HomeInterestingLegyőzhette a koronavírust Vo’, az olasz város - Íme a részletek

Legyőzhette a koronavírust Vo’, az olasz város – Íme a részletek

Ebben a kritikus helyzetben gyakorlatilag minden ember azt kívánja, hogy gyorsan csengjen le az egész és legyen végre vége ennek az őrületnek. Gyönyörű és szép álom, de ez nem olyan egyszerű. Sajnálatos módon nem minden országban vannak olyan szigorú szabályok bevezetve, mint Kínában, bár már Olaszország egyes része, városa felvette velük a versenyt. Bizony jól is tették, ugyanis elkezdett csökkenni a megfertőzött egyének száma. Hogyan is tudták ezt elérni? Elmondjuk!

Olaszország bizonyos részein olyan szigorú karantént rendeltek el, hogy az emberek csak egy kitöltött nyomtatvánnyal hagyhatják el a lakhelyüket. Ilyen például, ha el kell menniük élelmet, háztartási cikket venni, vagy gyógyszert beszerezni. Más esetben semmiféleképpen nem hagyhatják el otthonaikat. Erről természetesen gondoskodnak a megfelelő szervek. A megszorításoknak, és szabályoknak köszönhetően ma már egyre jobban redukálódik a koronavírusos fertőzöttek száma, ami egy leheletnyi reményt ad, miszerint talán hamar itt lesz a fellélegzés időszaka.

A múlt hét folyamén olyan szinten lecsökkent a betegek száma, hogy új koronavírus fertőzöttet nem jelentettek be.

Persze ezt az időszakot egy sokkal rosszabb előzte meg. Számtalanszor lehetett olvasni, hogy Olaszországból az északi rész a legveszélyesebb gócpont, ott van a legtöbb beteg, sőt ott következett be a legtöbb elhalálozás is. A legelső beteg február vége felé távozott az élők sorából, ami újabb vészkapcsolót aktivált az olasz kormányban. Úgy döntöttek, hogy az egész várost karantén alá vonják, vagyis se kijárás, se bejárás nem lehetséges Vo’-ban. A történet itt viszont nem állt meg, további intézkedéseket vezettek be. Minden egyes lakossal két alkalommal végeztettek el koronavírust megállapító tesztet. Tudni kell, hogy Vo’ városában összesen 3300 ember él. Nem telt el sok idő mire rájöttek, hogy a lakosság 3%-a már meg van fertőződve csak a legtöbben nem produkálnak tüneteket.

A fent említett második tesztelés sorozat két héttel a városi karantén elrendelése után következett be. Ekkor a lakosság már csak 0,25%-át érintette a betegség. Az új fertőzötteket egyből elvitték a helyi kórházba, hogy kezelésbe vegyék őket. Ezek után a kormány úgy határozott, hogy feloldja a város karanténját.

Eme városban március 13- óta nem volt új fertőzött, vagyis ez azt jelenti, hogy vissza tudták szorítani, sőt ki tudták iktatni a koronavírust.

A Padovai Egyetem mikrobiológusa, Andrea Cristani úgy nyilatkozott az esettel kapcsolatban, hogy ebből az esetből megtanulták, hogy a fertőzöttek karantén alá vonása az egyik legfontosabb lépés, mindegy, hogy produkál-e tünetet avagy sem! Ezzel a módszerrel kb 90%-kal vissza tudták szorítani a fertőzés továbbterjedését. Arra is felhívták minden nemzet figyelmét, hogy mennyire fontos, sőt mi több elengedhetetlen a rendszeres és alapos tesztelés, mert csak ezzel lehet kiszűrni a veszélyes egyedeket. A WHO vezetője, Tedros Adhanom Ghebreyesus, már sokkal korábban próbált rávilágítani, hogy ezt a lépést bizony meg kell tenni, ha javulást akarnak elérni!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments