból kifolyó hideg és melegvíz hangjai nem azonosak.

Az Edinburgh-i Egyetemen működik az Arthur Köstler elnevezésű Parapszichológiai Tanszék. Mindent, ami a miszticizmussal kapcsolatos, tanulmányozzák és tanítják.

Valójában a fák leveleinek színe megegyezik azzal, amit ősszel látunk. A klorofill, ami zöldre festi a leveleket elpusztul, így láthatóvá válik a levél valódi színe.

A kék szemű emberek később jelentek meg a bolygón, mint a fazekasság.

Az oranda egy mesterségesen nevelt hal, aminek fején egy különleges kinövés van.

Megdöbbentő tények, igaz?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments